30 april 2013

Önskelista

Just nu önskar mig ett par Hunter gummistövlar - tycker dom är så fina.
Kanske man har tur när det är min födelsedag nästa vecka? =)

29 april 2013

Glossybox

Jag har sett reklam för Glossybox och även hört mycket bra från dom som testat den.

Idag fick jag hem min första Glossybox för April månad och den innehöll lite smått och gott, bl.a. rengöringskräm från Vichy, hårinpackning från Palett och self-tanning från Tancan.

Kul att få paket som väntar på en när man kommer hem från en lång dag jobbet.



27 april 2013

Intervjuverna

Jag vill ogärna skriva saker på bloggen som inte är 100 % än. (Har lärt mig genom åren och allt blir väldigt awkward..)

Men jag vill ändå dela med mig lite av vad som händer just nu efter att det stått stilla med allt så länge. Ni som följt oss, vet hur vi kämpar!!

Trots att vi inte har fått några svar än och vi har ingen aning om vad som kommer att ske den närmsta tiden, så kan jag berätta att Ken hade två intervjuer denna vecka.

Ett var för LM och det andra var för ett helt annat företag och det lutar åt att båda företagen vill ha kontakt med honom igen. Jätteroligt om det stämmer! Och delstaterna där jobben finns känns okej.

Jag är så glad för hans skull, men gör så ont i hjärtat varje han får ett nej. Hoppas verkligen att det går vägen denna gång.

Ett stort plus var också att ytterligare en koncern inom LM tog kontakt med honom i onsdags.

Ett problem som verkar dyka upp allt som ofta, är att han befinner sig i Mellanöstern, men han har fått beviljat ledighet att flyga hem till USA OM det skulle vara så att de vill träffa honom personligen. Thumbs up

Jag försöker verkligen stötta och peppa honom så mycket det går, men det är tufft när befinner oss två skilda platser.

Tack för alla ERA kommentarer och pepp, det hjälper!

24 april 2013

Att förstå en svensk del 2

Hittade den här artikeln på bloggen Its me Q. Stämmer bra eller hur?

På't igen.

Min äkta hälft har TVÅ intervjuer denna vecka. 

Skönt att höra och jag är såå glad för hans skull och nu gäller det att peppa Ken igen - vågar inte ta ut något i förskott eftersom vi vid det här laget har gått igenom denna fas alldeles för många gånger utan resultat!

Måtte detta ge resultat.

21 april 2013

Vill ha en plats på kartan.

Kom igen då för f..n!!

Känns sådär att vara(som det känns för mig) den enda utan delstat än...yay!


17 april 2013

Getting americanized

Han är för söt den där Ken :)

Vi har pratat mycket och länge i helgen, tack vare att iMessage kom igång i fredags - woohoo!!

Mycket längtan och förhoppningar tar upp en stor del av våra samtal och vi pratar mycket om USA. Allt ifrån tiden i high school till hur USA styrs - jag vill lära allt och det är intressant att lyssna när Ken berättar

Kanske känns lite oviktigt nu när vi fortfarande sitter där vi gör, men om något så lättar det upp stämningen lite och jag har så mycket att se fram emot.

Det är så kul att läsa era bloggar om livet i USA där ni berättar om amerikanska högtider, typiska amerikanska saker som ni får vara del av och jag avundas er, men jag hoppas snart att det blir min tur

Funderar över en liten coming to America/getting americanized session framöver, där mina funderingar om livet i USA kommer att finnas (inför kommande flytt) och jag hoppas att ni over there kan svara..

Lite sådana frågor har jag redan tagit med i bloggen tidigare och jag fick då jättebra tips och svar från er - all heder för det, men det kommer garanterat fler frågor!


16 april 2013

Att förstå en svensk.

Hittade den här bilden på Instagram idag. 

Tyckte den säger en liten del och jag passade på att skicka den till Ken som tyckte den var bra.

Hur upplevde era respektive att Sverige/svenskar var efter besök här i Sverige?


15 april 2013

Q&A -Tiden i Förenade Arabemiraten.

Vad roligt att ni har så mycket frågor om tiden i UAE (United Arab Emirates), det är lätt att glömma och ta med vissa delar i texten, så därför svarar jag idag på era frågor från de tidigare inläggen.

Hur var det att som kvinna bo där?

