16 februari 2014

Bang bang it's Texas.

Förrgår var mysig med god mat, dryck och naturligtvis sällskap. Firade hjärtats dag med mina favoritkillar.

I går var det dock en tidig morgon, då vi hade bokat tid för,  dels min första lektion i att hantera och skjuta vapen samt att Ken skulle gå en fortsättningskurs.

Kursen för min del var för de personer som aldrig skjutit ett vapen/hanterat vapen och kursen var grundläggande och höll i Arlington.

Den var på 3 timmar med 2 timmar genomgång av olika handvapen/ammunition/teori samt 1 timme på skjutbanan.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om Kens fd. kollega som typ alltid bär vapen, men denna kurs var mer inriktad på självförsvar och naturligtvis att man använder vapnet med sunt förnuft. Jag har varit emot att ta kursen och att ens hålla i vapen, men nu efteråt känns det bra och det hela känns inte så främmande längre.

8 kommentarer:

 1. Hm, antar att man får ta seden dit man kommer... men jag har otroligt svårt för vapen. Bra att du känner dig ok i alla fall, man ska alltid utgå från sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite grann, ja. Det känns bättre efter nu kursen och att ha fått en ordentlig genomgång i hur man hanterar vapen etc. MEN jag har ingen brådska att införskaffa ett vapen om man säger så..

   Radera
 2. Jag var som dig och ville inte riktigt testa. Dock tyckte jag att det var ganska kul att skjuta pa skjutbanan sa att jag i alla fall vet hur man hanterar ett vapen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var emot det, men nu efter klassen, så känns det bättre!

   Radera
 3. OJ, nej ett vapen har jag inte hållit i ännu trots många år i US. Kommer inte att skaffa vapen, och tror inte det är lika vanligt häruppe som det är hos er.
  Men det är klart att det är bra att lära sig hantera vapen om det finns sådana i huset. Precis, som AM säger, man ska alltid utgå från sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Texas är det väldigt vanligt och jag vart lite smått chockad över hur vanligt det är och vad många som bär vapen. Ken har haft vapen i flera år, men jag håller med Emilia om vikten av att kunna hantera ett vapen om något skulle hända.

   Radera
 4. Jag kände lika som du, men det är så viktigt att kunna hantera vapen om de finns i huset. Det är en annan värld här borta och det är svårt att ställa om sig vid sådana här tillfällen. Skönt att du känner dig mer bekväm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en helt annan värld och jag kan inget mer än hålla med dig i din kommentar. Det känns inte helt främmande längre och Ken vill veta att jag kan försvara mig om något händer...

   Radera

Skriv gärna några rader! :)