25 mars 2014

Getting Americanized - Att söka jobb i USA.

Denna vecka ska vi till Social Security Office som ligger Downtown, för att på nytt ansöka om mitt ssn. Surt, men sant.

Det som snurrar runt i huvudet på mig just nu är, hur och var man ska börja söka efter jobb?

Finns det någon motsvarighet till Arbetsförmedling eller kan man skicka in ansökningar online där jobb möjligen finns?

Tips, idéer, era erfarenheter, do's & dont's är mer än välkommet!

12 kommentarer:

 1. Ak till SSN kontoret tidigt pa morgonen, det blir ofta ko sa det ar skont att kunna vara dar tidigt och fa saker och ting gjorda. Har verkar de flesta ansoka direkt genom olika foretags hemsidor, sedan finns det jobb sokar sidor som monster.com och det gar bra satt soka jobb genom linkedin med.

  SvaraRadera
 2. Perfekt! Då vet jag lite hur jag ska gå tillväga. Tack!
  Damen jag pratade med, sa till mig att vara där tidigt så det ska vi verkligen vara.

  SvaraRadera
 3. Synd att du fått vänta så länge på ditt SSN. Hoppas att du får det inom kort. Tror inte att det finns någon arbetsförmedling. Varför lägger du inte upp ditt CV på Monster och andra stora jobb siter. Fixar en bra profil på Linked In är också bra. Sedan får du kolla jobbsökar siter på nätet och skriva ansökningar. Sök på nätet efter tips på hur man skriver CV och ansökningsbrev bäst vad gäller USA. Det är ju lite olika kultur för hur man skriver och vad man tar upp i USA jämfört med sverige. Bra att också ha fixat kopior och scannat in kopior på betyg och diplom från utbildning osv. Fundera på vilka du kan använda som referenser i sverige och kontakta dem och fråga om de kan tänkas ställa upp som referenser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har tagit alldeles för lång tid och tydligen hade mitt kort kommit bort. Jättetråkigt att behöva börja om igen, men det är det enda att göra.
   Tack för kanonbra tips!

   Radera
 4. Använd dina och Kens kontakter! Lättast är det så!
  Annars lägg ditt CV på sidor som Monster och folk kan kontakta dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det ska vi göra. Tack för bra tips! :)

   Radera
 5. Tycker du fått bra jobb ovan. Använd dig av kontakter och Monster. Sen, kolla söndagsdelen med jobb i tidningen, där brukar det finnas en del. OCH på nätet! Du ska se att detta blir bra. Som Desiree säger, ta hjälp av ngn som kan då du ska skriva din CV. Ken kan säkert hjälpa dig bra där också.
  Stort att du ska söka jobb!! heja heja!!! SÅ öppnar sig en helt ny värld för dig. Då blir det ett steg närmare landning i USA. Jag vet, det tar tid. Jag såg vad du skrev hos AM igår. Du får vila i att du måste ge det hela ganska lång tid, men sen lossnar det. jag lovar!! Men tid, ja det tar det. Att landa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar bra RÅD, inte jobb. DUH!!! Fort och fel, sorry!!

   Radera
  2. Jättebra idéer och råd. Kanonbra när jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Ken kommer hjälpa mig med mitt CV, så det funkar här i USA. Hoppas att det löser sig snart med mitt ssn snart och efter det får vi se vad som händer. Måste börja någonstans och med det tror jag lite kommer att lossna. Kram

   Radera
 6. Forutom alla tips ovan har jag anvant mig av annonser pa craigslist.org (sa fick jag mitt forsta heltidsjobb har) och aven bemanningsforetag. Ett av dem heter Robert Half och du skickar in ditt CV till dem, intervjuar med dem (mer som ett mote sa de vet vad du har for erfarenhet/krav) och sen "matchar" dem dig med de platsannonser de har. Nu hittade jag jobb sjalv innan jag var klar med hela deras process och har darfor ingen riktig erfarenhet, men fordelen ar att man inte behover gora sa mkt sjalv och nackdelen ar att lonen ar lite lagre i borjan da bemanningsforetaget far lite av kakan ocksa. Lycka till med allt, det kommer att ga super!

  SvaraRadera
 7. Om du tittar på jobbsökarsajter som Monster kommer du se att många jobb utannonseras via rekryteringsfirmor. Det kan vara en bra ide att registrera ditt CV på rekryteringsfirmornas hemsidor. Jobbet jag har nu sökte jag själv utan resultat, men blev senare kontaktad av en rekryteringsfirma som sett mitt CV och ville att jag skulle söka tjänsten via dom.
  Se till att ha ett väl uppdaterat LinkedIn-konto också. Det skiljer sig säkert mycket mellan brancher och beroende på vilken erfarenhet man har, men jag brukar få propåer från rekryterare så fort jag varit inne och justerat något i mitt CV på LinkedIn (Jag tror LinkedIn är bäst för IT/Teknik/Business dock).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt. Tack för tipsen! Ska sätta mig ned och få ordning på mitt CV och sedan börja lägga ut dom på sajterna som de flesta av er rekommenderat.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)