18 augusti 2013

Packing in progress.

Flyttlådorna är sedan länge inköpta och väntar bara på att vikas ihop. Tejp och tulldeklaration är redo!

Nu fattar bara att sätta igång och packa och försöka göra det ordentligt samt organiserat.

Allt kom liksom av sig här förra veckan, vet inte varför(kanske för att jag inte ens blivit godkänd för mitt visum ännu och tvekar lite?!), men idag har jag tagit itu med ena garderoben och börjat packa ned sommarkläder samt den typ av kläder som jag inte använder, men inte kan förmå mig att slänga..

Tänkte testa och skicka iväg första lådan/lådorna imorgon och hoppas att vikten inte är allt för tung samt att min plånbok överlever priset. 

Vet att några av er hade frågor från Instagram om kostnad för skicka flyttkartonger från Sverige till USA och jag lovar att hålla er uppdaterade.16 kommentarer:

 1. Bra att starta i tid! Det är ju en del (antar jag ) som ska packas.

  Smart att provskicka!

  Ha en fin vecka

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en hel del som ska skickas iväg, men samtidigt också mycket som kan slängas alt säljas.
   Det tar sin tid att gå igenom allt, så jag tänkte att det är lika bra att sätta igång. Pirrigt att det börjar röra på sig.. =)

   Önskar dig en fin vecka också.

   Radera
 2. Ja, lika bra att börja packa. Snart ska väl hela din tröga historia börja få rinna på.
  'Bout time.
  Lycka till med frakten. HOPPAS det inte är FÖR dyrt. Du får gärna tala om vad det kostar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var faktiskt iväg med ett litet paket idag, men oh boy vilken dyr historia. Får verkligen börja gallra vad jag ska ha med mig. Sitter och kollar fraktbolag nu..

   Radera
 3. Vad spännande att du är på G nu och börjar packa. Hoppas det funkar smidigt kan dock tänka mig att det kostar en slant att skicka grejer på det här sättet. Vi packade med oss hela hemmet och skickade med kontainer och det kostade ju en bra slant det också. Vi packade en hel trea på ca 80 kvadrat i en 20-fot kontainer och det blev ca 100,000 kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow!! Men vad gör man inte för att få över sitt bohag?!
   Fick mig en tankeställare igår och vi försöker nu hitta alternativ att få över mina saker. Skicka fler paket som igår är INTE ett alternativ.
   Det är inte mycket, mest kläder, skor etc. Men också några bröllopspresenter som vi fått som vi verkligen ha över till vårt hem och det är det som tyvärr väger mest.

   Radera
 4. Det ar DYRT att skicka...Nar jag flyttade over skickade vi en hel del, kommer inte ihag nu hur mycket vikt eller kartonger etc, men det blev ju en kontainer, och tank jag kommer inte ihag exact men det var iallafall over 50,000 kronor. Men att skicka flyttlador ar sakert alldeles for dyrt, da bara en stor bla kartong fran posten kostar runt 500 kronor att skicka med porto, sen lite beroende pa vikten forstas. Om ni inte ska skicka en kontainer, skulle jag ge dig tipset att verkligen kolla vad du/ni inte kan leva utan just nu. Sen gora en lista med prioritering av vad som familj och vanner far ta med sig over nar dom reser och halsa pa. Vissa saker kan ju vara varda att skicka, men du skriver ovan om brollopsgavor, och vissa sana saker ar ju mer inredning/ljusstakar etc och det behover man kankse inte direkt. Tank ocksa pa vad det kostar att frakta skor/klader...och vad det kostar att kopa nytt. Jag har aldrig haft en enorm sko garderob som manga andra kvinnor har, men varfor skicka 50 par skor som man kanske bara anvander en liten del utav, vissa inte langre jattemoderna, vissa lite slitna etc...visst, man har favoriter, men just skor ar tungt och det kanske verkligen lonar sig att kopa nytt istallet! Likasa klader...

  Hoppas att ni snart har lite mer besked! Trivs Ken bra pa jobbet? I F.Worth?
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur? Jösses vilka priser.
   Jag/Vi får verkligen prioritera vad som ska med och som du skriver kan föräldrar ta med lite när de kommer på besök och vi kan skicka lådor titt som tätt.

   Radera
 5. Aj aj.. får man fråga vad det kostade? Jag har aldrig vågat skicka över mina grejer men det finns ju sådant som jag inte vill sälja av utan faktiskt ha med mig. Så får man fråga hur smärtsam kostnaden var för en liten låda?

  Jag har funderat på att köpa plats i container men vet inte vad osm är bäst prismässigt.
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mellanstor låda á 7 kg kostade 808 kronor. Ingen billig historia. I slutändan blir det nog inte så mycket att ta med..hoppas jag :)

   Radera
 6. Kan man inte be släktingar ta med sig saker när de kommer på besök? :) Om det går att ta med i resväskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!
   Ville mest bara testa och skicka iväg ett första paket och göra lite rum här hemma/kolla om det kommer fram, men visst kommer vi att använda det alternativet också.
   Plus att Ken kommer hit till Sverige innan vi reser tillbaka till USA och han kommer med tomma väskor, så jag får packa ner lite saker där också.

   Radera
 7. Ett tips är också att kolla på forum som Svenskar i Världen (Sviv) och se om det finns bra tips på alternativ och hur andra har gjort då de flyttat grejer till USA.
  Kanske går att flytta en del med flyttfirma. Man behöver nödvändigtvis kanske inte skicka hel kontainer. Värt att kanske ringa och fråga lite hos olika flyttfirmor.

  SvaraRadera
 8. Tack för jättebra tips! Jag var inne där och kikade och hittade en länk till Travel Cargo som några hade använt och rekommenderat. Alltid något att kika vidare på..

  SvaraRadera
 9. Att packa ihop är aldrig speciellt roligt. Jag borde ta tag i vårt också men det blir liksom inte av ;) Kommer slita mitt hår om ett tag, den saken är klar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig kul att flyttpacka, men denna gång känns speciellt :) Jag tror det kommer att fungera bra för jag har fått så mycket bra tips och idéer från alla, så det kan omöjligt gå fel.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)