28 februari 2016

Brazos River Tree.

Idag har vi varit ute på landsbygden och till Brazos River Tree för att fortsätta leta efter våra perfekta träd och vi hittade dom. Så på torsdag eller fredag levereras tre träd .. Yay!


26 februari 2016

|Guerins Trädgårdshandel|

Idag har vi varit till en trädgårdshandel för att kika på träd och buskar till vår trädgård.

Så mycket fint och vi försöker verkligen hitta träden med stort T. Inte lätt, men skam den som ger sig..

25 februari 2016

|Fem månader|

Den 21/2 fyllde Everest 5 månader, tiden går alldeles för fort.

Det är verkligen så underbart att se henne utvecklas och hon börjar verkligen visa sin personlighet. Vårt lilla hjärta!

23 februari 2016

We're gonna party cos it's your birthday.

Idag firar vi Ken som blir ett år äldre och visare. Han tog en semesterdag, så han kunde spendera dagen med oss eftersom hans mamma är här på besök från Alabama.

Igår var Janet och jag och beställde en Oreo's Ice Cream Cake från Baskin Robbins och den var såå otroligt god. Lilla Everest fick smaka lite av vaniljglassen och det var kul att se hennes reaktion. Mums mums.

Ikväll ska vi besöka Olive Garden och det ser alla fram emot. Tror inte att vi har varit där på nästan ett halvår..

St. Augustine FL 2011

21 februari 2016

Farmor på besök.

Sitter och njuter av ett glas rött såhär en söndag. Utanför börjar molnen torna upp sig och vi ska få regn ikväll .. mysigt och avkopplande.

Ikväll kommer Kens mamma Janet på besök, så vi har gjort i ordning ett av gästrummen. Tror hon kommer bli så glad över att se vad Everest har växt. Sist hon såg henne var hon bara en vecka gammal och mycket har hänt sedan dess.

Oväder i Fort Worth 2014.

19 februari 2016

t r ö t t.

Och där kom verkligheten ifatt mig .. eller vad man nu kan kalla det hela. Jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen..

Everest har sovit dåligt på nätterna pga. tänder och hon har fått ett helt annat sovschema .. Hon är inte heller helt villig att sova under dagarna, vilken denna mama hade hoppats på..Zzz.

I samma veva har jag också börjat känna av allergi/alt förkylning som inte vill bryta ut helt. Urk!

Jag vill vara lägga mig och sova i en evighet!


17 februari 2016

Och vips, så hade vi ett mini bollhav.

Idag har Everest och jag övat mer på tummy time samt att försöka sitta upp lite grann utan stöd .. det går framåt sakta, men säkert.

Vi avslutade med att leka lite med bollar i bollhavet. Babygymmet som vi köpte för någon månad sedan, kunde även göras om till ett bollhav och det var precis det vi gjorde idag.



15 februari 2016

Ladda D-Vitamin.

Den här veckan väntar toppenväder och sol. Det är så härligt att kunna öppna upp terrass-dörren, så Linus han spatsera in och ut som han vill samt att Everest och jag kan sitta ute och njuta av solen.


Kliar i restarmen.

Drömmer mig bort..


Islamorada, Key West, Florida

14 februari 2016

Kärlek.

Önskar er alla en fin Alla Hjärtans Dag!

13 februari 2016

Att ge tillbaka.

Snart dags att gå och lägga sig .. shit liksom om vi inte är i säng vid 22-tiden(att få barn förändrar allt!) .. som ikväll, men vi har en god anledning.

Idag skulle vi har varit till på Levi's (våra grannars son) 1-års kalas, men föräldrarna har bihåleinflammation och stackars Levi har fått tillbaka sitt RSV-virus, så det hela blev inställt med kort varsel.

Till saken hör att vi har fått så mycket av dom, att vi ville ge tillbaka något, speciellt nu när de inte mår bra .. så vi gjorde i ordning en sk. Taco Crescent Ring med tillbehör och sedan skickade jag över Ken med mat och lilla Levi's present och det var verkligen uppskattat.

10 februari 2016

Woohoo!!

Ken ringde precis och berättade att deras lektion ikväll är inställd pga. sjuk lärare. Underbara nyheter för mig, då han annars skulle komma hem efter 10pm.


Smoke'em.

EI måndags hade Ken Jury Duty här i Granbury, men blev inte utvald. Dock drog processen ut på tiden, så han valde att inte åka till Fort Worth och plugga på kvällen.

Trots att det tog tid, så hade han dock en ganska lång paus mellan 10 -14.30 och då passade jag på att ta med honom till Home Depot för att välja ut och inhandla hans födelsedags present.

Det blev en Smoker och det känns som det är en absolut nödvändighet här i Texas, då vi grillar rätt mycket.

Han vart jätteglad och då det var fint väder, så valde vi att röka/grilla kycklingbröst och holy moly vad gott det blev.


7 februari 2016

|Sunday|

Otroligt skön söndag med sol och blå himmel. Denna "vinter" har verkligen inte varit sig lik .. men vi klagar inte.

Nu ska vi strax bege oss ut i den fina vädret på en promenad och sedan njuta av eftermiddagssolen på terrassen och fortsätta planera vår trädgård samt framtida byggnad av en pergola.

6 februari 2016

High Chair.


Igår tog vi fram den högre barnstolen till Everest. Hon växer så det knakar och vi vart glatt överraskade att stolen passade.

Denna lycka firades med bananpuré som är en klar favorit! Vi har hittills provat morot, äppelmos och ärtor och smaktoppen ser ut som följande..

1. Morot
2. Banan
3. Ärtor
4. Äppelmos

5 februari 2016

Gumbo från Louisiana.

I förrgår kom Morgan över med ett smakprov av en Gumbo-gryta som hade puttrat och kokat hela dagen.

Vi brukar prata mat när vi ses och jag berättade att jag aldrig provat Gumbo trots att vi var i New Orleans för ett par år sedan och hade möjligheten.

Gumbo är en sort gryta eller soppa som härstammar från södra Louisiana och innehåller kött och-/eller skaldjur, redning, buljongbas och grönsaker. Ofta innehåller grytan också Okra. Kryddig och smakrik och passar perfekt under kalla dagar.

2 februari 2016

Vilka är ni?

Jag blir så himla nyfiken på vilka ni är som kikar in på min blogg titt som tätt. Jag skulle bli jätteglad om ni skrev lite kort om er själva .. vem är du? vart kommer du ifrån? hur hittade du min blogg?


1 februari 2016

Den stora solhatten.

Hela helgen har varit superhärlig och vi har kunnat sitta ute och njuta. Igår eftermiddag umgicks vi ett par timmar med våra goa vänner och grannar, Eric och Morgan och deras son Levi. Solen stekte på bra och i vanlig ordning hade vi glömt att ta med någon form av solskydd för Evvies huvud.

Som tur var, så fick vi låna Levis gamla solhatt, dock något stor, men Everest verkade tycka det var behagligt och somnade i min famn .. sittande! Lilla stumpan.

Väl tillbaka hos oss hittade jag en solhatt som jag fick på min babyshower i Fort Worth, men även den var lite för stor, men gav bra skydd och hon såg så himla go ut.