23 december 2013

Lite hemlängtan.

På onsdag har det gått två veckor sedan vi kom hit till Texas och vi har som ni vet varit väldigt upptagna med huset för att få allt klart.

Nu är det i stort sett klart, dock ett gästrum kvar där vi bokstavligen kört in alla saker som vi inte vet vad vi ska göra med än och nu börjar vardagen komma krypande.

Jag är för evigt tacksam att Ken har semester och att han visat runt mig och tagit hand om mig sedan jag kom hit, men det blir också tufft att leva på varandra 24/7 om ni förstår vad jag menar...

Vi har inte bott ihop sedan 2010 och det är svårt att börja om igen, i ett nytt land och nu i ett nytt hus. Han irriterar sig på vissa saker som jag gör och vice versa, men det känns ändå som att det är en naturlig reaktion vi genomgår och vi måste bara arbeta oss igenom de svåra stunderna som uppkommer..

Är nere i en liten svacka just nu och jag vill verkligen inte låta negativ, men jag har börjat få lite hemlängtan speciellt när jag läser alla fina inlägg på bloggar och FB om julfirande hemma i Sverige.

Men jag får/måste rycka upp mig för det finns så mycket jag är tacksam för och jag har världens mest omtänksamma familj, både min amerikanska och svenska samt absolut underbara vänner och jag vet att det kommer att bli bra.

Tack för era idéer om inlägg i framtiden, nu har jag fått massor att planera.

22 kommentarer:

 1. Det blir bättre... ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet och det är det jag får tänka på när stunderna blir jobbiga..
   Kram på dig och tack för en otroligt omtänksam julklapp! ♡

   Radera
 2. Det är inte konstigt att du får hemlängtan och att det blir lite knasigt i börjam. Nu har jag själv inte varit i din sits, men minns så väl hur det var när Justin flyttade hit till Sverige, ombytta roller kan man siga. Lite likadant, vi var otroligt tacksamma, men det var också stundvis jobbigt, och han pratade ju inte ens Svenska.
  Det tar tid att boa in sig ordentligt, att hitta sitt sätt att leva i ett nytt land.
  Den enda trösten som finns när man har hemlängtan är att det går över.
  Tänk ändå, ni ska fira er första jul i USA! Julen i Sverige kommer ni förhoppningsvis få uppleva snart igen.
  Stor kram, och god jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är som sagt att det går över och att jag har goa människor omkring mig som peppar och finns där och att det blir bättre med tiden ♡ När jag bott utomlands tidigare, så brukar det ha tagit allt från någon vecka till månad att bli bekväm.
   God Jul & Gott Nytt År från Texas!

   Radera
 3. Det ÄR svårt att leva med någon :) Och speciellt när man längtat så efter varandra så länge och man har en slags idé om hur allt ska vara, och så blir det kanske inte riktigt så som man tänkt. Det gäller att se det positiva och arbeta framåt tillsammans. Vänja sig vid varandra igen. Och att få hemlängtan nu när allt det nya lagt sig är inte så konstigt :) Det kommer att bli bättre när du skaffar dig ett eget liv där borta, vänner, jobb och sånt. Det är viktigt att du gör det så snart det går så att du känner att du har ditt eget också....Hoppas du får en alldeles fin jul vännen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig till fullo och jag vet att det kommer ge sig med tiden. Det har inte ens gått två veckor än.. :)
   God Jul & Gott Nytt År från Texas!

   Radera
 4. Har inte kommentera så mkt men läser o kollar din blogg ofta .. Åhhh förstår hur tufft d kan vara o allt nytt o mkt fix.. O lämna allt här hemma o var ganska Ensam. Jag tror det skulle kännas bättre för dig om du jobbade sånär du kommer göra det så kommer du ha nåt eget o träffa egna bekanta även om det säkert tar tid att acklimatisera sig men du verkar då rar så du kommer få vänner. Antar art du redaktör tips om svenska kyrkan, Svea mm. ❤️Kram o god o skypa massor nu med nära o kära

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad go du är och tack för fin kommentar♡
   Jag har blivit presenterad för några av Kens kollegor och vänner som är toppen. Ken var själv lite i samma sits när han kom hit till TX, men han började jobba nästan direkt och har hittat nya bekantskaper allt eftersom. Det kommer ge sig med tiden och alla som vi mött hittills är verkligen jättetrevliga och öppna.

