29 april 2015

Alla goda råd!

Kort efter att vi tillkännagav att vi skulle bli föräldrar i höst, började alla goda råd att hagla, speciellt från dom som inte har barn .. fantastiskt, men även från dom som har barn sedan tidigare.

Det var råd om vad jag ska äta och inte äta, vilka mediciner mot allergi och morning sickness jag ska ta samt undvika, precis om allt kändes det som! ALLT!
Och för att inte nämna de negativa kommentarer vi fått om vårt val av framtida dekoration utav barnrummet .. jeez! Mer om detta vid senare inlägg, men jag kan berätta att vi kikar på ett nautiskt tema TROTS att vi väntar en liten tjej.

Helt plötsligt började folk visa en helt annan sida av sig själva och i vissa fall blev jag lite lätt chockad över hur man kan bete sig och överhuvudtaget inte tänka på att jag blir ledsen och besviken.


V. 19+6

14 kommentarer:

 1. Ja det är sannerligen inte lätt att bli mamma idag. Du kommer nog hinna bli både rädd och förtvivlad över vad man skall och inte skall göra.
  Mitt enda råd, som mor till en 22-årig dotter och en 10-årig son, är att stänga andras synpunkter, lyssna till dina egna instinkter och njuta av både graviditet och barnet när hon kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. All pepp behövs just nu!
   Det är verkligen mycket tycka och tänka och verkligen gå på som en ångvält utan att tänka efter först, från de som yttrat sig. Jag förstår att alla vill vara hjälpsamma och komma med goda råd, men inte allt uppskattas och speciellt inte hur det framställs.

   Radera
 2. Strunta blankt i vad andra tycker och tänker. Ni är kloka och har livserfarenhet, ni klarar er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer köra vårt race och följa hjärtat och magkänslan, det blir bäst så!

   Radera
 3. Det är ni som ska ha barn och ni som bestämmer. Gör som ni själva tycker blir bäst och lita på att ni faktiskt kan. Jag har "bara" ett barn än så länge och gjorde misstaget att lyssna alltför mycket på andras åsikter om hur saker och ting skulle vara både under graviditeten och livet med liten bebis efteråt. Detta ledde till att jag ständigt försökte leva upp till andras förväntningar istället för att göra vad som var bäst för mig. Jag lade ner alldeles för mycket energi på att vara perfekt utåt och vara den perfekta mamman istället för att njuta av tiden med liten bebis och den tiden som jag känner att jag missat på något vis kommer jag aldrig få tillbaka.

  Vad jag försöker säga är att ni ska lyssna på era instinkter och bara njuta av tiden tillsammans. Ni vet båda vad som är bäst för er! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar och pepp!
   Vi kommer följa vår instinkt och göra det som känns naturligt, men visst är det svårt att slå bort negativa kommentarer samt vad alla andra tycker. Men vi har börjat sätta ned foten och jag hoppas att respekteras. Vårt barn och vårt liv :)

   Radera
 4. Vi har fortfarande, med lite drygt två veckor kvar till vår lillkille är beräknad att komma, inte offentliggjort helt att vi väntar barn. Ganska många vet så klart, men vi har hållit det borta från sociala medier.
  Folk har så mycket åsikter. Vi har också valt att inte tala om för våra familjer vad vi skall döpa killen till. Vi vill inte riskera att få kommentarer och förslag. När han är född och har ett namn tror jag inte folk kommer med ovälkomna förslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår ert val. Namnkarusellen har vi gått igenom, men vårt val står fast. Det har inte varit just någon negativ respons på sociala medier när vi berättade, utan det är släktingar och kollegor som inte har några filter, utan säger vad de tycker och tänker.
   Lycka till med lillkillen, så spännande!

   Radera
 5. Brukar inte kommentera så ofta mrn följer dig här och på insta.
  Känner så igen alla dessa råd. I slutet röt jag till ett antal gånger åt folk som sa att du kan inte lyfta det, du kan inte göra så m.m haha alla hormoner i kroppen gjorde de ju inte bättre direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jättekul att du följer mig här och kul att du kommenterade.
   Jättetrist med negativa åsikter, men jag har börjat säga ifrån och hoppas att de som uttalar sig fattar vinken liksom..och jag håller med dig tillfullo angående hormonernas inverkan :)

   Radera
 6. Det kan bli för mycket med alla goda råd. Lyssna på dig och dig och Ken i första hand. Det är ert liv, ert hem och er baby. Följ era hjärtan så blir det jättebra. Folk tycker så himla mycket. Man kanske bara kan säga att xx, det är en intressant synpunkt och sedan styra om till annat ämne.
  Kramar du ser så fin ut med babybulan på magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fin kommentar. Hoppas allt är bra med dig?
   Alla har åsikter om ALLT och det är klart att vi blir besvikna, men vi kommer köra på det som vi tycker känns rätt och absolut följa hjärtat och magkänslan.

   Radera
 7. USA och Texas är väl inte kända för sitt genustänk, så folk vill väl att ni kör rosa hela vägen.... Men skit i det, nautiskt låter fint :)

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer helt! Rosa för tjejer och blått för killar i stora drag..suck. Vi kör vårt race och det kommer bli jättebra.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)