2 januari 2011

Tour to Russia.

Jag har längtat så mycket efter att få ge mig ut i världen och resa igen. 
Och det har gått alldeles för lång tid sedan min sista resa till USA i januari 2010. 
Men på tisdag 4/1 så beger sig Ken och jag ut på vår första resa för året och turen går till Ryssland och Moskva.
Det blir en lite mini semester och vi kommer att vara där i fyra dagar. 
Och trots att vi inte ska resa så långt, så har det varit lite hinder på vägen med visum ect. Mycket berodde på att Kens resa hit till Sverige blev försenat med ett par dagar, som gjorde att vi fick skjuta på resan och i och med det även ansöka om nya visum eftersom datumen ska stämma exakt med det som står i bokningen.
Besöken på ryska ambassaden var intressanta och allt ifrån gästvänliga, men med tålamod kommer man långt, för det är ingen ide att stressa upp sig och bli irriterad. Believe me!

I helgen har vi kollat på Lonely Planet för att inte missa något av alla sevärdigheter eller "bra att känna till" som finns i Moskva. Som tur är verkar de flesta och mest populära platserna finnas kring Röda Torget och vårt hotell ligger bara några hundra meter därifrån.
Jag hoppas i alla fall att det kommer att bli en upplevelse och ännu en prick på kartan över besökta länder.

Jag tror att 2011 kommer att bli ett bra år, framför allt när det gäller resor i världen. Både Ken och jag gillar att resa och vi försöker varva resor till USA med resor till övriga världen.
Så i år har vi börjat kika på följande resor, då Ken och jag kan ses igen och få ha semester tillsammans, men än är det bara preliminära datum.
Jan'11-Moskva, Ryssland.
Jun/Jul'11-USA (Nevada, Florida, Alabama.)
Dec'11-Australien.


En underbar livsstil som jag saknar..

Jag kommer att fortsätta skriva min resdagbok, för det var längesedan jag hade en pågående resa, men jag uppdaterar min blogg under tidens gång också :)
Vill ni följa vår resa eller läsa om tidigare äventyr, så finns jag här.  

3 kommentarer:

  1. Vad spännande! Jag gillar också att resa, men jag har inte varit på så många ställen. Oftast blir det ju samma resa eftersom vi har släkt i NY som vi måste hälsa på. När vi får mer pengar över kan man ju träffas i en annan del av USA också, eller resa tillsammans med släkten. Hoppas ni får jättekul i Ryssland!

    SvaraRadera
  2. Oh ryssland har jga alltid vlat resa till! VIsa oss en massa foton sen. Här är en reklam som visas i AL nu, Ken borde känna igen sig! http://www.youtube.com/watch?v=Nvyknw4VClE

    SvaraRadera
  3. Vad harligt med massa resor! Blir drabbad av "bortlangtan" nar jag laser om resor och hor om andras aventyr! Kommer kika in pa resedagboken nar tillfalle finns! Hoppas ni far det jattebra i Ryssland! Kram

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)