31 juli 2014

Canon Rebel.

För flera år sedan köpte Ken en Canon i USA. Canon Rebel XTi som den heter.

Först nu har jag fått upp ögonen för denna och försöker lära mig alla funktioner. Jag tycker alltid att den har varit klumpig att bära med sig överallt, då min iPhone tar jättebra och smidiga bilder. Men jag kommer försöka kombinera mobilbilder med Canon-kameran och den kommer absolut att följa med till Sverige om ett par veckor.

30 juli 2014

Victoria's Secret.

Ännu en sak jag älskar med USA - Gratis trosor från VS varje månad! När jag flyttade hit beställde jag lite underkläder och sedan den dagen, får jag varje månad en kupong på underkläder samt rabatter av olika slag. Win win.

Åkte till ett shoppingcenter i förmiddags för att hämta ut ett par trosor från Victoria's Secret. Sprang också in en sväng på Sephora och köpte ett läppstift från MOXIE - bareMinerals. Färgen heter Get Ready och jag ger den tummen upp.

29 juli 2014

SKITDAG!

Idag hade jag en sån där dag, då jag hellre skulle ha stannat i sängen eller gömt mig under en sten eller nåt i den stilen...

Dagen började bra...För att sedan gå käpprätt nedåt när jag kom till jobbet. Blää!

Jobbade i ett galleri idag som var så himla kallt(har alltid varit så tydligen fick jag till svar).

Ändrat schema. Jobbar nu h e l a helgen, vilket innebär att jag får se Ken typ ingenting denna helg. Tack för den!

Vart utskälld av en besökare när jag talade om att denne var FÖR NÄRA konsten.

Vägarbete på hemvägen, vilket gjorde att jag kom hem nästan en timme senare än vanligt.

Mensvärk. Huvudvärk. Folkilsken.

=

 MIN DAG!

28 juli 2014

Rest & Recuperation.

Idag gör Linus och jag inte många knop. Han måste vila så mycket som möjligt och han verkade ha sovit gott under natten vilket är underbart. 

Vi hörde att han hostade lite under natten, men det gick över ganska snabbt tack o lov. Nu vilar han middag och han behöver verkligen sova ut. Stackarn!

Känslosam helg.


Knappt någon sömn i lördags natt. Under kvällen och natten fick Linus hosta som vart värre under natten.

Vi beslutade att ringa veterinären igår och fick tid direkt. De ville behålla honom för observation under dagen.

Linus har fått en övre luftvägsinfektion och fick antibiotika samt att de testade honom för Kennelhosta som var negativ.

Han ska vila under ett par dagar och vi fick en tid på tisdag om han inte är bättre. Men redan nu ikväll märker vi att han mår bättre. Knappt någon hosta samt att han äter och dricker bättre.

Puuh vilket känslosamt dygn.

27 juli 2014

Sommarkvällar.



Bästa tiden att få något uträttat utomhus är på kvällen.
Fortfarande varmt och fuktigt, men betydligt bättre än mitt på dagen.




Solnedgång lite före 21-tiden och perfekt för en promenad.

 


Trots det varma vädret, så blommar växterna fint häromkring.

26 juli 2014

Grattis Mamma!

Idag fyller min fina mamma år och vi får fira ordentligt när jag kommer hem. 
Hoppas du får en fin dag mamma i det varma och vackra sommarvädret.

Crapemyrtle träd i trädgården.

24 juli 2014

Videoblogg - Vårt bostadsområde.

Några har undrat hur vårt kvarter ser ut här i Ft Worth, så här kommer en liten video till er. Jag fegade ur i sista stund och vågade inte säga nåt... :/

23 juli 2014

Skam den som ger sig.

Ledig dag. Härligt! 

Ken skippade sin matteklass idag och tog sovmorgon tillsammans med mig. Underbart!

Nu på eftermiddagen när Ken åkte till jobbet så smörjde jag in mig med den högsta solfaktorn jag kunde hitta här hemma och begav mig ut i solen. Det är hett 35C//96F, men skam den som ger sig.

Jag dricker mycket vatten, köpte en Slurpee tidigare på 7-eleven och tar en paus då och då. Funkar bra.

Några timmar senare...

Lite mer färg har det blivit :) Hurra. Får fortsätta bränna nästa lediga dag. Kan inte fatta att det är några veckor kvar nu till jag kommer hem. Weiii!

22 juli 2014

Sunset.

