4 mars 2016

|Ångest över vad som kan hända.|

Orolig och nojjig mamma vill ha råd och tips!

Everest äter och växer och har redan blivit fem månader. Hon har börjat vända sig från rygg - till sida - till mage. Jag jämför henne med en torktumlare, för hon vill inte ligga still på rygg. 

Det är i och för sig är bra för hennes utveckling, men jag får smått panik när hon somnar på mage, vilket har hänt flera dagar och nätter i sträck. Vi vill helst undvika att väcka henne, men jag får inte ro i kroppen och jag kollar till henne flera gånger under natten samt under hennes dagliga vilor.

Jag tänker på SIDS(Sudden Infant Death Syndrom) och blir alldeles nojjig. Jag vet att risken är större ju yngre bebisen är, men ändå..

Våra grannar har ett Angelcare alarm och de var väldigt nöjda med sitt. Någon som testat liknande?

6 kommentarer:

 1. Jag var precis likadan med Alex. Fick panik nar han rullade till mage i somnen. Till slut fick han sova pa det dar mjuka skyddet som man byter bloja pa. Jag rullade tva stora handdukar pa sidorna sa att det blev som ett U. Och da lag han still pa rygg. Men nar dom kan rulla av sig sjalvt sa brukar det inte vara stor risk med SIDS. Men man ar ju fortfarande radd.
  Min basta van har en angel care och hon sa att dom blev mer paranoida med den for den gav av falskt alarm nastan varje natt. Usch skulle fa panik. Men det kanske var fel pa deras. Vem vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också läst någonstans att, då de kan rulla runt själva så är risken inte så stor .. men jag blir fortfarande orolig.
   Har också hört omdömen om att angelcare kan utlösa falska larm bara barnet rör lite på sig .. skulle inte kunna få någon ro i kroppen då.

   Radera
  2. Precis som Elenor sager sa ar det ju oftast sa att det ar mindre risk dels ju aldre barnen ar och kan dom rulla runt sjalva, sa kan dom klara att ligga pa mage. Mina sov helst pa sidan(?) vilket passade mina da dom var riktiga krakbarn, och jag hade mer noja av att dom skulle ligga pa rygg och inte fa upp det i somnen..Rullade alltid filtar eller gosedjur bakeom ryggen for att dom skulle ligga stilla som sma. Hade mer oro over att dom skulle rulla ner under tacket etc och bli overhettade och inte fa luft. Anvande mycket virkade "halfiltar" just for detta. Alarm tror jag skulle gjort mig mer nojig, a andra sidan sa hade jag mina twins i samma rum som jag, dock i sina egna spjalsangar, men typ en meter ifran min sang, och jag vaknade vid minsta pip. Manga har ju barnen fran tidig alder i eget rum, da kanske jag skulle ha overvagt larm..

   Radera
  3. Första barnet och man blir nojjig och ängslig för allt..klassiskt!
   Vi har rullat ihop en handduk som gör att hon inte kan hamna på mage under natten. Har fungerat bra hittills.
   Hon sover fortfarande i en spjälsäng bredvid vår säng om natten, men vi försöker få henne att sova i sitt rum under sina dagliga vilor och vi har två olika typer av babyalarm som vi använder.

   Radera
 2. Om hon sover i eget rum hade jag skaffat en babymonitor. Jag har själv en babymonitor som börjar pipa om min son vänder på sig eller så i sängen, samt det STORA pluset att jag kan se honom utan att behöva lämna sängen om natten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi försöker vänja henne att sova i eget rum än så länge och vi har babyalarm som vi använder, som fungerar bra.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)