4 mars 2011

New York.

Livet kan inte värderas utifrån det antal andetag vi tar. Viktigare är platser och ögonblick som får oss att tappa andan.
-Anonym

Många av er som följt mig via facebook eller här på bloggen, förstår säkert att en av mina och Kens stora intressen är att resa. Och vem gillar inte att se nya platser? ☺
I början av veckan så fyndade jag resguiden "1000 platser att se innan du dör" och jag har kikat igenom boken, men främst de platser som jag/vi varit i. 
Men också planerade resmål så att vi inte kommer att missa nåt.
Eftersom vi ska flytta till delstaten New York någon gång i framtiden, så har jag läst lite om vad man absolut inte får missa vid ett besök.


State of New York

Adirondacks
-USA:s största parkområde. Adirondacks State Park har en areal på nästan 25 000km². Parken är skyddad i lag för att förbli vildmark för evigt.

Catskills Mountain
-Känt för sina vilda bergstrakter och är en populär semesterort.

Cooperstown
-Sägs att grunden till Baseball kom härifrån och har gjort området till en vallfärdsplats för Baseballälskare. Även här finns också mycket vacker natur.


East Hampton
-Plats som under sommaren översvämmar kuststäderna på östra Long Island. East Hampton har en märklig blandning av rustik charm, sofistikerat stadsliv och semestrande kändisar.

Finger Lakes-området
-Irokesindianerna tillskrev dessa långa och tämligen smala sjöar Den Store Anden, som i en välsignande gest ska ha lagt sina händer över detta särskilt vackra område, beläget i norra änden av delstaten N Y.

Hudson Valley
-Floden Hudson har fått sitt namn ifrån den holländske upptäcktsresande Henry Hudson, som var på jakt efter Orientens rikedomar men fann det som visade sig vara en av världens mest natursköna vattenvägar.

New York City
-Metropolis, Gotham City. Staden som alla andra städer skulle vilja vara enligt Truman Capote.
Staden har allt. Parker, museer, botaniska trädgårdar, Yankee Stadium och MASSOR av shopping och guidade turer.

Saratoga Springs
-Staden ligger nära Wilton, där vi ska bo och är genom tiderna förknippat med hästkapplöpningar, polomatcher och eleganta trädgårdsfester. Också känt för Queen of Spa's då det här finns naturligt kolsyrade källor.


Karta från Google.

8 kommentarer:

 1. Nice! Det får bli en weekendtrip till NY efter jag har flyttat hit för man måste ju ha sett det stora äpplet. Var i delstaten är det ni ska bo nu igen?

  SvaraRadera
 2. Förbered gästrummet: Jag s k a hälsa på!=)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin profilbild på er från Ryssland!!!
  Jag och Jason ska nog till Washington i sommar och skaffa nytt pass till mig med mitt nya namn och hade tänkt att besöka NYC om vi har tid. Vilken otur att du inte bor där nu för då hade vi kunnat träffats!

  SvaraRadera
 4. Sv: Swedish army wife
  Vi ska bo i Wilton, som ligger nära Saratoga Springs och Albany.

  SvaraRadera
 5. Sv:Penny
  Det är klart att du ska komma på besök. Det räknar vi med :)

  SvaraRadera
 6. oh underbara äventyr ni har framför er

  SvaraRadera
 7. Spannande! Finns sa otroligt mycke att se och gora! :) Any news om USA resan i sommar? ohh, dar bor ju jag ju... *pekar* i lilla utkanten till vanster av Connecticut...:)Bor precis stax vid gransen till NY state... hur langt kommer ni ha in till NYC forresten??

  SvaraRadera
 8. Ser att det finns massor att göra när man är i New York nästa gång! Måste absolut se mer än bara NYC! :)

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)