Vi är åter uppe i temperaturer runt 100F//37C och varmare ska det bli...Det som gör det ännu jobbigare är att vi har sån hög luftfuktighet. Värmen suger all energi ur kroppen och iallafall jag orkar inte göra många knop efter jobbet. 

Men framåt kvällen innan solen går ner brukar jag ta en promenad med Linus och ikväll fick vi se en vacker solnedgång.

Rutiner.

God morgon från ett varmt Texas.

Om 20 min är det dags att åka till jobbet.  Ytterligare 20 min i morgontrafik. Ugh!

Ken sover fortfarande, men snart ringer hans väckarklocka också.

Jag brukar gå upp vid 7.30am, släppa ut Linus på morgonkiss, brygga en kopp kaffe och hoppa in i duschen. Sedan följer klädsel, smink, hår och sist men inte minst, peta in linserna, äta frukost(har noll aptit när det är så varmt ute).

Arbetskläderna brukar jag lägga fram kvällen innan, så att det ska gå smidigt(och att jag hinner blogga innan jobbet), men ibland glömmer jag och får springa runt som en skållad råtta för att få ordning på allt. Aldrig kul.

Nu är min lilla lunchlåda packad och jag ska kolla över det sista och sedan är det dags att sparka igång den här dagen också.

GRATTIS till alla Madeleine & Magdalena idag!

Somewhere in Texas

21 juli 2014

Lördagkväll vid Stock Yards.

I lördags kunde Ken och jag äntligen komma iväg på en efterlängtad date-night. Det har inte funnits tid de senaste helgerna, så lördagens event var efterlängtat.

Vi åkte till Stock Yards och åt på The Cattlemens som i våra ögon och magar för den delen är den bästa steakhouse i Ft. Worth.

De har så fantastiskt goda köttbitar som smälter i munnen, underbar sallad med blue-cheese vinaigrette samt massa goda tillbehör. Mums. Ett s t o r t plus är också deras goda Margaritas - de är gigantiska!

Vi hade en toppenkväll som avslutades med hemmabio i form av The Grand Budapest Hotel.

18 juli 2014

Vardagslyx - en härligt god frukost.

Helvetesveckan är snart över(!!) och vi har överlevt. Tror knappt jag sett Ken mer än en kort stund när han kommer hem från jobbet på H E L A veckan...det har varit så jobbigt och vi gillar det inte!

Nu på morgonen har jag lämnat Linus på Doggie Day Care igen vilket gick smärtfritt. Han skuttade in som vanlig och mötte labben Max i dörren. Lyckorus deluxe!

På väg hem igen ringde Ken och vi pratade en stund medan han körde till jobbet. Nu är jag hemma. Jag har en smarrig färsk och varm cinnamon bagel med cream cheese, yoghurt, juice och en espresso framför mig som gör att det vattnas i munnen.

När jag sitter här i köket, kom jag på att det var längesedan jag var själv hemma. Ingen hund, ingen Ken. Bara jag och tystnaden. Sååå härligt och nu ska jag sätta tänderna i frukosten innan det är dags att börja göra sig i ordning för ännu en dag på jobbet.


Hoppas ni alla får en fin fredag!

Sedan jag flyttade till USA har vi testat många ställen med bagels :)

17 juli 2014

A Happy Camper.

Idag var det en stor dag för Linus!

I morse bar det iväg till PetSmart och deras Doggie Day Camp. Jag fick checka in Linus och han följde sedan, med viftande svans och entusiasm efter hundskötaren.

Under lunchen ringde jag och hörde hur det gick för honom och han hade superskoj och skötte sig bra för att vara första dagen. Han hade funnit vänskapen i Max som var en labb och en liten boxertik som hette Sally. Tillsammans hade dom lekt hela dagen. Så gulligt.

Jag hämtade honom efter jobbet och jag kunde redan då se att han var trött. Han slumrade till i bilen och somnade på soffan direkt när vi kom hem. Succé!

Vizsla Sassmouf :)

Huset i Upstate New York.

Wow, vi är redan i mitten av Juli, vilket innebär att det bara är 4 veckor innan jag sätter mig på flyget hem till Svea - längtar som bara den!!

Tiden går fort och nu i augusti, så går kontraktet ut för den familj som har hyrt vårt hus i delstaten New York under en längre tid. Vi köpte huset 2010 och har haft det uthyrt under åren som Ken var i Mellanöstern.

Nu är vi bosatta i Texas, där vi för tillfället hyr ett hus och bara framtiden kan utvisa hur lång tid vi kommer bo här.

