13 april 2013

Tiden i Förenade Arabemiraten del. 3

Tiden löpte på och det var underbart att få spendera tid tillsammans och bo under samma tak - var ett tag sedan nu om man säger så.

Ken hade jobbvisum och fick ett lokalt körkort, medan jag var där på turistvisum och körde på ett internationellt körkort. Men det gick jättebra. Lite läskigt var det att köra 7-filigt i Dubai bland lyxiga vrålåk, men det gick kanon.

När jag kom till Förenade Arabemiraten första gången 2008, så fick jag ett visum på 60 dgr, men det ändrades med tiden. Sista året var jag tvungen att lämna landet en gång i månaden och resa in i Oman och sedan tillbaka igen. Vi bodde i Förenade tills 2010..kan säga att sidorna i mitt pass gick åt som bara den..

Förutom mycket jobb för Ken, så hade vi ändå mycket fritid tillsammans på helgerna, kvällar och på helgdagar. Vi spelade också tennis och Ken golfade och vädret kunde vi inte klaga på..eller jo kanske lite.. :) Ken gick med i den lokala rugbyklubben där många av hans kollegor var med och vattenhålet för många expats som bodde i Al Ain.

Det var så häftigt att träffa alla möjliga människor från hela världen som jobbade och bodde i Al Ain, Dubai och Abu Dhabi, allt ifrån mäklare till flygvärdinnor. Vilket gäng :)  

Min mamma kom också på besök och vi visade henne allt vad Förenade Arabemiraten kunde erbjuda - allt från lyxiga byggnader och shopping i Dubai till Al Ain Zoo.

Utöver det firade vi också både svenska och amerikanska helgdagar där t.ex. 4 juli då alla samlades för en BBQ på takterrassen.

Vädret i Förenade var underbart på alla sätt och vis. Vintern var som svensk sommar, men sommaren var fruktansvärt varmt. Satte mig i bilen en dag och tempen visade +47 grader.

Vi bodde inte nära havet utan på gränsen till Oman, vilket gjorde att luften var väldigt torr och vi hade ganska många sandstormar som drog in, vilket färgade himlen gul-orange. Besökte man Dubai eller Abu Dhabi var det väldigt hög luftfuktighet istället..


Abu Dhabi
IKEA - När hemlängtan blev för stor :)
På Rugby match för att kolla in Al Ain Amblers
Al Ain Zoo
Abu Dhabi
På väg..
Vattenpipa aka shisha
Visumvända till Oman
4th july party
Mamma på besök i januari 2009

8 kommentarer:

 1. Vilken upplevelse! Jag vet flera som är så förtjusta i Dubai. Hoppas det blir en del 4 ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det verkligen och när jag kom tillbaka till Dubai i dec'11, så kändes det som jag kommit hem. En sån underbar känsla :) Del 4 kommer och jag ska också ta med alla era frågor samt det som var positivt och negativt med att bo där.

   Radera
 2. Förstår verkligen att det måste kännas knäppt om ni haft en vardag ihop så länge och sedan bara kan kommunicera på distans! Håller tummarna att det är er tur snart. Hade ni kunnat tänka er att flytta dit båda två igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur var det som kvinna att bo där? Jag tänker på seder osv. Bodde ni i områden för västerlänningar eller var det blandat community?

   Radera
 3. Det är väldigt kul att läsa er historia vännen :) Hoppas att ni snart har en vardag tillsammans igen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta du! Jag hoppas innerligt på goda nyheter snart..precis allt går emot oss nu.

   Radera
 4. Vilken häftig erfarenhet ni har med er. Verkligen spännande att läsa om er vistelse där. Har du ingen bild på hur himlen såg ut när den var gul-orange? :)

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)