20 februari 2014

Lasik Surgery Consultation.

Den 28 februari har jag en konsultation vid LasikPlus Vision Center för en ev. ögonlaser operation. Vi ska besöka en klinik i Plano och de ska kika om det är möjligt för mig att genomgå en sådan operation. 

Är trött på att bära linser och glasögon och jag diskuterade möjligheten med min optiker, då jag var där sist och hon tyckte absolut att jag var en kandidat.

Jag är lite skeptisk, men det är som sagt bara en konsultation till en början. Har någon av er gjort en sådan operation?

12 kommentarer:

 1. Har två vänner som gjort det, och det fungerar bra. MEN de gjorde operationen lite sent, när de var runt 40 redan, och läsglasögonen kommer de inte ifrån nu, det kommer ändå med åldern. Vet att en del ögonläkare i Sverige inte rekommenderar att göra lasik efter 35-årsåldern. Vår dotter som har glasögon kommer troligen göra ögonlaser när hon blir äldre, så hon slipper glasögon. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag känner också några hemma i Sverige som gjort operationen och de är så nöjda och absolut värt pengarna.

   Radera
 2. Jag har en kompis som har gjort det och hon har lite svårt att se lampor ute i mörkret, de blir väldigt starkt för ögonen. Annars tror jag inte hon inte har några problem. Men det finns ju så klart risker med alla operationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. För/nackdelar med allt eller hur? Känns bra med en konsultation först.

   Radera
 3. Du, hur har du fått till de där snygga svaren här på kommentarerna? Kollade runt på Blogspot men hittar ingen info.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det tog tid innan jag hittade hur jag skulle göra om du menar att kunna svara på en kommentar, men jag har för mig att det finns möjligheten att lägga till under layout.
   Fick också se nu att jag har en tjockare svart linje efter varje svar som jag inte sett tidigare och har ingen aning hur de kom dit :)

   Radera
 4. Jag har inte själv gjort en sådan. Funderade allvarligt tidigare men min syn var inte riktigt stabil förräns det började bli för sent. Jag tycker du ska vara väldigt noggrann med att kolla upp potientiella komplikationer och vad de kan medföra. Jätteviktigt. Synen är ju bland det viktigaste man har. Jag skulle aldrig kunna jobba med det jag utbildat mig inom om jag inte har fungerande syn. Sedan ska man också vara medveten om att synen igen börjar ändras när man närmar sig 40-45, att man tänker efter om det är värt att göra en sådan här operation. Hur många år rör det sig om som du kan vara helt fri från linser eller glasögon? Synen ska man vara väldigt rädd om så det gäller att ställa så mycket frågor som möjligt och få så mycket info som möjligt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det rör sig om 10-15 år som jag skulle kunna vara utan linser och glasögon, vilket skulle vara så härligt. Jag har googlat, tittat på YouTube om operationen och risker, men jag det kommer kännas bättre när jag får prata med en expert om för/nackdelar.
   Ha en fin fredag.

   Radera
 5. Min man har gjort operationen och allt gick jattebra. ogonen blir latt torra dom forsta aren sa ogondroppar ar ett maste. Annars sa alskar han att han gjorde operationen. Jag vill ocksa gora den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att man kan få lite torra ögon etc, men vet inte om det beror på vilken sorts operation man gör. Har ett kusinbarn hemma som gjorde operationen och hon hade sveda i ögonen i näsan en vecka, men sedan gick det över. Vi får höra vad de säger på fredag.

   Radera
 6. Boel som skriver bloggen http://mittlivioz.blogg.se/ gjorde det for ett par manader sedan och skrev ett rett utforligt inlegg om det sa kola in der, hon svarar sekert gerna pa fragor och sa ocksa:) Lycka till med consultation och ev operation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh perfekt, då måste jag kika in på hennes blogg och läsa inlägget! Merci :)

   Radera

Skriv gärna några rader! :)