5 februari 2016

Gumbo från Louisiana.

I förrgår kom Morgan över med ett smakprov av en Gumbo-gryta som hade puttrat och kokat hela dagen.

Vi brukar prata mat när vi ses och jag berättade att jag aldrig provat Gumbo trots att vi var i New Orleans för ett par år sedan och hade möjligheten.

Gumbo är en sort gryta eller soppa som härstammar från södra Louisiana och innehåller kött och-/eller skaldjur, redning, buljongbas och grönsaker. Ofta innehåller grytan också Okra. Kryddig och smakrik och passar perfekt under kalla dagar.

6 kommentarer:

  1. Ni har ju bästa grannarna, så himla gulligt av dom att komma förbi med gumbo så du fick prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom är verkligen jättesöta och så otroligt omtänksamma.

      Radera
  2. Love Gumbo! Så gott. Kim som är vår vän i Alabama och var vår granne tidigare där kom från Louisiana och hon bjöd oss ofta på den godaste gumbon och lärde mig även att laga gumbo. Tyvärr är det inte helt lätt att få tag på de rätta ingredienserna här i Europa som okra eller roux eller ens cajunseasoning. Jättegott och perfekt bjudmat med något som får stå och puttra och sköta sig själv.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar att prova olika rätter och förstår inte varför jag aldrig prövat gumbo. Grytan är ju supergod.

      Radera
  3. Omg, I LOVE gumbo. Min svarmor gor en sa himla god, dock har hon inte okra i sin. Ska forska lara mig att laga den lika bra som hon :) Nu blev jag hungrig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var verkligen smakrik. Jag har lite svårt för skaldjur, men denna gryta var fantastiskt god.

      Radera

Skriv gärna några rader! :)