4 augusti 2013

Texas Driver's Handbook.

Farväl till Alabama driver's manual och hello till Texas driver's handbook. Ämnet har behandlats tidigare. Läs detta inlägg.

Kikade runt på motormännens hemsida och information om ett intl körkort som kan vara bra att ha med till USA. Kostnad 250 :-

Jag hade ett intl körkort en gång i tiden när jag bodde i Förenade, men det är väck sedan flera år.

Ken var och fick sitt körkort ändrat från Alabama till Texas för ett tag sedan och allt gick väl där. 

Nu är det bara min tur kvar och 90(!!) härliga sidor ska läsas igenom..


16 kommentarer:

 1. Ett intl körkort är egentligen inte så mycket värt. I NY måste man ta körkort inom en viss tid i alla fall. Plus att jag har haft vänner som stoppats av polisen och visat sitt intl körkort och polisen har inte fattat vad det var. Förrän de visade det riktiga körkortet.
  När jag har hyrt bil här i USA har jag bara använt det svenska körkortet och inget internationellt kort....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövde aldrig visa upp det i Förenade, men visste inte hur det låg till med USA. Mest att det var en rekommendation från Motormännens hemsida.

   Radera
 2. Jag tror du kan anvanda ditt Svenska har i Texas i nagra manader iallafall, om inte upp till ett ar. Kolla pa deras hemsida vad det star. Jag hade iallafall inget internationellt kortkort innan jag skaffade mitt. Speciellt om du tanker ordna med ditt snabbt, bor du inte behova ett internationellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanonbra, då vet jag och kan spara lite pengar iallafall. Jag hoppas kunna ta mitt körkort så fort som möjligt när jag får mitt SSN.

   Radera
  2. Jag fick ju mitt SSN for 10 ar sedan sa det har sakert andrats lite sen dess. Dock brukar de saga att man kan ringa/eller komma forbi och fa numret efter nagra dagar, medans det kan ta lite langre att fa sjalva kortet, om det duger for dmv.

   Radera
 3. Du får använda ditt svenska i 3 månader :) Och det är lätt läsning, de första kapitlen kan du bara skumma igenom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Körtkort är prio ett när jag kommer dit och jag hoppas att jag får mitt ssn få fort som möjligt? Hur lång tid tog det för dig?

   Tack för tipset till er alla!

   Radera
  2. Hmm, jag tror att det gick ganska fort, någon-några veckor. Mitt greencard tog lite längre tid, men man har ju visumet i passet som gäller tills man får det gröna kortet :)

   Radera
 4. Du får som sagt använda ditt svenska i tre månader.Vi körde dock runt med vårt svenska i något år innan vi fixade Alabama körkort. Det här fixar du lätt som en plätt. Teorin är enkel bara man läst igenom häftet några gånger. Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, nu vet jag lite mer vad jag kan prioritera och vad som gäller för det svenska körkortet =)

   Radera
 5. Det mesta i boken ar bara common sense grejer. Jag pluggade lite extra pa typ bromsstrackor och hur mycket slap far vaga osv (sant som man inte annars vet), men annars var det jattelatt. Jag googlade aven "sample questions Texas drivers license test" eller nagot liknande och gjorde dem, och hade inga som helst problem med teoriprovet. Uppkorningen klarade jag ocksa aven fast jag missade pa fickparkering samt att damen i bilen havdade att jag inte stannade orderntligt vid stoppskyltarna. Du har verkligen ingenting att oroa dig over, kommer ga latt som en platt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Phew..låter bra. Tack för tipset om att googla frågorna, så långt har jag inte hunnit tänka än.
   Tack för bra tips!

   Radera
 6. internationella korkortet behover du verkligen inte. Jag tror aldrig att jag anvande det. Jag haller med dig om att skaffa SSN sa fort som mojligt och det gick ganska fort for mig i NY. Teoriprovet ar jattelatt. Jag fick aven gora en sakerhetslektion pa 5 timmar dar vi tittade pa video om Do Not Drink and Drive. Uppkorningen gick var jattelatt till skillnad fran Sverige. Den tog inte ens fem minuter pa max 50km\h i bostadsomrade. Jag motte inte ens en annan bil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört/läst att det ska vara lätt som en plätt jämfört med här i Sverige och kostnaden skiljer sig också ganska mycket åt, och jag hoppas att det går bra för mig också.
   Tack för tipset om det intl körkortet.

   Radera
 7. Easy peasy. Du fixar det lätt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! =) Det hoppas jag också..

   Radera

Skriv gärna några rader! :)