10 april 2015

Ett första besök till mödravården.

God morgon och tack för fina kommentarer. Så kul att läsa!


..

Det kommer bli en hel del inlägg om min graviditet med mera och jag har som sagt ett par veckor att ta igen här på bloggen, men det ska bli kul att få dela med sig.

Samma dag som jag tog mitt gravtest, ringde jag till den Health Clinic som vi tillhör och bokade tid för ett första besök hos ob/gyn. Jag fick tid en månad senare, vilket för mig då lät som en evighet. EN MÅNAD .. men här görs inskrivningen någonstans mellan v. 8 - 10. Då visste vi inte säkert vilken vecka jag var i, men det skulle vi bli varse om.

Dagen när besöket skulle ske var jag nervös, men en naturlig känsla antar jag eftersom jag aldrig gjort något liknande tidigare. Glad att jag hade Ken vid min sida.
Vi fick först fylla i en hög med papper om sjukdomar, försäkringar, personlig info och så vidare. Sedan kom världens goaste sköterska och visade oss till ett undersökningsrum och berättade vad som skulle hända näst och jag fick lämna urinprov samt blodprover. Man vägde mig och gick igenom ev. allergier samt om jag tog några mediciner.

Efter en stund kom Kristina, min ob/gyn in och en stor lättnad infann sig, en så otroligt sympatisk och go kvinna och det kändes som vi känt varandra sedan tidigare.
Hon gjorde ett vaginalt ultraljud för att fastställa vilken vecka jag var i samt att kontrollera att allt såg bra ut, vilket det gjorde.

Det var så overkligt och samtidigt en chock att se vår bebis på skärmen för första gången och både Ken och jag var helt speechless! Vi hade nog inte förväntat oss att fostret var så utvecklat, utan kanske mer embryo-liknande varelse. Hjärtljudet var starkt och efter undersökningen gick Kristina ut och kom tillbaka med svaret .. jag var i v. 10! What?!?

Återigen chockade, men samtidigt en bubblande känsla av lycka. Vi fick med oss de första bilderna på lillan och efter besöket ringde vi till våra familjer och berättade om vår första upplevelse.


12 kommentarer:

 1. Så skönt att du fick en så himla bra barnmorska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns verkligen jättebra! Lugnt och tryggt.

   Radera
 2. Underbart att forsta besoket kandes sa bra! Det ar ju sa viktigt att kanna sig trygg, speciellt med forsta graviditeten, da allt ar nytt och overkligt och man har tusen fragor! Jag hade san tur ocksa nar jag vantade tvillingarna, det var val tur det, sa ofta som jag fick ga dit..fanns ocksa alltid till hands over telefonen nar man hade fragor, priceless!!

  Haha, vecka 10! Kul att du var langre gangen an du vantat kanske!? Det betyder ju att det blir ett par veckor mindre tid att vanta...:)

  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns tryggt och bra att det funkar mellan oss, framförallt under första graviditeten. Läskigt nog ändå.. :)

   Radera
 3. Åh så spännande och häftigt! Wow, vilken upplevelse att få se sin lilla lilla dotter för allra första gången. Underbart att du också fick en gyn som du kände med en gång att du gillar och att du känner dig trygg med. Stort grattis igen och kan tänka mig att båda era familjer är otroligt glada och förväntansfulla.
  Varma kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, det kändes verkligen som en stor sten föll från mina axlar när jag fick träffa min barnmorska och sköterska. Helt underbara!
   Vi ser fram emot att träffa lilltösen samt likaså gör våra föräldrar :) Det kommer bli en intensiv höst.

   Radera
 4. Ska bli kul att följa er resa med barn! Så himla roligt och grattis igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! Vi ser fram emot det också, men det är samtidigt väldigt nervöst och pirrigt.

   Radera
 5. Å vad mysigt med en liten tjej grattis igen!! Tänkte kolla med dig om du minns ungefär hur lång tid det tog innan du fick din intervju tid efter att ni fick att "allt är klart för att skickas över till amerikanska ambassaden" från NVC? Vi fick ÄNTLIGEN en sånt mail från NVC för en vecka sedan, och väntar nu otåligt på en kallelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda,
   Har du kollat VisaJourney.com? det är en jättebra sida där de även har timelines så man vet hur lång tid de olika processerna tar. Har tyvärr sett att det verkar gå väldigt seegt för K1 visa just nu. Lycka till!

   Radera
  2. Hej Linda, det tog ungefär 2,5 månad från att allt skickades från NVC tills jag fick en tid för intervju. Precis som Ann skriver, så skulle jag också kolla in VisaJourney.com. Vi höll oss uppdaterade via deras sida och det stämde överens bra med tiderna de hade. Såå trist när man bara väntar och väntar. Lycka till!

   Radera
 6. Hej Ann,
  Tack för tipset! Kollat där men blir ändå inte riktigt klok på hur väntetiderna ser ut just nu. Min man sa att NVC hade sagt att de skulle skicka vidare vårt ärende till Sverige ungefär en vecka efter de va klara där. Så om vi har tur har det redan gått i väg. Så det vi väntar på nu är kallelsen till ambassaden. Är bara jag som är väldigt otålig och hatar att vänta:-) kommer bli mycket lättare när vi väl har ett datum att gå efter!

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)