Det gick faktiskt väldigt bra, men vi bodde i ett muslimsk land vilket innebar att jag fick täcka knän och axlar när vi gick ut. Och det syntes ganska väl att jag var västerlänning, så man blev utstirrad (mest av gästarbetare) i stort sett så fort man gick utanför dörren vilket gjorde att man gärna(!!) ville täcka så mycket som möjligt på kroppen. Det var ganska jobbigt, men aldrig så att jag kände mig hotad på nåt sätt, snarare äcklad i vissa fall. Kändes bättre att ha Ken vid min sida, tryggare på något sätt.

Bodde ni i ett område för västerlänningar eller var det en blandad community?

Vi bodde i ett lägenhetskomplex tillsammans med andra amerikaner och deras familjer vars killar också jobbade tillsammans med Ken.

Skulle vi kunna tänka oss att flytta dit igen?

ABSOLUT!! :) Hade det varit för omständigheterna med mitt visum m.m, så skulle vi gott och väl kunna flytta tillbaka. Vi har diskuterat det, men vi satsar på USA nu!

Jobbade jag under tiden?

Jag började jobba som guest service agent på ett hotell, men slutade efter en månad. Läs tidigare inlägg.

Hur var det att köra bil? Vande jag mig?

Oj oj, första tiden var tuff för mig..där får man inte vara en mes i trafiken! Men jag fick mycket träning och var stolt över att köra själv till och i Dubai.

Hur länge bodde vi där?

Mellan 2008-2010.

Vad gjorde vi på helgerna?

Vi umgicks med våra grannar, partajade och hade massa BBQs. Vi besökte Dubai och Abu Dhabi. Spelade golf och rugby, åkte skidor i Mall of the Emirates. Men allra mest var det underbart att få umgås bara Ken och jag. Laga mat tillsammans, dela på en flaska vin, spela Wii och att bara få vara.

Bodde det många andra- och umgicks vi med många andra nationaliteter?

Absolut! Förutom massa amerikaner, så umgicks vi med folk från England, Irland, Kanada, Australien, Sydafrika, Kenya och det var så häftigt.

Var det dyrt att bo där?

Ja och nej. Man unnade sig mer upplevelser där som t ex restauranger, evenemang, hotellvistelser och vattenparker. I Sverige kanske man besöker familj och vänner under långhelger medan man här oftare besöker ett resmål. Vardagen i sig är inte dyrare. En matkasse kostar ca 20 % mindre än i Sverige, såvida man inte handlar organiskt för då drar det iväg...Bilar är billigare än hemma, liksom bensinen och servicen.

Åkte vi runt och besökte andra städer?

Vi besökte många platser runt UAE, men inte Sharjah eller Ras Al Khaimah. Vi hade planerat att åka dit under Eid men planerna rann ut i sanden bokstavligt talat.

14 april 2013

Så typiskt mig!

Här är jag kvällen innan jag ska till tandhygienisten...och jag har slarvat med tandtråden och munsköljen igen(!!)...Oops

Hon kanske inte märker något eller vad tror ni? - yeah right eller hur? :)

13 april 2013

Tiden i Förenade Arabemiraten del. 3

Tiden löpte på och det var underbart att få spendera tid tillsammans och bo under samma tak - var ett tag sedan nu om man säger så.

Ken hade jobbvisum och fick ett lokalt körkort, medan jag var där på turistvisum och körde på ett internationellt körkort. Men det gick jättebra. Lite läskigt var det att köra 7-filigt i Dubai bland lyxiga vrålåk, men det gick kanon.

När jag kom till Förenade Arabemiraten första gången 2008, så fick jag ett visum på 60 dgr, men det ändrades med tiden. Sista året var jag tvungen att lämna landet en gång i månaden och resa in i Oman och sedan tillbaka igen. Vi bodde i Förenade tills 2010..kan säga att sidorna i mitt pass gick åt som bara den..

Förutom mycket jobb för Ken, så hade vi ändå mycket fritid tillsammans på helgerna, kvällar och på helgdagar. Vi spelade också tennis och Ken golfade och vädret kunde vi inte klaga på..eller jo kanske lite.. :) Ken gick med i den lokala rugbyklubben där många av hans kollegor var med och vattenhålet för många expats som bodde i Al Ain.