   Radera
 5. Det blir bättre. Snart kommer du att känna dig som hemma även i USA. Jag tyckte också att julen var jättejobbig i början men det blir som sagt bättre. Lycka till och jag hoppas att ni tar er tid att njuta och göra roliga saker så att det inte bara blir tråkigt! Merry Christmas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ♡ Det kommer att gå upp och ned, men bli så mycket bättre med tiden eller jag hoppas så iallafall.
   God Jul&Gott Nytt År från Texas

   Radera
 6. Helt naturliga känslor! Ju längre stunder min man och jag är ifrån varandra desto högre förväntningar har vi på varann...och då gnisslar det ännu mera när vi ses. Men kärleken består!
  Ha en fin jul!
  Kram Anna N

  SvaraRadera
 7. Håller med allt som alla så fint skriver. Det blir bättre! Det är ok att känna som du gör. Ni har varit med om mycket och en stor omställning. Små steg framåt. Det viktigaste är att ni har varandra och sakta men säkert hittar ni era rutiner.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Vi lär oss att bo ihop igen med allt vad det innebär och det är tufft i början, men mycket spännande väntar och jag vet att det kommer att bli bra. Plus att jag blir så glad och rörd över alla era fina kommentarer då många av er har gått igenom samma erfarenhet.
   God Jul&Gott Nytt År!

   Radera
 8. Vill bara säga att det är helt naturligt att få hemlängtan speciellt så här i juletider. Ibland så bara rullar hemlängtan in över en som en våg. Men som sagt man måste få känna lite hemlängtan ibland och lite vemod. Det är jobbigt när det kommer men det brukar gå över. Det är omtumlande på så många sätt att byta land, kontinent och finna en vardag ihop. Jag är säker på att det kommer att ordna sig på alla sätt men visst blir det lite berg och dalbana ibland. En stor omställning men det blir bra ska du se.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kloka ord! Det har verkligen gått i vågor under julen, men vi vet att det kommer att bli bättre med tiden. Det är verkligen minst sagt omtumlande på alla sätt och vis att flytta. Nytt land, nya människor, ny omgivning, nya rutiner..

   Radera
 9. Skickar en peppande julkram till er båda :)) GOD JUL! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, välbehövligt! God Jul& Gott Nytt År!

   Radera
 10. Tror det är en helt naturlig reaktion på den stora förändring ni båda gått igenom, och det är helt OK att ha hemlängtan ibland och känna sig negativ! Ge det lite tid, och alla bitarna kommer falla på plats - hemlängtan kommer och går hela tiden! Hoppas ni haft en fin jul!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att föreställa sig hur det kommer att vara/bli att bo i ett nytt land och jag får ta det allt eftersom. Hemlängtan har gått i vågor under dessa dagar samt missförstånd mellan Ken och mig som blir jobbiga..MEN ofta går det över lika fort :)

   Radera
 11. Vet precis hur du känner det! Man får ge och ta. Kommer ihåg hur jag tog mina "fighter" om olika små saker. Du har så mycket stort framför dig, att bygga upp ett nytt liv i ett nytt land. Skaffa dig ett jobb och egna vänner. Detta fixar du! Kan tänka mig att Texas är olikt dina gamla trakter ;-). Södern är annorlunda mot även norra USA.
  Sköt om dig och med tålamod och tid så tar ni er igenom detta
  Kram

  SvaraRadera
 12. Förstår att det är jobbigt och tyvärr blir det där att bo långt fårn släkt och vänner aldrig lättare men att det är svårt att leva tillsammans igen efter tid isär är helt naturligt.. Curtis och jag kan fortfarande bli lite småtokiga på varandra :) Okej, det var kanske inte så upplyftande, men men, ville i alla fall få fram att det är helt normalt :) God fortsättning!

  SvaraRadera
 13. DET blir bättre. Var inte så hård mot dig själv. Du ska landa i ett nytt land, i ett nytt liv, i en ny tillvaro. DET tar tid. Det tar längre tid än man tror.
  Men allt ska bli bättre! Allt, i sinom tid!!

  nej, att bo långt från släkten hemma blir aldrig lättare. Men som tur är kan du åka hem, och de kan komma hit.

  Things WILL get better, men get kommer att ta ett tag. Säger jag, som hade svårt att landa men nu verkligen älskar USA!!

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)