Anyways...

Vi har pratat med mäklaren som fungerar som vår mellanhand och talat om, att i augusti vill vi sätta ut huset på försäljning. Vill familjen som bor där nu köpa det, så klagar inte vi, men annars så vill vi sälja det. 

Känns allt lite i hjärtat för det var verkligen ett underbart vackert hus ca. 3 timmar från N.Y.

16 juli 2014

Ouch my nose!!!

Igår natt när Ken kom hem från jobbet låg Linus och jag och sov i vanlig ordning. Linus blir så exalterad och sprallig när Ken kommer hem, att han flög upp under täcket och denna gång lyckades han träffa min näsa med full kraft.

Guud vad ont jag hade inatt, ögonen vattnades och näsblodet var ett faktum. Under dagen har jag varit och är jag super-öm på näsroten och runt om. Värst är att jag börjar bli blå om näsan...kul att åka till jobbet imorgon.

Pratade med min mamma som jobbar på sjukhuset och hon trodde inte det var brutet, då jag skulle ha varit betydligt mer svullen om snoken än jag är.

Linus spanar in fåglar.

Hur träffades vi?

Jag hittade en gammal fråga från Dec'13 precis innan jag skulle flytta över till USA och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för v ä l d i g t sent svar, men jag hade fullt upp i slutet av året.

Frågan jag fick i en kommentar var från en ny läsare av min blogg, som undrade hur Ken och jag träffades?

Vi träffades i Salalah, Oman november 2006. Jag jobbade där som reseledare och jag träffade honom på en restaurang/bar som kallades Oasis, där jag och mina kollegor tillsammans med andra expats brukade äta och ta några drinkar.

Det började som vänskap, men övergick till det äktenskap vi har idag ♡

Solnedgång i Salalah.

Svalare väder - Hallelujah.

I måndags eftermiddag började det regna och åska här, vilket gjorde att temperaturen började sjunka något. Härligt. Älskar lukten av regn.

I morse när jag gick ut till bilen, möttes jag inte av den vanliga "värmeväggen" som slår emot mig utan det var faktiskt behagligt i luften. Temperaturen i bilen visade 81F//27C, vilket är ca. 10 grader svalare än vad vi normalt har här.

Vädret kommer fortsätta vara behagligt svalare de nästkommande dagar med åska och regn och det hoppas vi på.  
Keep that rain coming! :)


15 juli 2014

DIY - Lemon facial peeling.

Jag hittade ett klipp på Youtube om hur man gör en mini facial peeling med hjälp av citroner.

Så enkelt att göra och huden blir sååå otroligt len och mjuk. 

Allt som behövs är citronjuice/-eller färdigpressad juice samt socker(organic/brown sugar) och bomullsrondeller.

Rengör huden med varmt vatten. Fukta hela rondellen med citronjuice och strö på en nypa socker. Massera in/skrubba ansiktet och skölj med ljummet vatten. voilà!

14 juli 2014

Doggy Day Camp.

På torsdag och fredag denna vecka ska Linus på day camp för första gången. Han börjar bli mogen för det nu och det kommer vara så nyttigt och roligt för honom att träffa och busa med andra hundar.

Ken och jag jobbar knepiga tider denna vecka och det krockar med hans studier, vilket gör att vi valde att testa hunddagis.

Vi var på PetSmart igår och bokade tid samt fyllde i blanketter om Linus ex. ras, hans personlighet, sjukdomar etc. 

Lush Moisturizer.

Nu är denna(enligt mig) fantastiska produkt beställd hos Lush och på väg hem till mig!

Underbar dagkräm som passar bra om man har något oljig hy. Stort plus är också att den fungerar toppen under makeup.

Bild lånad från Lush.com

Svar på frågor om livet i USA fort.

Vilken egen fördom om USA har du fått krossad?

Ingenting just under tiden jag bott här, men innan så vart jag förvånad över hur lite/kort föräldraledighet man kan ta ut. Helt galet! Inte undra på att det finns så många stay at home moms.


Vilken är den vanligaste frågan du får från Amerikaner?

Where are you from? How many languages do you speak? How long have you lived in the U.S? How do you like Texas so far?

13 juli 2014

Lunch på Chili's.

I förmiddags var vi på Chili's och åt lunch. Jag har inte varit där på evigheter och eftersom mexikansk mat inte lockade speciellt efter min lilla magincident för några helger sedan, så var det ett bra val.

