27 januari 2014

48 days in Texas.

Några av er har frågat om jag kan skriva lite om vardagen här och nu efter mer än en månad, så börjar det sakta men säkert sjunka in att jag bor här nu!

Ken jobbar måndag - fredag 7 am - 4.45 pm, men är ledig varannan fredag vilket är jättebra.

Det blir en hel del tid själv, men det finns något att göra hela tiden och fr.o.m lördag har vi en liten valp att ta hand om, så nu kommer dagarna att rulla på och vi kommer att ha fullt upp.

Ken brukar åka till jobbet vid 6.40 och jag kan vara lite segstartad på morgonen och brukar sova vidare till ca. 8.30. Därefter blir det vanligen frukost samtidigt som jag pratar med mina föräldrar. Mysig start på dagen minsann ♡

Jag brukar därefter kolla av lite e-mails, Facebook, nyheter, läsa era blogginlägg innan tvättmaskinen och tumlaren väntar på mig följt av att städa upp diverse saker och ting. Efter lunch eller innan, så brukar jag vissa dagar åka och handla samt unna mig en Starbucks och bekanta mig lite mer med vägar och området runtomkring där vi bor.

När jag kommer hem brukar jag antigen träna på Crosstrainern eller använda Wii följt av att förbereda kvällens middag.

Mannen brukar vara hemma igen vid 5.15pm och då blir det ett glas vin eller två och softa lite innan maten är klar. Och på vardagarna bli det inga sena kvällar direkt utan vi går ofta och lägger oss vid 10-tiden.

Dagens Stabucks - Grande Green Tea Latte
Saw a cowboy today while shopping at Target.

10 kommentarer:

 1. Låter trevligt med lediga fredagar ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör så mycket och det känns verkligen som vi får en långhelg plus att vi kan komma ut och göra mindre utflykter. Mysigt!

   Radera
 2. låter som en väldigt härlig vardag med andra ord! hur stor skillnad tycker du det är på att laga mat i usa jämfört med Sverige? jag känner ofta att jag saknar mycket basvaror och produkter som inte går att få tag på här. har du tips på några goda recept du gjort här i usa? kramar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner nog detsamma som dig. Utbudet av basvaror. Hade problem att hitta matlagningsgrädde, men fick tips om half & half, vilket har fungerat bra. Annars saknar jag grovt bröd och god ost...
   Vi brukar varva lite amerikanskt med svensk/intl. under vardagarna ex. köttfärssås med spaghetti och Mac&Cheese med Hillshire korv. Igår vart det lasagne med ricotta ost som smakade väldigt bra.

   Radera
 3. Det låter ju bra det där. OCH jätteskönt med de lediga fredagarna då och då. Snart får du fullt upp med valpen. Kul,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att få en liten längre helg och kunna spendera tillsammans. Och framförallt när valpen kommer.. :)

   Radera
 4. Trevlig frukostvana med sällskapet! :-) Och mysigt med lillen i huset nu! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lillskrutten kommer på lördag och vi längtar så mycket!!!

   Radera
 5. Vilka bra arbetstider han har, hemma till middag varje dag och med lediga fredagar har och dar! Wow, inte illa, upplagt for langa weekends med manga mojligheter, da man med tva dagar inte alltid har tiden att aka ivag eller sa da annat ska hinnas med..

  Har du borjat titta pa vidare utbildning eller jobb mojligheter annu? Antar att det ligger lite pa is da ni ju skaffat valp, det tar ju en tid innan ni kan lamna den hemma i langre perioder ensam.

  Kul med frukost traditionen, att ha sma rutiner aven i din vardag!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Tidiga morgnar för Ken men å andra sidan kommer han hem tidigare och slipper förhoppningsvis problem med rusningstrafik. Jag jobbar ju inte heller just nu för tillfället. Pluggar och söker jobb. Men visst är det så att hemmet och diverse ärenden och sysslor tar en hel del tid. Det blir säkert full rulle för dig i huset när Linus kommer också. En valp tar mycket energi och tid men är underbara. Kommer du söka jobb när du väl fått ditt green card? Kan du jobba inom ditt fält sedan tidigare eller måste du plugga lite och tenta av något innan du kan söka jobb inom ditt fält?
  Underbart och lyxigt med ledig varannan fredag. Så skulle jag mer än gärna själv ha det framöver.

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)