31 oktober 2016

HaPpY Halloween 2016.

Happy Halloween!

Idag har vi klätt ut Linus till ett lejon och Everest till en Tiger, allt för den sanna Halloween-andan. Det vart inte så mycket bus eller godis, då vi bor på hotell, men vi fick mycket uppmärksamhet från såväl gäster som hotell personal. Kul!



Ikväll bjöd hotellet på pulled pork sandwiches, flera goda sallader och soppa. Mysigt. Även hotellpersonalen var utklädd dagen till ära.

28 oktober 2016

Livet på ett hotell.

Trevlig fredag på er!

Nu i helgen, så har vi bott på hotell i två veckor och man blir ganska snabbt bekant med såväl personal som gäster. De som bor här är både barnfamiljer, men även personer som reser mycket i jobbet. 

Vi har blivit bekanta med ett par av gästerna och vi tycker att det är lite småmysigt att de känner till Everest och Linus och gärna stannar och pratar en stund.


Även på ett hotell tuffar livet och vardagen på. Ken åker oftast till jobbet vid 6.30am och kommer hem vid 5pm. Everest och jag brukar gå upp vid 8am och äter en god frukostbuffé, innan vi tar Linus på en morgonpromenad.


27 oktober 2016

Pei Wei och sömnbrist.

Vaknade verkligen på fel sida i morse. Grinig till tusen .. Anledning? Klockan ringde tidigt i morse för att vi skulle ta Kens bil till verkstan. Det är inte första gången, om vi säger så..Tydligen så hade man inte lagat hans fälg i Granbury, utan skadan på fälgen skavde hål i däcket, som k o n s t a n t var lågt på luft ..

Nu har problemet blivit lagat (igen) och eftersom vi var trötta och inte kände för att laga mat, så testade vi den asiatiska restaurangen Pei Wei. Den var okej, men vi har ätit godare.




Guud vad negativt inlägg det blev, men jag skyller det på sömnbrist.

26 oktober 2016

Hummus House.

Idag blev det en god lunch på Hummus House. Det ligger ca. 5 min promenad från vårt hotell och är en av de bättre lunchställena som vi provat på.

Mat från Mellanöstern ligger oss om varmt om hjärtat och det var flera år sedan jag åt en riktigt god falafelrätt med tabouleh, tahini och nybakat pitabröd med hummus. 

Så himla gott och menyn är perfekt.



25 oktober 2016

Lone Cabbage.

Förra helgen på väg från Satellite Beach, stannade vi vid Lone Cabbage Restaurant. Mysigt ställe med möjlighet att ta med Linus och det liknade ett ställe, som vi brukade besöka i Fort Worth som kallades Augie's.

Lone Cabbage hade en spännande meny med allt från frog legs till alligator, vilket inte föll mig i smaken. Som tur var hade dom andra rätter att välja bland.





Förutom live music, mat och dryck, kunde man även ta airboat tours och titta närmare på natur- och djurlivet.



24 oktober 2016

Balsam för själen.

Hallå från soliga Florida!



Första helgen i Florida var så härlig och vi behövde verkligen ha en långhelg tillsammans och bara vara..

Vi har varit och tittat på hus i olika områden här i Florida och fortsätter sökandet online. Vi har hittills inte blivit imponerade av husen som mäklaren har skickat till oss, eller som vi tittat på. Husen ser jättefina och mysiga ut på utsidan, men sedan när man tittar hur insidan ser ut .. nej tack! Nåväl, vi fortsätter leta..

Höjdpunkten var annars igår, då vi åkte till Satellite Beach för att möta upp goda vänner. Det var också Linus och Everest första tur till havet och det blev ett fantastiskt minne för livet.



Det var så underbart att komma tillbaka till havet och stranden och det var verkligen balsam för själen och så välbehövligt efter de senaste veckorna.



21 oktober 2016

Tretton Månader.


Idag fyller lillskruttan 13 månader!


"Ni är ju lite som nomader.."

"Ni är ju lite som nomader.." Så sa en av våra grannar i Granbury, när vi berättade att Ken fått jobb i Florida. De var inte ett dugg förvånande över att vi skulle göra oss redo för nästa äventyr och flytta vidare.


På söndag har vi varit i Florida i en vecka och tiden går otroligt fort och vi har haft fullt upp med att avsluta tiden i Texas och komma igång med livet här. Inte alltid lätt och vi minns verkligen, varför vi hatar att flytta. Som tur är denna gång, får vi hjälp med flytten och mycket betalas av Kens företag.


Mycket tid denna vecka har gått åt till att lära sig hitta runt medan Ken jobbar, se till att all kommunikation fungerar med vår mäklare i Texas, hålla kontakten med mäklaren här, skicka in kvitton för våra utgifter under vår resa hit, hitta en barnläkare till Everest, då hon ska få sin andra dos av influensa spruta.


Vi bor för tillfället på hotell i närheten av UCF(University Of Central Florida) och det är en stor omställning, men fungerar okej. Alla har varit otroligt hjälpsamma och vi trivs bra här, men längtar tills vi kan flytta in i ett hus igen.

11 oktober 2016

Destination: Florida.


På lördag påbörjar vi vår resa mot Orlando och Florida.

Idag har vi haft fotografering av vårt hus och det känns verkligen emotionellt att behöva lämna vårt älskade hem och Texas..

Men vi får blicka framåt och vi är förväntansfulla och redo att starta vårt nya äventyr i Florida!

9 oktober 2016

Ny Delstat - Nya möjligheter.


God eftermiddag!

Det har inte blivit mycket bloggande på sistone, men jag hoppas kunna få liv i den igen..

Jag har hintat här och på Instagram, om att vi ska ut på nya äventyr igen. Jag vill inte skriva ut allt riktigt än, men vi kommer att flytta från Texas. Ken har fått en befordran inom sitt jobb, vilket innebär flytt till en ny delstat.

Vi är glada och förväntansfulla över de nya möjligheterna, men samtidigt ledsna över att behöva flytta från vårt älskade hus och Granbury.

Vart ska vi flytta?! (Avslöjas inom kort.)

8 oktober 2016

Kvälls himmel.


Bästa tiden på året, då kvällen är sval och skön, så att vi kan sitta ute och njuta av solnedgången. Synd bara för alla mygg .. men det är en annan historia.

4 oktober 2016

Nya Äventyr.


Snart sätter vi kurs mot nya äventyr..