25 augusti 2013

Oh dear..

Igår kom mitt "visumbrev" fram till Ken innehållande visumkort, visumansökan, bröllopscertifikat, polisregister m.m. Det gick ganska fort att skicka det till USA, endast 6 dagar. Kul att man får post på lördagar i USA!

Ken skulle också bifoga några dokument och skulle åka till postkontoret innan lunch igår. Skönt att det äntligen rör på sig. Hoppas att jag snart får veta när min intervju är..

I vilket fall..

Innan Ken åkte så stannade vår granne Lori honom. (För att göra en lång historia kort, så har hon precis separerat från sin man som flyttade ut för ett tag sedan och bor nu ensam i huset bredvid oss.)

De har en 7 mån (tror jag) gammal valp som heter Guinness och är en mix mellan labrador och schäfer.

Pga. sitt arbete med långa dagar och att hon nu är ensam, så undrade hon om VI ville ta över honom, med försäkring och allt.

Shit vilket dilemma..

Annars blir han satt i ett dog pound och om ingen adopterar honom kommer han sannolikt att avlivas.

Jag är så svag för hundar, även Ken och det är hjärtskärande att en så ung hund ska behöva gå den vägen till mötes och samtidigt blir jag förbannad på människor som skaffar hund, men inte kan ta vara på dom.

Ken frågade mig hur jag ställde mig i den frågan samt om jag hade några frågor om valpen. Jaa! Massor!

Fäller han? Har han haft några sjukdom? Vilka vacciner har han/behöver han? Är han bra tillsammans med barn? Är han rädd för något? 

Åhh jag vet inte..vi får göra en pros and cons-lista. Det är inte bara att skaffa hund och om Ken tar över hunden innan jag kommer till USA, så kommer han bli själv om dagarna också. Om vi ska ut och resa etc..svårt val!

18 kommentarer:

 1. Vilket fruktansvärt dilemma! Åh jag är ju en hundälskare och går själv i hundtankar, men förstår ju att det inte är det lättaste beslutet för er med tanke på allt som händer i ert liv just nu!

  Jättespännande blogg förresten, har följt dig ett tag nu! Har en väninna som är i nästan samma situation som du, ovissheten måste ta kål på en.. Lycka till med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fin kommentar. Känns jättebra att jag snart är i USA och att vi äntligen får vara tillsammans. Hoppas att allt löser sig för din väninna, att flytta är aldrig en lätt historia.

   Angående hunden, så får vi verkligen tänka till. Det är så mycket aspekter att ta hänsyn till och vi vill inte hoppa på något som vi inte kan fullfölja. Men det gör ont i hjärtat när jag tänker på det..

   Radera
 2. Kan ni inte dela detta på facebook. Kanske någon i era trakter som vill adoptera vovven? Måste finnas fler alternativ än att ni ska behöva ta hand om den? Håller med om att folk borde tänka till en gång extra innan de skaffar husdjur. Hoppas det löser sig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon skulle fråga sin familj och vänner också, men passade även i förbifarten på att fråga Ken också..
   Vi har fått en del att tänka på, men vi har inte bestämt oss. Allt kommer vara så nytt för min del när jag kommer dit, så vi behöver lite lugn och ro den första tiden..vi får se helt enkelt.

   Radera
 3. Usch, inte bästa sättet att skaffa hund på men man vill ju så gärna hjälpa! Dela på Facebook som nämnt är ju aldrig fel.

  Skönt att det verkar gå framåt äntligen med visumansökan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grannen skulle höra efter på fler ställen också, men jag lider med hunden. Jag tror inte Ken och jag är redo för någon hund just nu, men vi ska diskutera det..

   Känns underbart att det rör på sig och nu väntar jag bara på att få ett intervjudatum om alla papper stämmer så klar.. :)

   Radera
 4. Trevligt att hora om att det gar framat med visum.

  Ja det ar svart med att inte hjalpa hunden. En ung valp behover otroligt mycket uppmarksamhet. En annan fraga som ar viktig ar hur han ar med andra hundar? Var han i puppyclass och andra classer sa att hunden var lite saker eller ar den helt ouppfostrad? Du bor ocksa kolla om den ar AKC-registrerad och hur dokumenteringen ar fran foraldrarna. Hur ar foraldrarna m.m....

  Vi gick igenom alla fragor innan vi skaffade hund for att inte kopa fran en puppymill var foraldrarna kan ha daliga hofter och andra sjukdomar vilket kommer att ge var valp problem tidigt i hennes liv.

  Jag hoppas att det loser sig med hunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en helt del att gå igenom om man ska ta över en hund..och vi är inte 100 % på att vi vill skaffa hund just nu. Det är så mycket annat att fokusera på just nu. Jättesvårt!

   Radera
 5. Åh vilken jobbig sits ni hamnat i! Tycker så synd om hunden :(
  Hoppas det löser sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker jättesynd om hunden för det verkar vara en supersnäll liten kille, men det är fel tidpunkt just nu för oss att skaffa en hund. Men visst blir man blödig..

   Radera
 6. Tycker inte heller det är det bästa sätt att skaffa hund på. Tror säkert att han får ett nytt hem via the pond också. De är så välbesökta, och många vill ha hundar och tar dem därfrån.
  Mina svärfldrar hr fått alla sina hundar genom åren via the pond.
  VET inte om jag skulle ta mig an denna hund. Det kanske skulle vara lite skönt att bara "landa" för dig innan ni skaffar djur?
  Just my 2 cents...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kom så plötsligt och som nämnt i ovanstående kommentarer, så är det inte rätt tidpunkt för oss att skaffa en hund just nu. Känns inte helt rätt trots att vi gärna vill hjälpa till.

   Radera
 7. Guuud vad kul att du troligtvis snart är här! Jag håller verkligen med dig om hur dåligt det är med människor som skaffar hund utan att kunna ta hand om den, det gör mig så fruktansvärt arg. Det borde ses som ett lika stort och genomtänkt ansvar som att skaffa barn (sen vet jag att människor skaffar barn utan och kunna ta hand om dem också iof)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns hur spännande som helst och jag längtar oerhört mycket nu!! Fattar inte varför det ska ta sån tid..?! :(
   Vi beslutade oss för att inte ta hand om hunden. Och som en av de andra kommentarerna att läsa, så är det inte vårt ansvar, men jag tycker såå synd om hunden.

   Radera
 8. Yikes - I've just been through the reverse experience with getting a visa and registered in Sweden, so I sympathize!!

  It's hard not to feel horrible about the thought that the dog will be put down, but you have to remember that you're not responsible for the circumstances that got him here.

  Also, now that I'm finally registered for Swedish for Immigrants, I hope to be able to read this blog without the help of Google translate soon!!!

  Regan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yup, we're waiting and waiting.. Its been almost a year now in September since sent in the first set of documents - ONE YEAR!! Its crazy and i mis my husband so much.

   About the dog, we decided to tell them no. We got a lot going on as it is. Still very sad.

   I am very happy to hear that you're making progress in learning Swedish, it's not the easiest language in the world. I know cos Ken just got started with Rosetta Stone :)

   Radera
 9. Oj så svårt. Valde ni att tacka nej?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tackade nej. Skulle inte fungera för oss just nu.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)