12 november 2019

Varför inte?

Godmorgon fina vänner!

...

Idag har Everest och jag inget speciellt på agendan och valde därför att ta en mamma/dotter dag på Disney World Magic Kingdom. Varför inte liksom? :)


10 november 2019

Shrimp Boil.

Igår var vi hela familjen till en sk. Shrimp Boil (läs Country Boil). Evenemanget hölls vid Fox Lake Park i Titusville och det var en mycket trevlig tillställning med kollegor från Kens jobb och deras respektive familjer.

28 augusti 2019

Här kommer Dorian..

Jaha..då var vi där igen då! 

Atlanten har vaknat upp och nu är all fokus på Dorian, som nu gått från en tropisk storm till en orkan kat 1. Som det ser ut nu, så kan orkanen komma direkt mot centrala Florida eller byta kurs och gå åt norr. Väntan har börjat..

...

Vi har skaffat vatten, bensin, batterier och andra förnödigheter som kan tänkas behövas i mot slutet av helgen.

Uppdatering kommer..

12 augusti 2019

School Skills.

Idag började Everst School Skills på Gymboree. Denna klass är för 3 till 5-åringar och är en sorts förberedande klass inför kommande skolstarter.

Och just idag, började också de flesta skolor i Florida sin hösttermin, så det kändes extra speciellt för Everest att få ta på sig stora ryggsäcken och ha med lunch till skolan idag.



24 juli 2019

Träskor.



Vid våran vistelse i Sverige, så passade vi på att köpa träskor från Trätoffelfabriken 

Under hela min uppväxt så köpte vi träskor till hela familjen härifrån. Fina minnen!

Jag berättade för svärmor att jag planerade att köpa skor därifrån, så hon passade också på att beställa ett par.

24 juni 2019

Grattis USA och Heja Sverige!

God kväll från min lilla hemstad i Sverige.

...

Tänk att det redan gått nästan en vecka sedan Everest och jag påbörjade vår resa från USA och Florida via Tyskland till Sverige..

...

Vi har tagit det lugnt den första tiden dels för att vänja sig vid tidsomställningen, men också för att både Everest och jag har dragits med en irriterande bacilusk. Vi ser framåt och hoppas på snar förbättring...

...

Var och hälsade på mitt gamla sommarjobb idag och återsåg gamla bekanta, som jag inte sett på två år! Fin fin känsla.

...

Till veckan blir det fikadejt hos mormor och så mysigt att få känna doften av ett bageri .. finns det något bättre?!

...

Nu har vi precis tittat klart på matchen mellan Spanien och USA och säger Hurra till vidarespel för U S A!! Nu...matchen mellan Sverige och Kanada.

7 juni 2019

Sommar Tema.

I Onsdags hade vi konstklass igen. Både Everest och jag trivs väldigt bra i hennes grupp med både lärare, föräldrar och barn. Jättekul och vi har skapat fina vänskaper genom detta! 

Onsdagens lektion handlade om vad vi har i vår trädgård samt vilka frukter och grönsaker man kan odla.

...

Vi har nästa vecka kvar, innan Everest tar en paus ifrån Gymboree och vi reser till Sverige! Längtar som bara den!




19 maj 2019

Mors Dag i USA.

Ett något försenat inlägg...sorry!

Grattis ALLA mammor i USA på Mors Dag!
 ...

Idag har jag blivit firad ordentligt ... eller egentligen hela helgen! Igår var vi till Kennedy Space Center, följt av ytterligare ett härligt avslappnande besök till Cocoa Beach. Nice!

I förmiddags åkte vi till Gotha och besökte det fantastiska matstället Yellow Dogs Eats och eftersom det var Mors Dag överraskades alla mammor med mimosa drinkar. Så himla mysigt!



8 maj 2019

Update .. long overdue!

Knappt några inlägg sedan årsskiftet...Jag har inte haft motivation för att blogga helt enkelt, kort och gott! 

