23 maj 2015

Don't touch my belly!

God Morgon.

Dags för jobb denna lördag och typiskt, då Ken är ledig .. men men. Han ska träffa några kollegor i eftermiddag, så han kommer säkert att ha fullt upp.

I och med att jag ska jobba, kom jag att tänka på några episoder som hänt på jobbet de senaste veckorna, nu när man verkligen kan se att jag är gravid. 

Jag har en kollega som är hur snäll och go på alla sätt och som tycker att det är jätteroligt att vi ska ha barn, men för ett tag sedan när vi stod och pratade, så baam .. fick jag en hand på magen. Bara sådär, ingen förvarning, ingen fråga om det var okej.

Innan jag vart gravid så fattade jag inte hur känsligt det egentligen är .. en del gravida tar illa upp, andra bryr sig inte. Jag kan säga att jag vart helt paff och ogillade situationen, men sa inget just då. En annan kollega till mig frågade innan om hon fick känna på magen och då vart det en helt annan sak, kändes det som..

Min mage, mina regler!

8 kommentarer:

 1. Jag haller med! Folk tror att sa fort man ar gravid sa kan man borja "tafsa" pa magen. jag hade jattemanga kunder nar jag jobbade pa Walgreens som kom in och tog pa magen och kommenterade den. Det ar ocksa kansligt. Speciellt i slutet. Fler som kom in och sa: wow you look like you're about to pop. Man ar sa himla otymplig och kanner sig stor som det ar sa en liten kommentar kan gora en fly forbannad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem ger dom den rättigheten liksom!? Jättetrist både med klåfingriga händer och med negativa kommentarer .. har upplevt dom också.

   Radera
 2. Jag blir lika förvånad varje gång nån gör det. Jag såg en tröja på Ross som jag borde köpt, "hands off the bump". Om de inte förstår då så vet jag inte vad som skulle hjälpa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tröjan skulle jag absolut vilja köpa :) Det känns väldigt olustigt när främlingar/kollegor kommer fram och tar på magen utan att fråga...

   Radera
 3. Kan du inte säga det i fikarummet i förbifarten att du "stör" dig på att folk ska tafsa dig på magen. Då kanske alla hajjar till? :) Annars finns det ju som du säger en del som inte har några gränser och andra som tar mer hänsyn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Det stör mig att vissa bara går på i ullstrumporna utan att fråga först om det är okej och jag har börjat markera att jag inte tycker att det är okej.

   Radera
 4. Avskydde det men som tur var ganska skonad o sa till alla nära att jag INTE vill att nån skulle röra magen, men kom i håg i hissen på jobbet när jag inte kunde gå undan liksom o så får man en hand ... För mig har det lika som att ta mig på brösten !! Inte ok ! Usch

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig, otroligt obehagligt och inte okej!

   Radera

Skriv gärna några rader! :)