Då det känns som att det blir varmare/hetare för varje dag här, så blev det en lättlunch för vår del i form av en appetizer platter för Ken och jag valde en Caribbean Salad, vilket var perfekt.

Vi testade också på Coronarita Margarita som ni kan se på bilden nedan. Smarrigt och väldigt läskande. När vi vara klara, så hade de en fiffig och smidig apparat vid borden, där vi kunde betala direkt. Enkelt och smidigt.




Root Beer Float.

Jag upptäcker ständigt nya saker och smaker i Texas. Senast i raden var en sk. Root Beer Float.

De flesta känner till drycken, men igår var faktiskt första gången jag provsmakade detta amerikanska fenomen och jag har delade känslor...i början kändes smaken som att dricka flytande tuggummi, men vart bättre när det blandades med glassen.

Root Beer Float
Lägg vaniljglass i ett glas och häll sakta över Root Beer. Servera med sugrör/-och sked.

Svar på frågor om livet i USA fort.

Hur har Texas levt upp till dina förväntningar som du hade innan du flyttade dit? 

Jag hade aldrig varit i TX innan jag flyttade hit, men jag har en vän som älskar Texas och har varit här flera gånger. Hon berättade massa fint om delstaten och jag kan bara hålla med! Vänligheten, artigheten hos folk. Massor att upptäcka och vackra platser att besöka. Havet finns några timmar bort, möjligheten till karibiska kryssningar från Galveston. All mat och smarriga drinkar(älskar Margaritas i alla smaker som finns). Det som jag upplever jobbigt och som kommer ta ett tag att vänja sig vid är värmen! Idag 37.7C på eftermiddagen.
 
Vad saknar du mest från Sverige förutom vänner och familj förstås? 

Att kunna promenera mer. Ogillar avstånden och att behöva ta bilen överallt. Svalare väder. Svensk mat, både husmanskost och Sibylla. 

Vart i USA skulle du vilja åka om du fick en weekend vart som helst?

Oj.. det finns massa platser som jag/vi inte hunnit besöka än. Jag skulle nog säga San Francisco eller Seattle. Hawaii ligger också högt på listan, men jag tror inte en weekend skulle räcka för att se allt :)

Stock Yards under jultider.

12 juli 2014

Nytt i sovrummet.

Idag gjorde vi slag i saken och köpte ett nytt överkast med alla kuddar, lakan, bedskirts m.m, som medföljer i ett bedding set.

Ikväll kommer vi att få gräva oss igenom alla lager för att överhuvudtaget hitta sängen..haha. Men stort och fluffigt ska det vara med m a s s a kuddar, vilket jag inte klagar över.

11 juli 2014

Marine Creek Resevoir.

Ikväll när jag kom hem från jobbet trotsade jag och Linus värmen och begav oss till parken och sjön vid Marine Creek.

Vid parken ligger också ett poolområde som vi har nyckel till, då det bara är boende i området som kan/får utnyttja dessa faciliteter. 

Till min förvåning fläktade det ganska skönt i området och det var inte allt för oumbärligt att promenera runt. Temperaturen låg på ca. 35C//95F vid 18-tiden. 

Linus testade också att plumsa runt i vattenbrynet och svalka sig. Första gången han har badat utanför sin pool :) Skrutten!


8 juli 2014

Heja Sverige!

Jag hade helt glömt bort att berätta att jag för några veckor sedan, på väg hem från jobbet vart stående vid ett rödljus. 

Plötsligt lade jag märke till bilen framför mig. Det var en Saab och på bakrutan satt en dekal som löd: Have you hugged your swede today?

Så himla kul och jag vart jätteglad av att se det. Heja Sverige!

Bild lånad från Café Press

Svar på frågor om livet i USA forts.

Vad tycker du bäst om med USA?

Bra fråga! Hittills(finns mer som jag garanterat kommer på i efterhand) så skulle jag säga vänligheten hos folk. Intresset av veta mer om min kultur. Hur stort landet är egentligen och allt som man kan se och göra här. Oändligt. Prisskillnaderna. Utbudet av allt från matvaror till doftljus. De stora bilarna(älskar min SUV). Bekvämligheten i mångt och mycket.


Hur är dina kollegor på jobbet? Umgås ni något efter jobbet också?

Jag tycker så mycket om mina kollegor på jobbet. De har verkligen tagit bra hand om mig från dag 1 och hjälper mig i alla lägen om jag behöver något. Väldigt förstående och de vill veta mer om vart jag kommer ifrån och hur jag hamnade här i Texas. Ett superbra team att jobba med! Varje onsdag, så brukar vi mötas upp för middag efter jobbet och äta tillsammans på någon av restaurangerna här i Fort Worth och det är så trevligt!