MEN...det har hänt massa spännade och roliga saker under tiden bl.a...

- Jag fyllde år i början av veckan! Hipp Hurra för mig! :)

-Vi har besök ifrån familjen i Alabama och ska hitta på massa roliga saker, nu när dom är här t.e.x besöka Disney World, Cape Canaveral och Cocoa Beach!

-Ken, jag och Everest har också blivit passholders till Disney, så nu kan vi åka karuseller, besöka Epcot, Hollywood Studios och mycket mer .. SÅ MYCKET OCH NÄR VI VILL!!

-Everest och jag kommer hem till Sverige i sommar och det ska bli sååå underbart! En hel månad av att få njuta av den svenska sommaren och min fina familj och goda vänner.

-Vi ska till Tampa i slutet av maj och besöka Busch Gardens igen med Kens bror och familj. Blir lite närmare nu, när de har flyttat tillbaka till Fort Meyers.

-Ken gav mig fotbolls biljetter i present och vi kommer att se matchen mellan Orlando FC och L.A Galaxy, där Zlatan spelar. Rolig upplevelse och heja Sverige liksom!!

27 mars 2019

PlayLab.

Everest började i en ny klass vid Gymboree för ett tag sedan. Hon går fortfarande kvar på sina konstklasser och trivs som fisken och nu har vi hittat ännu en toppen grupp för henne och hon stortrivs.



25 februari 2019

Kommentarer.

Jag har haft problem med att jag inte kunnat se kommentarer som vänner har skrivit till mig.

Googlade problemet och upptäckte att jag inte var ensam om detta ...

Svaret var att om man hade kommentarer "inbäddat" i sin blogg, så kunde man gå in i inställningar och ändra hur man ser sina kommentarer.

Verkar ha fungerat bra, för jag kan nu se och läsa dom! Hurra!!

17 februari 2019

Ut på tur!

För två veckor sedan åkte vi och köpte två cyklar, sk. cruisers till mig och Ken. Det finns så många fina cykel- och promenad stråk här i Orlando med omnejd och vädret visar sig ofta från sin bästa sida plus att det är skönt att kunna göra något med hela familjen.

...

Så igår förmiddag cyklade vi en bra bit utav Cady Trail och det var så härligt. Vi hade toppenväder, mötte många trevliga människor på turen, Everest älskade att titta och kommentera på allt(!!) som vi körde förbi och Linus njöt till tusen av att få ordentligt med motion. Han sov större delen av eftermiddagen och kvällen...





22 januari 2019

Cocoa Beach.

Fredagen innan mina föräldrar återvände till Sverige, så tog vi med dom till NASA vid Cape Canaveral och till Cocoa Beach, vilket var mycket uppskattat.
 
 ...

Eftersom vi spenderade större dagen vid NASA samt att vädret visade sig från sin kyligare sida, så vart det ett kort, men fint minne på stranden.





7 januari 2019

Día de Los Reyes.

Gott Nytt 2019 fina vänner! Hoppas att julen och nyår varit bra hos er.
 
...

Veckorna har flugit fram här och nästa onsdag åker mina föräldrar hem till Sverige igen och den där känslan har börjat infinna sig. Vi förstår inte vart nära två(!!) månader har tagit vägen, men vi har haft underbart fina veckor tillsammans och kunnat ladda batterierna inför ett nytt år och nytt besök under året.

...

Igår, lagom till vi skulle äta middag, så ringde det på dörren och en av våra grannar undrade om vi ville komma över och fira läs Día de Los Reyes tillsammans med dom och andra i grannskapet som de bjudit in. En otroligt fin gest och vi tackade naturligtvis ja.

De hade varit och köpt en sk. Rosca de Reyes(Kings Cake) och serverade den tillsammans med varm choklad och kaffe. Det var en jättemysig tillställning med grannar och deras barn och de lyckliga som fick små jesusbarn i sin kakbit ska bjuda på middag i februari som seder säger.