3 april 2015

Tillbakablick 21/1 - Positivt gravtest.

Efter att flera dagar i rad somnat på soffan, direkt när jag klev innanför dörren, var för mig en av de första signalerna att något var tokigt. Några dagar senare vart jag också otroligt illamående, som inte ville ge med sig och jag trodde direkt att det var magsjuka som härjade .. hade inte en tanke på att det kunde vara något annat.

Morgonen den 21 januari var jag ledig tack o lov!! och vaknade med illamående .. kände liksom att vad fasiken är det här för nåt, som inte vill gå över?!
Jag visste att vi hade ett gravtest i badrumsskåpet och tänkte att jag kör uteslutningsmetoden. Hade inte i tanken att jag kunde vara gravid trots att jag slutat med p-piller 3 månader tidigare ..kom ihåg alla artiklar och råd från barnmorska om att det minsann kunde ta olika tid, allt från dagar, månader t.o.m år, att bli med barn om man ätit p-piller under en längre tid..

Sen kom chocken! Jag hade knappt kissat klart på den där stickan innan det blå strecket gjorde sig väldigt tydligt .. holy shit!! Första reaktionen var att jag måste kissat på den fel ..hur man nu kan göra det haha. Tittade på instruktionen och jajamensan PREGNANT.
Kom ut från badrummet för att se stackars Linus sitta där med samma frågande blick som jag antar att jag hade. 

Ringde Ken som var på jobbet och som naturligtvis inte svarade .. great. Smsade att han skulle ringa a.s.a.p, då det var viktigt!!
Han ringde tillbaka inom kort och jag berättade att jag hade svar till varför jag mått illa och varit trött.

Jag: Honey.. I am pregnant.
Ken: What?! .. Are you serious?! We are going to have a baby?
Jag: Yes, that kind of pregnant.

Han vart väldigt glad, men chockad precis som jag att det hade gått såpass fort. Vi lade på och jag åkte till Wallmart för att köpa på mig typ 100 st gravtester till .. bara för att vara på den säkra sidan.

Väl hemma visade det digitala gravtestet +3 veckor! Chock nummer 2! Började febrilt räkna tillbaka tiden och liksom ..hmm vad gjorde vi runt jul/nyår mer än att klä granen?!?

På eftermiddagen ringde vi till våra föräldrar, för att berätta nyheten och alla var naturligtvis överlyckliga över att bli grandparents.

10 kommentarer:

 1. Haha! "Yes, that kind of pregnant" Du är en av de roligaste jag känner! Hoppas mini H ärver din humor.:-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad Påsk på dig! Att se tillbaka på tiden kring det positiva gravtestet får mig att skratta och jag fattar inte hur jag trots allt kunde hålla mig något sånär lugn..

   Radera
 2. Haha! "Vad gjorde vi kring jul/nyår..." Haha så kul du är! Stort grattis till er! Det skall bli så kul att läsa om allting. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket. Och det var verkligen så komiskt .. galet och roligt på samma gång.
   Hoppas allt är bra med er!

   Radera
 3. Vilken fin historia! :)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Tack så mycket, kul att du hittat hit :)

   Radera
 5. Haha, jag säger då det. Detta är babyboom året! ALLA ska ha barn i år! Ska bli spännande att få vara med på ett hörn av eran resa till parenthood..:) Stort grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Haha, jag jag läste ditt inlägg om babyboom och det var verkligen svårt att hålla sig för skratt..

   Radera

Skriv gärna några rader! :)