28 januari 2011

Paket.

Både igår och idag när jag kom hem från skolan, så väntade paket på mig. I torsdag fick jag äntligen mina böcker från Bokus om Amerikaner och ännu en resguide.

Och idag hade mina underkläder från Victoria's Secret kommit :) samt även några förpackningar av Day/Nyquil

Älskar USA för att de har medicin som FUNGERAR och att man kan köpa dom i vanliga affärer, till skillnad från Sverige, där vi nästan behöver recept för att få köpa Alvedon.

Ett steg i rätt riktning är att man sedan ett tag tillbaka börjat sälja värktabletter i vanliga matvarubutiker. Way to go liksom..

Annars är allt som vanligt. Det har varit tufft i skolan och jag är glad att det äntligen är helg igen. Tentor varvas med inlämningsarbeten...puuh.

Nästa vecka har vi tenta på Hjärtat och på måndag 7/2 veckan efter har vi tenta i Terminologi med deklinationer och adjektiv. 
Sedan den 9/2 ska vi ha ett arbete inlämnat om våra sinnen. Uppställt enligt Oxford metoden och allt :/

Nya på min bokhylla.
I dessa influensa tider.

26 januari 2011

Hörde jag rätt?

På tal om visum och vägarna dit. 
Jag upplevde en händelse förra året, då Ken och jag skulle till USA på semester.
Vi ankom inte till USA på samma flyg, men vår inresedestination var Charlotte.
Anyways, väl framme vid immigration, så fick jag stå i kö en liten stund och lyssna på en vakt som gick runt och talade om att det "förbjudet att ha mobiltelefonerna uppe" bla bla bla..
Efter en stund, så öppnades en ny kö och jag vart framvinkad. Där satt en kvinna och hon tog faktiskt emot mig på ett väldigt trevlig sätt.
Hon började med att ställa dom vanliga frågorna om mitt besök och när vi kom till frågan om vad jag skulle göra i USA, så berättade jag att jag skulle ha semester tillsammans med min pojkvän, innan han skulle på tjänstgöring till Irak.
Då tittade hon på mig, på ett väldigt finurligt sätt och frågade om vi var förlovade? 
Och jag tänkte direkt åh gud, detta är en kugg fråga :) Men jag svarade som det var, alltså nej.
Då skrev hon ner adressen till USCIS och berättade att vi kunde få hjälp därifrån OM vi skulle komma på tanken typ :D, och gav den till mig med ett leende och sa:
-We support our troops.

Bild från Google.

21 januari 2011

fast forward.

Jag har precis pratat med Ken och han hade packat alla sina saker och klippt sig. Åhh vad snygg han var. <3
Han ska till flygplatsen om ca. en timma och därifrån vidare mot Afghanistan med ett stopp i Kuwait. Jösses vilken resrutt dessa killar har och vad många soldater, kontrakterare och "civila" som färdas fram och tillbaka varje dag mellan alla basen som finns i dessa länder.
I vilket fall, så skulle han höra av sig så snart han kom fram till sitt Camp.
Att sitta och prata i flera timmar med Ken är så underbart och vi pratar mycket om USA och jag önskar att tiden gick så mycket fortare och att vi kunde kan flytta över dit N U.
Skulle vilja trolla, så att det kunde ske nu. Men p.g.a. studier och utlandsjobb så får vi ta flytten när visum delen är avklarad och då jag har fått ett O K att resa in.

Det som vi har börjat fundera på nu, är tiden. Kommer allt att klaffa tidsmässigt?
Vi har läst på flera sidor b.la. Visajourney och vi tycker fortfarande att K1 visumet passar oss bra och jag hoppas att det inte kommer att föra med sig komplikationer. 
Men vårt dilemma är när vi egentligen ska påbörja ansökan?
Jag kommer att gå i skolan tills Juni 2012 och det är svårt för Ken att veta i nuläget hur hans kontrakt ser ut då och när han kan åka tillbaka till USA.

Genom andra bloggar, så har jag förstått att det är ingen ide att ansöka i nuläget eftersom jag/vi med största sannolikhet skulle bli nekade visum, eftersom ingen av oss är eller bor där nu.
Så vi får avvakta, men frågan är hur länge eftersom 2011 är här? 
(Jag vet att det är ett tag kvar, men det skadar inte att ha läst på.)
Är det nån som har någon ide eller tips om att det finns några "genvägar" eller nåt som kan hjälpa oss på vägen, så får ni gärna höra av er.

