19 december 2013

Welcome home!

Nu har jag varit i USA i en vecka och tiden verkligen flyger fram. Har tänkt många gånger att jag ska sätta mig med bloggen, men tiden har ägnats åt att få ordning på huset.

Men vi backar tillbaka en vecka, då vi påbörjade vår resa mot USA.

Resan. Det var väldigt känslomässigt att säga farväl till min familj och älskade hundar, men det gick faktiskt bra och jag känner att jag har ett enormt stöd hemifrån både från familj och vänner.

Flygresan från Arlanda till Paris gick bra trots att vi var väldigt trötta på morgonkvisten. Det anslutande flyget från Paris till Minneapolis var i tid och man kollade så jag hade alla papper redo för immigrationen i USA och jag säger bara business class. Wow vilken oerhört behaglig resa vi fick. Uppassade till tusen och jag kände mig som en prinsessa! :)

Väl i Minneapolis fick Ken och jag dela på oss och jag vart hänvisad till en annan kö, där en officer vinkade fram mig. Jag lämnade över kuvertet(samt mina röntgenbilder som jag snabbt fick tillbaka, då bilderna skulle tas med till min doktor/klinik i framtiden). Jag fick lämna fingeravtryck samt signera några dokument och sedan var allt klart. Allt tog mindre än 5 minuter och jag vart så himla glad när officeren tittade på mig och sa välkommen hem. Åhh vilken känsla!

Att jag sedan fick vänta 45 min på att Ken skulle komma igenom passkontrollen var en annan historia...

Vidare med nästa flyg efter ett tag mot Texas och DFW. Och känslan av att vara där, äntligen efter så lång tid, så lång väntan och längtan. Obeskrivligt.

Kylan och isen(!!) var dock inte välkomnande, men jag smälte när jag såg min fina bil och vilka möjligheter den bilen har när vi pressade in 5 stora resväskor á 32 kg samt 4 mindre carry-on bagage.

Bilfärden hem tog oss ca. 45 min och jag var så spänd av att se huset och det är verkligen ett underbart hus som vi hyr. I'm in love.

Huset. Innan Ken åkte till Sverige hade vi tillsammans bestämt och beställt möbler och andra hushållsartiklar där lite av det redan hade blivit levererat och resten började ramla in dagen efter vi kommit hem.

Hela veckan har verkligen gått åt till att packa upp(inget gick sönder under resan), montera ihop, tvätta och få ordning på kläder, dammsuga, moppa m.m. Lära mig tvätt, diskmaskin och alla andra knappar som gör livet enklare för oss ;) Och därutav min frånvaro här på bloggen, men desto mer på Instagram vilket har varit väldigt smidigt.

Men nu har vi äntligen börjat komma i fas med det mesta, vilket känns underbart och idag tog vi faktiskt en liten paus från alla måsten och Ken spelar PS3 och jag bloggar igen vilket känns skönt. Har saknat er!

Flyget mellan Stockholm och Paris.
Business class som gjorde flygresan helt gudomlig.
Allt börjar komma tillrätta och vi har fått lite julkänsla.
Här är gatan där vi bor.

10 kommentarer:

 1. Grattis och va kul att det gick snabbare for dig an for Ken genom passkontrollen. Det brukar vara tvartom.

  Dessutom, jag sag pa Instagram att du sa hej da till Kopparberg cider. Jag kan varmt rekommendera Angry Orchard Hard Cider Crisp Apple. Jag hoppas att du gillar den ocksa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja han var väldigt förvånad och naturligtvis irriterad att det tog så lång tid för honom.
   Åhh jag älskar Angry Orchard med en shot av Fireball, sååå himla gott. Smakar verkligen jul.

   Radera
 2. Äntligen bor ni tillsammans under samma tak igen! Har ni förstått på riktigt att ni inte måste säga "hej då" efter en månad? Vilken perfekt julklapp att få varandra på heltid. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har gått tre veckor sedan vi återsågs och känslan av att vi som så många gånger tidigare funnits där, att man stålsatt sig för att ta avsked behöver aldrig mer upprepas vilket är helt galet bra!!

   Radera
 3. Vad mysigt med öppen brasa och så juligt med julstrumporna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supermysig och favvo platsen i huset just nu :)

   Radera
 4. Vad roligt med en liten rapport från Texas. Ser underbart ut. Du har varit supereffektiv och fixat så att ni redan kommit iordning snabbt och fått julkänsla i hemmet och allt. Din bli låter helt underbar. Det märks att du redan trivs vilket är underbart. Jag tror ni kommer få en fin tillvaro tillsammans i Texas. Det har varit kul att följa dig via insta. Ser ut som vädret i Texas är strålande vackert med klarblå himmel och mycket sol. God jul till er båda.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har slitit för att få allt i ordning och nu börjar vi äntligen bli klara vilket känns amazing! Vädret har minst sagt varit galet sedan vi kom tillbaka till TX. Först nollgradigt och kyliga vindar till +20 grader och strålande sol nästa..underbart!! Jag gillar Texas!

   Radera
 5. Så glad jag blir när jag läser! Välkommen hem!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Känns underbart att äntligen vara här och inte behöva resa tillbaka igen på ett tag :)

   Radera

Skriv gärna några rader! :)