Känner du att du har fått egna vänner eller umgås ni än så länge mest med Kens krets?

Både och. Innan jag började jobba, så mötte jag några av Ken's kollegor som var väldigt vänliga och som jag fortfarande har kontakt med. Sedan träffade jag av en slump svenska Camilla på 7-eleven och vi träffas regelbundet. Och tack vare jobbet har jag nu många nyfunna vänner i min bekantskapskrets. Thumbs up!

Hur gammal är jag?

33 år.

7 juli 2014

Besök hos tandläkaren...igen.

Fasiken också! I ca. 5 dagar har jag känt av en tand, där jag tidigare har en lagning.

Jag ger mig tusan på att hålet har kommit tillbaka för det känns inte 100 i tanden om jag säger så...

När jag var på min absolut underbara dental cleaning för inte så länge sedan, så såg tandhygienisten ingenting ovanligt med mina tänder, men nu har det börjat kännas lite i ena tanden. Så himla typiskt.

Jag ringde till en annan Dental Clinic idag än den jag brukar gå till, för att få en second opinion och de skulle höra av sig imorgon förmiddag med tid och pris.

Svar på frågor om livet i USA.

God förmiddag från +33C Texas. Klockan är 11.30am i stundens skrivande...Idag ska det bli varmt och jag tänkte gå ut om en stund för att lapa lite sol innan det blir allt för hett.

Jag tänkte svara på några av frågorna som jag fick under helgen och det var bra frågor som jag verkligen fick tänka till ordentligt på. 

Vad saknar du mest med Sverige nu när du varit "hemifrån" ett tag?

Först och främst så saknar jag min familj och vänner väldigt mycket, men det har faktiskt gått bra med hemlängtan so far. Därefter kommer all mat, riktig svensk husmanskost och go-fika. Också att kunna ta promenader till närmaste butiken, promenader i friska luften och i den gröna fina naturen vi har hemma. Till och från saknar jag också det svenska "systemet". I Sverige vet jag vad jag har "rätt till" och hur det fungerar, men här lär jag mig fortfarande och det kan vara frustrerande till och från.

Vad är de värsta kulturkrockar du upplevt så här långt? 

Angående kulturkrockar, så känns det som jag är uppe mitt i alltihopa just nu och jag lär/observerar saker varje dag. Jag är förvånad över hur lite amerikaner vet om geografi ex. Europa. Fick en fråga på jobbet vart Sverige ligger? Jag svarade Norra Europa, norr om Tyskland, Skandinavien...varpå jag fick tillbaka...det säger inte mig något! Okej...Google Maps anyone?! Favoriten var nog när jag var inne i en affär efter att jag precis hade flyttat hit och skulle betala och bli av med alla småpengar, varpå jag fick en blackout och lämnade över en näve med mynt(såå pinsamt). Ursäktade mig och sa att jag inte lärt mig alla mynt ännu, då jag precis flyttat hit. Biträdet frågade vart jag kom ifrån varpå jag svarade Sverige och fick svaret tillbaka...Ohh the Alps are sooo beautiful. Orkade inte förklara utan tackade för mig och gick.

Jag är också fortfarande så fascinerad av vilka prisskillnader det är här jämfört med Sverige. Märkeskläder, väskor, smink, mat - allt! Stort plus!

Alla är väldigt vänliga, outgoing och hjälpsamma, men lite svårare att "komma in på livet".

Nästan vant mig vid att bli kallad Ma'am överallt. Butiker, restauranger o.s.v. Yes Ma'am, Do you need any help Ma'am? På jobbet måste jag också använda denna fras, vilket i början var lite ovanligt.

Trafiken. Avstånden. Bilkörandet. Det tar ca. 5-10 sek för de flesta att börja köra när ljuset slår om till grönt, vilket gör att ca. 4 bilar hinner igenom. Omkörningsfilen används flitigt, men inte för att passera utan för blockera resten av trafiken, helst 5-10mph under hastighetsgränsen. Jag har också sett folk sminka sig i bilen under tiden de kör, andra tala i mobilen och ha ett noteringsblock i andra handen...vart är händerna på ratten?! Galet!! Det tar mig ca. 25 minuter i morgontrafik att komma till jobbet, ännu längre på hemresan.

Och kan du tänka dig att bo här "forever and ever"?

