10 juli 2015

Omställningar.

Idag är en riktigt skitdag. Jag är emotionell så det skriker om det!

Vi har bott i nya huset i snart två veckor och det mesta börjar komma på plats. Barnrummet har börjat ta form och förra helgen satte vi ihop spjälsängen, vilket var för mig väldigt känslosamt. Shit is getting real!

Jag är i vecka 30 och inne i min tredje och sista trimester och tiden går otroligt fort. Jag har blivit tröttare, tyngre, mer klumpig och sover sämre, vilket återspeglas i mitt humör. Igår natt sov jag ett par timmar. Sparkarna och ryggvärken gjorde sig påminda hela tiden..

Nästa vecka gör jag mina sista pass på museet och sedan säger jag farväl .. tills vidare. Pendling har blivit längre, vilket vi visste, men det tar på krafterna och jag blir snabbt trött vilket gjorde att vi tog beslutet för mig att gå på tidig mammaledighet. Efter allt som pågått de senaste veckorna, så vill vi ha lugn och ro, men det känns ledsamt att lämna kollegor efter över ett år tillsammans.

Omställningar på både gott och ont.

10 kommentarer:

 1. Visst går tiden så otroligt fort! Jag ligger 4 veckor före dig men tycker att dina veckor går så mycket fortare, även om jag inser att mina måste gå exakt lika fort ;)
  Hoppas det känns bättre när du kan ta det lugnt hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Veckorna går jättefort och från ena veckan till den andra hade magen växt sig jättestor :) Hoppas allt går bra med dig graviditet?

   Radera
 2. Vad skont att ga pa mammaledighet tidigt. Da har du tid att pyssla eller sova :)
  Vilket datum ar bebisen beraknad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är beräknad att komma runt den 17 september :) Och beslutet känns bra, då vi har massa kvar att göra i huset. Hoppas allt är bra med dig och familjen.

   Radera
 3. Hur funkar det? Slutar du på jobbet då USA bara har 6 väl(??) f- ledighet.. Får man typ sluta o sen komma tillbaka när man har fått dagis plats el skolan börjar ? Hur tänkt ni göra ? Bra med vila och allt kommer bli sååå kul med er lilla älskling <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns bra med vila och allt som ska ordnas innan lillan kommer. Jag har sagt upp mig, då precis som du skriver mammaledigheten endast är ett par fjuttiga veckor. Jag var välkommen tillbaka, men jag ska försöka hitta jobb och fortsätta arbeta som läkarsekreterare. I nuläget vet vi inte hur vi kommer att göra med dagis, då det är dyrt här. Vi får se vad framtiden bringar...

   Radera
 4. Låter skönt att sluta jobba en tid innan förlossningen. Hoppas allt känns bra. Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vi har funderat och diskuterat hur vi ska göra, men vi är nöjda med beslutet och det känns skönt att kunna vila innan lillan kommer.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)