7 januari 2014

Getting Americanized - Tipping.

En sak som jag tycker är lite ovant än så länge, är att lämna dricks och hur mycket..?!

På restauranger, frisersalong, beauty salons etc..

Har hört att man ska lämna 10-20 % beroende på vart man är och hur servicen är. Har ni någon tumregel ni följer?

9 kommentarer:

 1. Nar vi ar ute och ater sa later jag alltid Kevin fylla i dricksen. Han sager dock att manga amerikaner har svart for det med och att en del alltid kollar pa hur mycket tax det ar pa kvittot ooch dubblar det som regel. Sedan plus eller minus om det varit super eller daligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet..Ken sköter alltid dricksen på restauranger, men jag ska klippa mig på torsdag och blev fundersam. Tack för tipset dock :)

   Radera
 2. Jag brukar ge mellan 15-20 % beroende på servicen. Men har som regel att alltid ge MINST $5 dollar oavsett vad notan är. Kolla upp minimum wage för servitriser/servitörer, det är sjukligt lite. Många tjänar oftast minimum wage och majoriteten av pengarna de tar hem är dricks. Så jag ger åtminstone alltid $5 eller 15-20%

  SvaraRadera
 3. Oj, dollartecken och sedan dollar efter… lite upprepning :-)

  SvaraRadera
 4. Vi kör alltid på minst 20% eftersom precis som Emilia säger så tjänar servitörer/servitriser fruktansvärt dåligt.. Och för att jag skulle tycka det var pinsamt att dricksa dåligt, typ som att de skulle minnas mig som den dåliga dricksaren..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Jag vill verkligen inte göra det misstaget och tippa för lite. Tack för tipset!

   Radera
 5. Det där tyckte jag också var jättejobbigt i början.. Vi lämnade alltid 20%. Som både Nadja och Emilia säger, de får knappt nån lön alls. Det är tippen de lever på. Min man har jobbat flera år inom resturangbranchen och sen jag träffade honom förstår jag hur de verkligen har det. Jag hade en tip calculator på min mobil.. Very convenient! ;) Sen har jag hört att man helst inte ska lägga mynt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade appen, tack för tipset! Tycker det skulle vara alldeles för pinsamt att ge för lite som Nadja nämner ovan..

   Radera
 6. Jag tycker också det är svårt att veta om man ger nog med dricks! Det finns bra websidor på nätet som ger råd om vad man ska ge eller inte ge. Googla så hittar du många sidor att välja mellan... Dessutom är ju din man amerikan, så han vet nog en hel del om detta tema! ;-)

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)