Bild från Google.

19 januari 2011

Update om Ken.

Pratade ett bra tag med Ken igår och han hade lite mer information om sin nya tjänst i Afghanistan.
Han ska till Bagram och därifrån vidare till nån bas, som han ännu inte riktigt vet vart den är. Känns ju bra - not!
Just nu är han i Bagdad och idag skulle han till Amerikanska Ambassaden för att ordna alla papper och visum till Afghanistan, så vi får Skypa imorgon igen.
 
Men han är så glad för sin befordran och jag är jättestolt över honom. 

Jag hoppas bara att tiden går fort så jag får träffa honom snart igen, för fy vad allt är tråkigt och segt. Känner mig så jäkla omotiverad till allt och det tar tid att vänja sig vid att vara ensam igen. 

Tack och lov, så har jag skolan som tar upp mycket av min tid och oerhört goa klasskamrater som stöttar och kommer med tips och idéer.

Snart är det dags för Afternoon Tea träff igen. Mysigt.


Bagram, Afghanistan.

17 januari 2011

Då börjar vi om igen.

Vardagen har kommit tillbaka, men saknaden efter Ken är stor och just nu är det inte mycket som är roligt. Allt känns tungt och trist. :'(


Kens resa tillbaka till Mellanöstern har varit minst sagt intressant och jag fick inte reda på vad som hade hänt med hans resa förrens i fredags 14/1.
Han lämnade Stockholm i torsdag och flyget avgick i tid, men p.g.a. turbulens så fick planet ta en annan väg innan det kunde landa på Shiphol i Amsterdam och det räckte för att Ken skulle missa sitt connection flight till Abu Dhabi.
Det gick inga mer flyg dit den dagen och i fredags var flyget överbokat och i lördags var det fullbokat. Så KLM bokade in honom igår!! 
Han kunde inte nå mig eftersom han inte hade internet eller ett sim kort, men han lyckades hitta en affär, så att han kunde skicka ett mail och ringa mig lite snabbt. 
Vilken otur han har haft när det gäller sina flygresor denna R&R.
Jag har tyckt så synd om honom och jag har känt mig hjälplös. 
F..n om man hade vetat om att det skulle krångla, så kunde han ha stannat i Sverige tills igår. 

Jag fick ett sms av honom idag när jag satt i skolan och jag blev så glad av att höra ifrån honom och att han var tillbaka i Bagdad i några dagar, innan han ska vidare till Afghanistan.
Och nu ikväll har jag äntligen fått Skypa och sett min älskling igen. Underbart <3
Så nu har vi börjat räkna lite och planera vad som kommer att hända om 6 månader, när vi får hålla om varandra igen. Can't wait.

Miss you.

16 januari 2011

Tack.

Ett stort tack till Eleonor för att du gett mig en utmärkelse. Det var jättegulligt av dig.
Eftersom jag har svarat på frågorna i inlägget Beautiful Blogger Award ,så skippar jag det denna gång.

13 januari 2011

Hjärtesorg.

Nu sitter jag i bilen på väg tillbaka ifrån Arlanda med en stor klump i halsen och tårar i ögonen. 

Usch vad jobbigt att ta farväl av någon som man älskar.

Jag känner ett stort tomrum i mitt hjärta. :'(

12 januari 2011

Ken bloggar.

This is my first blog... So, what do I write? I'm at a bit of a loss but, I know Madeleine really wants me to contribute something. 
We are sitting here watching 'There's Something About Mary' and I am trying to type while watching it and I am failing miserably. 'We gotta BLEEDER!'
So, back to my random meanderings. 
I have had a fantastic time here, experiencing the Swedish Christmas. This is my first time having seafood at Christmas... Jansson's temptation was interesting. Also, celebrating on the 24th instead of the 25th... I met a couple of her friends and they were all very nice. 
I leave tomorrow and I am going to miss being here with her and her family. I hate that it's going to be another 6 months before I see her again.
/Ken

11 januari 2011

My Mulberry.

