30 augusti 2015

Nu är dom här!❤️


Idag kom så äntligen mina föräldrar hit! Åh som jag har väntat. Flyget var i tid och det tog inte lång tid innan de kom igenom ankomstdörrarna, där Ken, jag och Linus väntade på dom.

Med sig hade dom m a s s a godsaker från Sverige, allt från lösgodis till Wästgöta Klosterost. Mums!! Och naturligtvis gåvor till lillan.

Nu har vi vilat lite och ska strax åka och handla lite smått och gott till frukost imorgon bitti.

20 augusti 2015

Dreft & tvätt av bebiskläder.

Jag har nästan hunnit sortera alla bebiskläder som vi fick under min babyshower i Alabama. Allt ifrån newborn upp till 12 månader. Vissa av newborn-kläderna är så små att det är svårt att förstå hur små de nyfödda bebisarna egentligen är..

Vi fick speciellt tvättmedel och sköljmedel för nyfödda och märket heter Dreft och luktar hur gott som helst. Och naturligtvis så fick vi en rosa förpackning eftersom vi väntar en liten tjej :)

19 augusti 2015

Hallonpaj & Tips på nya recept.

I eftermiddags slängde jag ihop en hallonpaj och jag önskar att degen kunde ha blivit lite bättre, men eftersom jag grymt fikasugen, så dög den finfint åt mig. Varm hallonpaj med glass .. mums!

Och på tal om recept..

Har NI några tips på era favoriträtter som ni vill dela med er!? Känns som om vi här hemma gör vissa maträtter om och om igen och vi behöver inspiration.

18 augusti 2015

Besök på BB.

Med ett par veckor kvar tills vi hälsar en ny familjemedlem välkommen(helt galet!!), så besökte Ken och jag i fredags BB-avdelningen vid Granbury Medical Center.

Vi fick en guidad tur av en jättego sköterska som visade oss förlossningsrum samt familjerum dit man blir flyttat efter förlossning, om allt gått bra. Det är ett väldigt litet sjukhus, men det fanns bra resurser utifall det skulle behövas. Vi kunde ställa frågor och få svar på våra funderingar samt att sköterskan också gav oss lite tips på vad vi skulle ha med oss. 

Vi registrerade oss också, så vi slipper allt sånt när det blir dags plus att vi hann prata lite om smärtlindring. Jag är fortfarande i valet och kvalet angående det ämnet, men blev lugnare när hon sa att jag kan bestämma där och då, beroende hur situationen ser ut. Ingen ide att planera för mycket i förväg..ibland går det inte som man tänkt.

Det var en väldigt nyttig upplevelse och jag tror att både Ken och jag kände oss mer lugna, när vi åkte därifrån.

13 augusti 2015

Ny obgyn.

När Ken och jag flyttade från Fort Worth till Granbury, så bytte jag även obgyn. Jag var besviken över att behöva byta mitt under graviditeten och framförallt för att jag kom så bra överens med min dåvarande barnmorska. Men men...

Under mitt första besök här i Granbury, så fick jag träffa en sköterska som gick igenom min sjukdomshistoria med mera och mitt första besök med barnmorskan blev inte förens två veckor senare. Lite snopet, men de har väl sina rutiner med nya patienter antar jag.

Första besöket med dr. V gick bra, men hon pratar otroligt snabbt så det gäller att hänga med. Men hon tar sig verkligen tid med sina patienter och förklarar om det är något som är oklart och det är nog därför som hon fått väldigt bra omdöme.

Ultraljudet i måndags gick bra och lilla E rörde sig bra i magen samt att hon hade tillräckligt med fostervatten och följde tillväxtkurvan. Bästa var att jag fick se henne, vår lilla bebis och att hon vänt på sig, vilket förklarar den ökade aktiviteten i magen.

Barnkammare.

Hej på er!

Torsdag, vilket innebär att jag går in i en ny graviditetsvecka - vecka 35.

Veckorna och dagarna går sin gilla gång och här i huset försöker vi få klart allt i barnkammaren. FedEx och UPS har varit och lämnat paket varje dag här denna vecka och Ken och jag har tillsammans monterat ihop alltifrån gungstol till mobil att hänga över spjälsängen.

Vi har också börjat tvätta lakan och filtar till spjälsängen och allt doftar otroligt gott i hennes rum. Vi har också börjat gå igenom allt vi fick på baby showern i Alabama och det är mycket som ska sorteras när det gäller klädstorlekar samt alla tackkort vi har att skicka iväg. Vi är otroligt tacksamma för allt vi fick. Det var allt man kunde tänka sig från kläder, blöjor till babyalarm.

10 augusti 2015

Dags för ultraljud.

Idag är vi förväntansfulla! Det är åter dags för ultraljud och jag kan verkligen inte vänta att få se hur lillan har växt och om hon har börjat vända sig..spännande värre.

Tyvärr kan inte Ken vara med idag, då han jobbar men jag hoppas kunna få några bilder och kanske ett litet videoklipp att visa honom i eftermiddag.

9 augusti 2015

Stumpy's Lakeside Grill.

Det blev sent igår och jag är såå seg idag. Får nog bli en kopp kaffe till, så jag piggnar till.

Ken har jobbat extra i helgen för att spara undan extra ledig tid när lillan är här. Efter jobbet kom en av hans kollegor med fru hit för att ta en titt på nya huset.

Framåt kvällen hade vi bestämt att testa för oss ett nytt ställe här i Granbury, som ligger precis vid vattnet. Restaurangen heter Stumpy's Lakeside Grill och man kan komma hit med bil eller lägga till med båten. Riktigt mysigt ställe med en meny som erbjöd allt från seafood till hamburgare och poppis var det också!

Trevlig kväll i gott sällskap trots att det blev sent.

7 augusti 2015

6 veckor kvar..

Ynka 6 veckor kvar till barnafödande och vi börjar undra vad som hände med 9 månader. Tycker tiden har gått väldigt fort och över lag har jag mått bra, förutom illamående och trötthet i första trimestern.

Men med några veckor kvar till dagen D, så sätter den otroliga värmen här i Texas sina spår. Svullna fötter, värmeutslag och trötthet .. usch och fy, inget vidare. Vi får dagliga uppdateringar om heath advisory, att man ska ta det försiktigt under dagen när solen är som starkast samt att dricka mycket. Håller mig mest inomhus dessa dagar. Vädret ska bli "svalare" i slutet av augusti, när mina föräldrar kommer hit. Ska bli så skönt. Höggravid i Texas under sommaren är ingen hit!

Sista veckorna har vi också förberett lilla E's barnrum och det börjar verkligen sjunka in sakta, men säkert att vi kommer bli föräldrar och att Ken, jag och Linus kommer få tillskott i huset .. helt galet, men otroligt spännande.