7 januari 2017

Vädernörd.

Let's talk about the weather shall we?!

När vi bodde i Texas, så var sommaren helt galet varmt och man kunde knappt gå ut under sommarmånaderna .. så himla trist.

Och var det inte värmen, så skiftade vädret något otroligt mycket. Ena dagen minusgrader och nästa dag svensk sommarvärme. Och sedan bodde vi också nära Tornado Alley, dock upplevde jag bara två tornado varningar under de tre åren jag bodde i Texas.

Nu har vi flyttat till Florida och Orlando och det första som folk sa var att vi flyttade till en stat som upplever Hurricanes .. suck! Orkansäsongen börjar den 1 Juni och sträcker sig till 30 November 2017.

Annars om vädret här, så talar man om svenskt sommarväder under vintern i praktiskt taget hela Florida (utom ibland längst norrut)där det kan det ibland bli lite småkyligt, framförallt på kvällarna, i delar som många svenskar är intresserade av. Det regnar också mycket under sommaren, oftast rejäla skurar, som snabbt går över.
 


Just nu upplever vi helt ljuvliga dagar i januari. Sol från en klarblå himmel. Det kan behövas en tröja på kvällarna. Men idag och imorgon har vi en kallfront som drar förbi och det kommer bli ganska kallt.

Vi håller oss uppdaterade med olika väderappar och de som jag använder dagligen är Dark Sky och Storm.


4 kommentarer:

 1. Så himla skönt för hela familjen att kunna vara ute på ett annat sätt nu, utan att riskera vätmeslag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en sån stor skillnad och jätteskönt att kunna vara ute om dagarna.

   Kram

   Radera
 2. Ja, jag skulle nog inte fixa Texas faktiskt. Inte min grej på ngt plan, tror jag. Allra minst vädret. Känns det OK för dig att bo i den delen av US som i princip aldrig får kyla och kallt?
  För många är det ju önskedrömmen, jag vet. Jag är en sådan som måste ha fyra årstider, jag är nog lite ovanlig med min önskan om kalla vintrar. De flesta är ju som du, vill ha värme. Men jag tror att ni får lite av varje o Orlando (iaf svalare dagar under vintern). Minns en ggn då jag var på Disney World i januari. DET var kyligt, vi fick dricka lattes, ha tjocka tröjor etc för att hålla värmen. Helt OK :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills känns det faktiskt bra att bo i Florida. Jag älskar att kunna vara ute om dagarna med Linus och Evie utan att behöva känna stressen över att hinna ut innan det blir för varmt, som ofta var fallet i TX. Jag saknar vinter och snö till och från, men precis som du skriver så kan bli ganska kyligt under vinterhalvåret här också.

   Kram

   Radera

Skriv gärna några rader! :)