6 januari 2014

Väder whiplash.

Idag är Ken tillbaka på jobbet efter att ha varit ledig sedan i slutet på november och jag gör min första dag som hemmafru med allt vad det innebär.

Vi sov otroligt dåligt i natt igen och väcktes av varandra..suck. Antar för att Ken skulle upp tidigt/första arbetsdagen efter semester osv.

I morse när Ken gick upp var det -10 grader, men luften kändes mycket kallare. Fyy! Jag förstår mig verkligen inte på vädret här. Ena dagen +20 grader, nästa minusgrader och kalla vindar. Inte undra på att jag fortfarande känner av väderomslaget efter snart en månad här i Texas. Alla vi pratar med säger: Haha det här är inget, vänta tills våren...Ehh okej?! Tydligen blir det mer åskoväder och tornadosäsongen drar igång...

Annars idag åkte jag och handlade på Target och är väldigt stolt över mig själv att jag klarade att hitta dit :)
Jag var också och kollade priserna på ett Nail Spa, som så passade ligger nästan bredvid den frisör som jag ska till på torsdag. Win win! :)

6 kommentarer:

 1. Forst och framst, wow, vilken semester han fick till! Inte illa for att vara amerikanare att fa sa manga veckor pa raken, Valbehovligt givetvis for er, sa harligt. Jobbigt med era vadersvangningar, det ar nog sa for de flesta, och i USA var man an bor svanger det snabbt och mycket tycker jag. Manga skrattar nar jag klagade for ett tag sedan nar vi hade runt 10 grader varmt bara, och jag tyckte det var kallt, men nar man ar van vid manader over 40 graders varme upp till 50 grader, da ar 10 himla kallt. Som jag sa till min syster, som sa att det var ju skont varvader, att tank dig svangningarna med 40 grader, da ar det inte lika skont langre..

  Askvader och tornadosasongen kanner jag till..bodde ju tre ar i Kansas, mitt i tornado alley. Hoppas ni far en lugn sasong!! Kul att du tar dig ut och handlar och sa sjalv pa en gang, det betyder sa mycket att man kan komma ut och rora pa sig, och inte ar beroende eller om ni bara hade haft en bil tex.

  Far du langtrakigt som hemmafru, ser jag garna fram emot lite mer hus och inredningsbilder! :)
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jätteglad att han hade sparat undan så många veckor. Trist att vi inte fick se varandra på ett år, men desto bättre nu när jag har fått ha honom i min närhet och att han har gjort sitt bästa för att jag skulle känna mig hemma här.
   Jag hoppas att tornado-säsongen blir lugn här, men det känns ändå otrevligt med oväder..

   Radera
 2. Visste inte att det blev så kallt i Texas! Här svänger det ju hej villt också, amerikanska östkusten åker väderbergbana...

  Hälsningar från Connecticut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det trodde inte jag heller. Trodde inte att vädret skiftade så mycket som det gör..suck.

   Radera
 3. Visste inte heller att ni fick så kallt i Texas, trodde inte det. Men precis som AM säger ovan så åker vi på amerikanska östkusten berg-å-dalbana på vintern. Idag har vi -17, i söndags var det 10 grader varmt, på lördag ska det bli 15 grader varmt. LESS på det.
  Nu börjar det dagliga livet då. Ska du söka jobb? Har du green card nu? eller är du här på ngn annan slags visa? Det borde ju vara GC du har...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en karusell när det gäller vädret. Idag sol och just nu -3 grader. Vill ha vår nu, men utan galet väder.
   Jag inväntar mitt green card. När jag immigrerade sa dom att det kunde ta allt ifrån 3-6 månader, men att det också kunde gå snabbare. Så fort jag kan så vill jag ta körkort först och främst och sedan börja söka jobb..

   Radera

Skriv gärna några rader! :)