Just nu är det svårt att förutse vart vi kommer bo i framtiden, men jag tror dock att vi kommer stanna i Texas ett par år framöver, men nej jag skulle inte vilja bo här i all tid och evighet

5 juli 2014

Vårt fjärde juli firande.

Igår var det Independence-firande här i USA och hemma hos vår lilla familj. Det vart en mysig och lugn dag med god mat och gott sällskap. 

Eftersom Ken och jag har gått om varandra mycket de senaste 6 veckorna, så ville vi inte åka någonstans eller ha hem folk utan bara få vara och chilla. Det var det bästa beslutet någonsin. 

Vi tog sovmorgon, åt frukost på Waffle House, åter hem och relaxade lite, innan det var dags att förbereda kvällens grillning.

Efter middagen, några ronder av Gran Turismo så åkte vi till Marine Creek Reservoir för att titta på fyrverkerierna.

Det blev en tidig kväll eftersom jag skulle upp och jobba tidigt i morse, men vi hade en väldigt bra dag.





4 juli 2014

Q & A Session.

Hello!

Hoppas att ni har en fin helg vart i världen ni än befinner er.

Det var ett tag sedan jag testade Questions & Answers här på bloggen och tyckte att det var dags igen.

Så...fråga på om det är något ni funderar över(Mig, Ken, nyinflyttade livet i USA, Texas, Linus...) så ska jag göra mitt bästa för att svara er.

Linus 6,5 månad.

Happy 4th of July!


Happy Fourth of July.
Idag ska Ken och jag njuta av vår lediga dag tillsammans genom att ta sovmorgon, äta frulle ute på något mysigt ställe, grilla i eftermiddag och må gott tillsammans med Linus.

Hoppas alla får en fin dag!

3 juli 2014

Banana Boat Aloe After Sun.

Dags att börja tänka lite grann på solbrännan innan min hemresa i augusti, men med höga temperaturer och hög luftfuktighet i good 'ol Texas, så blir det inte långa stunder jag orkar sola.

Jag var till Target en sväng i måndags och fyllde på med sololja/spray och aftersun. Solen är stark och man bränner sig lätt.

Vi har kört med Coppertone solspray SPF 30 och den har fungerat bra, så jag köpt en flaska till för ynka 7.59$ och underbara Banana Boat Aloe After Sun för 4.99$.

Jag vill gärna testa Burts Bees After Sun, men det får bli nästa vända :)

Vilka solprodukter använder ni?


2 juli 2014

Cosy Cave for our puppy.

Lillsnutten har fått ytterligare(!!) en säng eller det ser mer ut som en puffig donut/pitabröd och han är fortfarande lite skeptisk till den, men han har allt krypit in i den och vi tror att han gillar den.

Vi köpte puffen för att många hade rekommenderat den, men också för att han växer rejält och tar mer plats i vår säng och vi skulle behöva en king-size bed till enbart för honom :)


1 juli 2014

Locust.

Med stigande temperaturer följer också olika arter av insekter. Sedan ett tag tillbaka har vi s.k junebugs/skalbaggar som drar sig till ljus om kvällarna. Hej hej mörkläggning :)

Nu har vi också börjat få locusts/gräshoppor i trädgården och de är inte skygga, så man kan komma riktigt nära och de är stora. Huu...


Matförgiftad.

Helgen blev i n t e riktigt som vi hade planerat...vi backar tillbaka till fredag.

I fredags hade jag min lediga dag och Ken hade inga lektioner på morgonen. Perfekt. 

Vi bestämde oss för att ta en liten lunchdate innan han var tvungen att åka till jobbet på eftermiddagen.

Med kurrande magar bestämde vi oss för mexikansk mat och väl där beställde vi olika rätter. Jag tog en fajita-sallad och Ken valde tacos.

Senare på kvällen började jag känna mig konstig, lätt illamående, kallsvettig m.m. Urk på burk!!

Lördag morgon samt söndag skulle jag upp och jobba var det tänkt, men det vart det inget med. Jag fick ringa och sjukanmäla mig och stannade kvar i sängen resten av dagen.

Ken köpte med sig hem mild yoghurt, Pepto-Bismal, Gatorade och annat smått och gott, som jag kunde behålla i magen.

Det var inte förrens söndag eftermiddag som jag började piggna till och idag har jag varit ledig, så det var skönt att kunna få en extra vilodag.

Fy farao alltså. Det var längesedan jag vart sjuk av mat och jag hoppas det ska dröja länge till innan det upprepas...