Idag började den andra terminen och det var segt tungt att gå tillbaka till skolan efter att ha haft tre absolut fantastiska veckor tillsammans med Ken. 
Han är fortfarande kvar i Sverige tills på torsdag och A L L A i klassen ville ha reda på hur vi hade haft det. Jätteroligt och sött.
Ken kom och hämtade mig efter dagens slut och det var några av mina klasskamrater som ville träffa honom, så jag presenterade honom och han tyckte de verkade vara jättetrevliga.
Jag hade egentligen tänkt att gå till skolan imorgon också, men jag skulle få alldeles för dåligt samvete eftersom det är Kens näst sista dag i Sverige imorgon, Fy f**n! så jag stannar hemma hos honom.
Ikväll har vi ätit Thai wok och druckit champagne och nu softar vi med en film och några Cosmopolitan ; )
Är också stolt över att ha använt en av mina julklappar till skolan idag och den var praktisk, men jag måste vara försiktig. 
Fick en Mulberry väska i julklapp av Ken och den är sååå fin.

Bästa julklappen.

Mulberry Bayswater Classic.

War Eagle.

Ken gick upp klockan 02.30 imorse för att se Auburn vinna mot Oregon med 22-19. 
Nu är Auburn nationella mästare i Amerikansk fotboll. (BCS=Bowl Championship series)
War Damn Eagle!
Auburn Tigres

8 januari 2011

Guide to the Swedes.

Köpte den här boken till Ken igår på Pocket Shop. Jätterolig infoguide om hur vi svenskar är och beter oss.

Ken skrattade hela vägen hem från Stockholm =)
Guide to the Swedes.


Moscow Review.

Nu är vi tillbaka i regniga!! Sverige igen efter några dagar på resande fot. Jag har varit lat och inte orkat blogga samt skriva resdagbok, så jag har länkat mina inlägg från dagboken.

Det har varit en intressant resa och jag tror att det är ett resmål som man kanske bara åker till en gång i livet.

Men vi har haft jättekul och vi har sett många vackra och historiska byggnader. 
Vi har hört 90-tals disco musik Ö V E R A L L T :), sett många pälsar,hockey frillor,råkat ut för luraktiga taxichaffisar, hört njet njet (nej) och da (Ja) flera gånger, frusit på Röda Torget och druckit champange på GUM Mall. Good times!

Här är återblickar från våran resa.


Vasilij Katedralen.


Vasilij Katedralen.

Röda Torget

Moskva Floden.

5 januari 2011

Kreml och Vasiliji Katedralen.

Dag 2

Dagens upplevelser i Moskva finns här =) 


4 januari 2011

Vad står det?

Dag 1 
Ken och jag har äntligen kommit fram till Ryssland och Moskva. 
Det har varit en intressant resa, och allt har gått bra.
Det som tog mest tid var dock att ta sig från tågstationen till Hotel International som verkade ligga på andra sidan stan, sett ifrån centralstationen. Liten missräkning från våran sida.
Det slutade med att vi fick ta en taxi och det gjorde oss 800 Rubel (ca. 170 sek) fattigare. Det skulle ha kostat ca. 70 sek.  Arrgghh!!
Avskyr när man inte vet eller förstår vad de säger och de kan verkligen lura skjortan av turister. Chansen vi dock får ta, när vi valde detta resmål. Men vi har lärt oss vår läxa!
Väl framme på hotellet blev vi väl mottagna, och vi fick hjälp av en Bellboy till vårt rum som ligger på den 6.e våningen.
Men efter incidenten med taxin, så var både Ken och jag ganska sura. Så vi packade upp och gick mot Röda Torget för att hitta något att äta. Vi fann Mc Donalds =)
Men nöden har ingen lag och vi var trötta, törstiga, så en Big Mac passade oss perfekt. 
Det var också kul att beställa på ryska. 
Fungerade ungefär som i Kina, då man fick peka på menyn vad man ville beställa.
Imorgon väntar massor av sightseen!

?
Ps. Bilder kommer senare. Gissa vem som glömde sladden?

2 januari 2011

Tour to Russia.

