5 april 2017

Florida Wildlife.

Hej fina vänner och happy humpday!

..

Idag är det varmt och fuktigt som attans här i Orlando. Vi hann ut på en kort tur i morse, innan det blev alldeles för varmt.

Nu på eftermiddagen gick vi ut en kort sväng och passade på att hämta posten. På vägen dit såg jag en man som stod lutad och kikade under framändan på en bil .. när jag kom lite närmare, fick jag se att det låg en sköldpadda där och kurade i skuggan av bilen.

Vi vinkade till oss en av maintenance-killarna som jobbar här och han tog med den till den lilla sjö som ligger här och släppte i den.

Killen verkade helt oberörd, men jag stod och hoppade av glädje och lyckades naturligtvis i all uppståndelse, inte få ett foto på sköldpaddan.

Bildkälla: Google. Red-bellied cooter.

4 kommentarer:

 1. JAG VET!!! Jag tycker fortfarande, efter 24 år i US, att det är otroligt exotiskt med sköldpaddor!! Tänk att de finns här liksom! OCH att de bor och lever i vilt tillstånd. Ja, även så långt norrut som hos mig. Ser dem ibland, ser de stora ska Snapping turtles i sjöarna också. DE ser läskiga ut, haha.
  Men jag vet, det är kul med dessa sköldpaddor, och det känns SÅ exotiskt!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första sköldpaddan som jag ser i USA och jag tyckte det var toppen..och jag håller verkligen om att det kändes så exotiskt och såå Florida.
   Kram

   Radera
 2. Det där känns helt okej, till skillnad från alligatorer.����

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)