Det var så häftigt att träffa alla möjliga människor från hela världen som jobbade och bodde i Al Ain, Dubai och Abu Dhabi, allt ifrån mäklare till flygvärdinnor. Vilket gäng :)  

Min mamma kom också på besök och vi visade henne allt vad Förenade Arabemiraten kunde erbjuda - allt från lyxiga byggnader och shopping i Dubai till Al Ain Zoo.

Utöver det firade vi också både svenska och amerikanska helgdagar där t.ex. 4 juli då alla samlades för en BBQ på takterrassen.

Vädret i Förenade var underbart på alla sätt och vis. Vintern var som svensk sommar, men sommaren var fruktansvärt varmt. Satte mig i bilen en dag och tempen visade +47 grader.

Vi bodde inte nära havet utan på gränsen till Oman, vilket gjorde att luften var väldigt torr och vi hade ganska många sandstormar som drog in, vilket färgade himlen gul-orange. Besökte man Dubai eller Abu Dhabi var det väldigt hög luftfuktighet istället..


Abu Dhabi
IKEA - När hemlängtan blev för stor :)
På Rugby match för att kolla in Al Ain Amblers
Al Ain Zoo
Abu Dhabi
På väg..
Vattenpipa aka shisha
Visumvända till Oman
4th july party
Mamma på besök i januari 2009

Tiden i Förenade Arabemiraten del. 2

Jag fortsätter med del 2.

Ken jobbade Söndag - Torsdag (fredagen var till för vila och mycket var stängt) och han åkte vid 6.30 på morgonen och kom tillbaka vid 16-17 tiden på kvällen.

Jag hade alltså ganska mycket egentid, vilket var både på gott och ont. Men jag försökte göra så gott jag kunde med att vara den perfekta då flickvännen och mycket tid gick faktiskt åt till att städa lägenheten(fy för sandstormar), tvätta, diska!!(vi hade ingen diskmaskin), handla mat. Vi brukade dock veckohandla på lördagen tillsammans vilket var mysigt.

Första tiden blev det mycket Skype-samtal med mina föräldrar och jag önskar idag att jag hade haft min blogg då.

Ibland samåkte Ken och Chris (Kens kollega) tillsammans med några av de andra killarna och då kunde jag ha bilen vilket gjorde att man kunde komma ut och se lite annat.

Det fanns taxibilar, men vissa av dom var svarttaxi och ansågs inte vara bra för en ensam tjej att ta, så jag tog inte taxi allt för mycket bara om det var nödvändigt.

På helgerna brukade vi åka in till Dubai som låg 1,5h timme ifrån Al Ain eller också begav vi oss till Abu Dhabi. Dock var Dubai en favorit hos oss båda två.

Dubai var och är en underbar stad. Shoppingutbudet är enormt och Mall of Dubai är ett av världens största shoppingcenter med alla tänkbara förnödenheter. Det fanns också restauranger för alla plånböcker och smaklökar och vi har alltid gillat libanesiskt mat och har vårt favvoställe i Dubai.

Jag har fått jättebra feedback på mitt första inlägg om tiden i Förenade och jag är glad över att ni har så många frågor, så jag samlar ihop dom och gör en Q&A session i slutet :)

Skislope at Mall of the Emirates
Burj Al Arab
Souvenirbutik i Dubai
Dubai
Mall of the Emirates (den med skidbacken)

12 april 2013

Weekly update.

Hi guys!

Oj vad veckan har gått fort. Måndag till fredag svischar fram vilket är helt okej antar jag..

Jag har varit så trött den här veckan (vårtrötthet?!) och inte orkat ta tag i bloggen ordentligt, så det blir desto mer på helgen som ni kanske märker.

Kul med all respons om mitt senaste inlägg om Förenade Arabemiraten! Del 2 kommer imorgon :)

Förutom jobb och lite träning så har det blivit ett par samtal med Ken och vi längtar så mycket efter varandra. Usch och fy för distans..

iMessage har tyvärr!! krånglat en tid och ställt till det för oss, vilket gör att vi bara kan ringa via Skype som dock är blockat från hans sida, men jag kan ringa till basen...snurrig och irriterande värre. Kan vi får mer motgångar nu?!?