Jag har längtat så mycket efter att få ge mig ut i världen och resa igen. 
Och det har gått alldeles för lång tid sedan min sista resa till USA i januari 2010. 
Men på tisdag 4/1 så beger sig Ken och jag ut på vår första resa för året och turen går till Ryssland och Moskva.
Det blir en lite mini semester och vi kommer att vara där i fyra dagar. 
Och trots att vi inte ska resa så långt, så har det varit lite hinder på vägen med visum ect. Mycket berodde på att Kens resa hit till Sverige blev försenat med ett par dagar, som gjorde att vi fick skjuta på resan och i och med det även ansöka om nya visum eftersom datumen ska stämma exakt med det som står i bokningen.
Besöken på ryska ambassaden var intressanta och allt ifrån gästvänliga, men med tålamod kommer man långt, för det är ingen ide att stressa upp sig och bli irriterad. Believe me!

I helgen har vi kollat på Lonely Planet för att inte missa något av alla sevärdigheter eller "bra att känna till" som finns i Moskva. Som tur är verkar de flesta och mest populära platserna finnas kring Röda Torget och vårt hotell ligger bara några hundra meter därifrån.
Jag hoppas i alla fall att det kommer att bli en upplevelse och ännu en prick på kartan över besökta länder.

Jag tror att 2011 kommer att bli ett bra år, framför allt när det gäller resor i världen. Både Ken och jag gillar att resa och vi försöker varva resor till USA med resor till övriga världen.
Så i år har vi börjat kika på följande resor, då Ken och jag kan ses igen och få ha semester tillsammans, men än är det bara preliminära datum.
Jan'11-Moskva, Ryssland.
Jun/Jul'11-USA (Nevada, Florida, Alabama.)
Dec'11-Australien.


En underbar livsstil som jag saknar..





Jag kommer att fortsätta skriva min resdagbok, för det var längesedan jag hade en pågående resa, men jag uppdaterar min blogg under tidens gång också :)
Vill ni följa vår resa eller läsa om tidigare äventyr, så finns jag här.  

1 januari 2011

Chronicle 2010.

Gott Nytt 2011. Hoppas att ni alla hade en bra nyårsafton.
Ken och jag firade först med mina föräldrar innan vi begav oss till några vänner, för att fira in det nya året. Det vart en jättetrevlig kväll med god mat och dryck samt mycket skratt när Singstar togs fram. Nog för att jag är van att prata i en mikrofon, men jag är seriöst tondöv :)

2010 har kommit och gått, och jag tänkte summera detta år som har varit väldigt känslomässigt med förtvivlan, längtan, glädje och kärlek.

Januari
Firade in det nya året med Ken i Al Ain, Förenade Arabemiraten. Vi hade bara några få veckor kvar i landet innan Ken skulle resa till USA för att påbörja sin träning inför det nya jobbet.
Våra nästan 24 månader skulle packas i lådor och skickas till USA. Mycket känslor och oro eftersom vi visste vad som väntade.

Vid Burj Al Arab
Februari
Spenderade större delen av månaden i USA. Var och kollade på hus i Upstate New York med Ken. Underbart och jag ville I N T E hem!!

Lake Placid, NY
Mars
Tror att jag nådde botten. Saknade Ken så det fanns inte ord! Avskydde att komma hem till meter av snö och kyla. Inget jobb och jag visste inte om jag skulle komma in på utbildningen som jag hade fastnat för.
Men jag fick jobb som lärarvikarie och det jobbet räddade min vår och sommar. Tiden bokstavligt talat flög fram och det var så kul att jobba med barn. Underbart.

April
Gjorde högskoleprovet och började skicka in ansökningar till olika universitet och yrkesutbildningar.
Fick en stor bukett blommor sänt till mig på påskafton ifrån Ken.


Maj
Blev ett år äldre :(

Juni
En månad av glädje. 

Vi blev ägare till ett underbart hus. <3
22/6 fick jag också besked att jag hade blivit antagen till utbildningen av Medicinska Sekreterare och det innebar att Ken kunde boka sin biljett för att komma hit på mitt jullov.

Juli
Fortsatte jobba med mina supersköna 6-åringar.

Augusti
Dags att börja skolan igen, efter nästan 7 års uppehåll. Nervöst, men kul.

September-November
Plugg varvat med praktik och timmar av Skype samtal med Ken i Irak.

December
Längtan efter jullov och naturligtvis efter Ken. 
Och efter förseningar så kom han äntligen hit den 20/12 och jag var så lycklig.
Fick massor av fina julklappar och firade in det nya året med min älskling.


Jul 2010.
Nyår 2010.