3 april 2017

18 mån kontroll och att vara obekväm.

God Morgon från Orlando!
Måndag igen och jag vet inte vart dagarna och veckorna tar vägen..

..

Jag ska alldeles starx bege mig ut på en morgonpromenad med gänget och i eftermiddag väntar läkarbesök med Everest. Inget allvarligt, utan hennes 18 mån kontroll.

Känner mig lite meh inför besöket, då jag vid tidigare vistelser får frågor(don't get me wrong, helt naturliga vid besök, helt förståligt) som ex. Kan hon gå bra .. snarare springer, Hur många kisse/bajsblöjor har hon per dag? .. varierar, Äter hon bra? .. vissa dagar ja, andra nej, Pratar hon än? .. Hon var mer angelägen att prata innan hon började gå, men nu har allt fokus från henne varit på att gå/springa istället, Kan hon säga mer än 5 ord? .. Nja, Dada, Titta, What's that.. Hon har vissa ljud som för oss inte är begripligt, men som säkert är för henne ex. TisTis(Linus vår hund). Plus att vi pratar två språk i familjen, vilket kan göra henne lite förvirrad.

Vad jag menar med detta är att jag ibland känner mig obekväm, lite dömd?, att vi inte gör tillräcklig som föräldrar, men jag vet att vi gör ett bra jobb med Everest.

Ibland får jag bara den negativa känslan om ni vet vad jag menar?..


10 kommentarer:

 1. Så länge ni vet att ni gör ett bra jobb så är väl det allt som spelar roll? Men vad jobbigt det låter att känna sig dömd. Vi bor i Maryland och vår son pratar inte än och han är över tre år och har hamnat mitt i förvirringen av två språk här hemma (vi flyttade i maj förra året och han hade inte börjat prata innan vi flyttade), men tack vare vår underbara barnläkare så är vi inte det minsta oroliga. Ni kanske kan försöka byta till en annan barnläkare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut och det är som sagt en känsla jag fick innan besöket, men vår barnläkare är bra(tror det mer var sköterskan som stressade upp mig vid förra besöket) och bekräftade vår misstanke om att det kan ta tid för tvåspråkiga barn att prata, inget konstigt alls.
   Skönt att höra att ni trivs bra med er barnläkare och ni känner er lugna. Härlig känsla.

   Radera
 2. Jag vet precis hur du känner dig. Det var lika dant för mig när grabben var 18 månader. Nu är det snart dags för tvåårskontrollen och jag har liknande känslor nu. Vissa ord är på svenska andra på engelska, borde han klara meningar med mer än två ord_ Hans kompis är så tidig med språket att jag får dåligt samvete.
  Nu har lillgrabben precis upptäckt Bollibompa och är helt frälst. Jag vill ju inte att han skall titta på TV/Dator, men det kanske inte räknas om det är på Svenska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner verkligen med dig! Skönt att höra att det finns fler därute mer än mig som oroar sig, men jag vart lugn vid dagens besök och tror mer att det var sköterskan vid förra besöket som fick mig att börja fundera och oroa mig inför dagens besök.

   Kul att lillgrabben hittat Bollibompa! Everest tittat stundtals på Bamse och gillar det. Och det kommer alltid att finnas två läger när det gäller screentime via iPad och tv med mera, men med sunt förnuft funkar det mesta.

   Radera
  2. Ja nu har vi en liten kille som ropar "Bompaaa! Bompaaa!" :-)
   Vissa avsnitt är blockerade om man inte är i Sverige, men man kan ta sig runt det om man använder sig av VPN. Jag har inte gjort det än, men får nog be brorsan att sätta upp en VPN server åt mig i Sverige. (Det finns också billiga VPN-tjänster att köpa annars som kan användas både på iPad och dator).

   Radera
  3. Ni ser :) Vad kul! Ett steg i taget..

   Radera
 3. Du gör ett superjobb med Everest. OCH du ska inte känna dig orolig (lätt för mig att säga). HOPPAS verkligen att du har en barnläkare som har förståelse för tvåspråkighet och inte inbillar dig ngt annat. Jag hade tur där, Karolinas barnläkare var så uppmuntrande!! Så jag vill peppa dig med det, fortsätt med svenskan så mkt DU kan!! Hela tiden. Hon kommer att lära sig den, och engelska!! Engelskan kommer sen att bli hennes starkaste språk, då hon börjar lekis och skola, så fortsätt med svenskan och låt dig inte slås ner!! Maten, det är vad det är, hoppas de inte gav dig huvudbry där heller (du vet ju vad jag sagt om K och hennes mathållning. DET var såååå jobbigt). Hoppas allt gick bra och att du känner dig stärkt istället för dömd. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Annika, efter inlägget och fina kommentarer så känner jag mig lugnare. Tror som sagt att det var sköterskan som uttryckte sig på ett viss sätt vid förra besöket och som jag tolkade som om vi inte gjorde tillräckligt.
   Barnläkaren bekräftade också vår misstanke, att Everest håller på att få sina kindtänder,vilket gör att aptiten inte varit den bästa på sista tiden..Lilla gumman!

   Tack för fina ord och tips, jag tar till mig av allt.
   Kram

   Radera
 4. Ni är superbra föräldrar till Everest! Hon ser så glad, harmonisk och tillfreds ut på alla foton - bästa betyget till er!��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad go du är. Vi gör vårt bästa och pepp hjälper!
   Kram

   Radera

Skriv gärna några rader! :)