Skönt ändå att få höra hans röst iallafall. Bättre än inget. Nice att det är fredag igen och jag avslutade en tröttsam arbetsvecka med en stund hos frisören.

Trevlig fredag på er!

7 april 2013

Tiden i Förenade Arabemiraten del. 1

Hur kom det sig att vi flyttade till Förenade Arabemiraten i första taget?

Jag hade jobbat min sista säsong som rundreseguide och Ken var klar med sitt kontrakt i Oman och vi ville båda flytta till ett land där vi kunde leva och bo tillsammans under en längre tid.

Svaret blev Förenade Arabemiraten.

Ken fick jobb i Abu Dhabi i Aug 2008 med samma företag som han jobbar för nu, och företaget hade hyrt lägenhetskomplex i både Abu Dhabi och Al Ain.

Ken och hans kollega Chris som anlände samtidigt fick sina lägenheter i Al Ain. Och ingen av oss hade hört om denna stad tidigare.

Vart dock lite av en besvikelse eftersom Ken trots allt skulle jobba i Abu Dhabi som låg ca. 1,5 timme ifrån Al Ain, vilket innebar en körtid på 3 timmar varje dag för att komma till och från jobbet.

Jag anlände till Al Ain i början på september och det var en omställning som hette duga. Vi hade en liten lägenhet på första våningen i en byggnad med massa amerikaner och deras familjer. Lägenheten hade inte blivit städad innan Ken flyttade in och han hade knappt haft tid att städa pga. introduktion på jobbet, så det blev mitt första mission.

Första veckorna gick åt till att lära sig hitta runt i staden, lära sig seder och bruk samt att köra i trafiken för där är det djungelns lag som gäller. 

Vi skulle även lära oss att leva tillsammans eftersom det var första gången vi bodde ihop ordentligt om ni förstår vad jag menar :) och vi sattes verkligen på prov den första tiden. Tror jag packade min resväska säkert 4-5 ggr för att resa därifrån pga. att vi vart ovänner..

Herregud alltså..Allt var lite my way or the highway mentalitet..sitter och skrattar åt det nu för det var sådana skitsaker, men då var det annat.

Vi tog oss igenom den fasen ganska snabbt och vi fick rutin på saker och ting. Kändes väldigt bra. Vi köpte en bil, fick uppgradera vår lägenhet till en större, vi inhandlade inredning och jag började hitta runt i staden. Lärde också känna några av de andra fruarna som jag började umgås med när killarna jobbade.

Al Ain och området Nyadat där vi bodde blev vår vardag och den staden som vi skulle kalla vårt hem de nästkommande åren.

Del av vår lägenhet på tredje våningen och som var betydligt större.
Vid parkeringen utanför vår lägenhet. Inte så kul att vakna till grävmaskiner kl 7 på morgonen. Å andra sidan hade vi en minaret ganska nära, där första böneutropet var ännu tidigare, men man vande sig.
T-Rex vid entrén till ett av Al Ains varuhus.

Vårtecken


5 april 2013

Minnen som värmer och ger längtan.

Skrev ett inlägg igår morse om ni önskade veta mer om tiden, då Ken och jag bodde i Mellanöstern.

Av en slump fick jag hem en tidning igår med posten där det fanns reportage om både Förenade Arabemiraten och Oman.

Inlägget kommer inom kort!


4 april 2013

Godmorgon Sverige.

Snart dags att bege sig till jobbet igen, inte klokt vad dagarna går fort. Skönt att det faktiskt redan är torsdag!

Imorgon väntar afterwork med kollegorna efter jobbet, vilket ska bli kul.

Annars händer inte så mycket(som vanligt). Ken kämpar på och söker jobb och håller tät kontakt med sina fd. kollegor som är i USA. Hoppas verkligen att något dyker upp snart.

Undrar om jag kommer till USA i år?! Vad tror ni?

Ja just det...är ni intresserade av att veta mer om tiden då vi bodde i Förenade Arabemiraten?

Hoppas alla får en bra dag! 

1 april 2013

Yes To Products.

Jag har sökt under en längre tid efter en bra ögonkräm och jag blir inte klok på alla märken samt reviews som finns därute...

Anyhow..Hittade en ögonkräm från Kiehl's som fått bra betyg och kostade därefter också!!

Valde också att beställa några produkter från en serie som heter Yes To, ska bli intressant att testa på.