19 februari 2014

Estimated time 48 min...

Väntar på att USCIS ska ringa tillbaka, då jag inte hade lust att sitta 48 min i telefonkö...

Försöker ta reda på exakt vad som händer med mitt Greencard och SSN, this should be fun...

Fortsättning...

USCIS ringde upp i tid och meddelande att mitt Greencard är på väg...puuh! 

Min fråga till er töser som nyss flyttat hit...vad händer med ssn? Jag har för mig att jag ansökte om det i samma veva som Greencardet och jag fick fylla in en DS-260..någonting fomulär, där det stod att mitt ssn skulle skickas hem 3 veckor efter att jag kommit till USA.

Det har gått liiite längre tid än 3 veckor, men när jag ringde för info i morse så vart jag hänvisad till det lokala kontoret här i Ft Worth samt att kvinnan sa att jag ev. var tvungen att söka igen. Huh?!

Någon som vet mer?

Ännu mera fortsättning...

NU har jag äntligen fått prata med en informativ själ, efter tre samtal till Social Security varav ett inte gav något och det andra vart bortkopplat. 
Precis som kvinnan på USCIS berättade, så kommer Greencard och ssn att dyka upp samtidigt och att det tyvärr bara var att vänta. Trist, men nu vet jag att de är på gång i allafall.

6 kommentarer:

 1. Such fun for you! I was once on hold with Migrationsverket for almost three hours, and when they answered they said I had phoned the wrong department and they couldn't help. *sigh* Lycka till!
  Claire

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi. Well they did call back and it was a successful call however the call to social security office wasn't :(

   Radera
  2. One out of two 'aint bad! I once actually cried down the phone to Skatteverket - probably scared the poor guy on the phone for life!!

   Radera
 2. Jag vet inte riktigt hur det vanligtvis funkar. Men om du ansoker om det har brukar det bara ta ca 1 vecka eller sa, atminstone tills du kan fa ditt nummer, sen kan ev kortet ta en vecka till eller sa. Om det tagit sa har lang tid skulle jag nog fundera pa att ansoka om det igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som jag är tvungen att göra det...Tar en evighet att få något svar från Social Security. Har redan blivit bortkopplad två gånger.

   Radera
 3. Jag fick mitt aldrig hemskickat (ssn)! Fast jag fyllt i att jag ville ha det. Så när Green Card kom så spenderade jag en dag på SSN-kontoret och ansökte om ett nytt (kom ihåg äktenskapsbeviset i fall att när du ansöker! Jag fick åka två gånger på grund av detta...och pass)

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)