5 april 2015

Morning Sickness.


Första tecknen på att jag var gravid var illamåendet! Klassiskt!

Jag var runt v. 6 när jag tog gravtestet och det var först då som jag började känna av symtom som trötthet och illamående. Fick också ett luktsinne som en blodhund .. kände a ll t!! vilket inte alltid var uppskattat.

Läste och fick råd(!!) återkommer om detta i senare inlägg att Saltine-kex skulle vara bra att knapra på, men jag tyckte inte att det fungerade för fem öre. Istället fick jag dille på morötter och det var faktiskt det enda som hjälpte. Många påsar blev det, men det lindrade samt m a s s o r av vatten.

Första tiden kände jag mig dålig hela dagen, men efter ett par veckor, så var det mest på morgonkvisten. Min ob/gyn frågade om jag ville ha tabletter utskrivna, vilket jag fick, men använde bara ett par av dom.

Vissa dagar på jobbet var jobbiga, men det var bara en dag som jag verkligen inte kunde stå ut, utan åkte hem och sov hela dagen istället.

För ett par veckor sedan började jag äntligen få tillbaka energin och mitt illamående försvann och det känns så härligt.

6 kommentarer:

 1. Skönt att illamåendet gett med sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så underbart. Kan t.o.m dricka kaffe igen! :)

   Radera
 2. Stort grattis till graviditeten! Vad spännande! Har läst din blogg någon månad nu, och är jätte glad att jag hittade den! Jag och min familj är på g att flytta över till USA. Väntar nu bara på ett ok från NVC och sen läkarundersökning och intervju på Amerika ambassaden. Har därför varit jätte intressant att läsa om din resa! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket och välkommen till min blogg. Kul att du hittade hit. Spännande med nytt liv som väntar här i USA. Stort lycka till, vet att det är tålamodsprövande..

   Radera
 3. Stort stort grattis! Helt underbara nyheter. Jag är glad att du mår lite bättre och slipper må illa hela dagarna. Lite roligt att det var just morötter som hjälpte bäst. Nyttig hjälp :-)
  Fantstiska nyheter som sagt och jag är jätteglad för er båda. Så spännande med en ny liten familjemedlem till hösten.
  Massor med varma grattis kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket, känns underbart och nervöst, men hoppas att det ska gå bra. Skönt att vara förbi första Trimestern för det var ett par jobbiga veckor...

   Radera

Skriv gärna några rader! :)