14 oktober 2014

Texas till New York.

För att göra en lång historia kort..

Nästa vecka åker Ken, jag och min svärfar till Wilton, NY. 
För ca. två veckor sedan flyttade familjen som hyrt vårt hus ut, då vi ska lägga ut det för försäljning. 

Mäklaren åkte dit och gav oss tråkiga nyheter. Huset ser rent ut sagt för jäkligt ut!! Hon bifogade bilder och vi var gråtfärdiga här..

Vi förstår inte hur någon kan sabba ett hus på det sättet. Sk."hemmagjorda" renoveringar som ser hemska ut, vattenskador, totalt igenvuxen trädgård med mera.

Helt enkelt ett nästintill oigenkännligt hus!

Den fjuttiga depositionen som vi krävde när de flyttade in, täcker inte ens kostnaden för vad trädgården kostar att göra i ordning.

Så, Ken och jag har tagit ledigt från jobbet och åker via Alabama för att plocka upp Kens pappa som är i byggbranschen. Tillsammans ska vi fixa huset, så det ser ut som när vi köpte det.

14 kommentarer:

 1. Va trakigt men skont att ni kan ta ledig och fixa huset sjalva. Finns det ett kontrakt dar hyresgasterna far sta for ersattningen? Det verkar konstigt att ni ska behova betala. Gor som alla i USA, SUE THEM :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetrist! Det var dock en enorm lättnad för oss alla att vi hade möjligheten att ta ledigt. Nya utställningen öppnas denna vecka och de behöver alla de kan få. Så typiskt att detta ska hända just nu, men vi hoppas komma tillrätta med allt under de veckorna vi är där.
   De betalade en deposition när de flyttade in, vilket de inte kommer få tillbaka och jag tror inte att de skulle löna sig att stämma dom. Bara mer kostnader om inte annat...

   Radera
 2. Nej! Hoppas det fixar sig på bästa sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetråkigt, men jag tror att det kommer ordna sig. Får tänka positivt!

   Radera
 3. Nämen fy fasiken alltså.
  Hoppas också att det fixar sig på det allra bästa sätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad säger man. Vi vart så besvikna att de finns folk som kan göra något dylikt. Glad att vi kunde ta ledigt och nu blickar vi framåt.

   Radera
 4. Helt fruktansvärt hur folk kan bete sig, men snart kan ni lägga detta bakom er! Styrkekramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi vart chockade och mäklaren var inte glad när hon ringde..bara för att man inte äger huset, så verkade det vara ok för dessa att bete sig hur som haver. Helt otroligt. Men nu har vi en gameplan och ska fixa detta.

   Radera
 5. Usch fy vad trist och hemskt. Lider med er. Hoppas det går att lösa utan att ni förlorar allt för mycket pengar. Skönt att ha tryggheten av svärfar som är i byggbranchen. Detta är mardröms scenariot om man hyr ut. Förbannad blir man också självklart.
  Stor tröstkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det behövs. Det ska bli så skönt när vi är klara och huset är ute till försäljning. Vi kommer INTE hyra ut det under tiden om vi så säger...
   Vi är jättebesvikna, men har ordnat det mesta och vi hoppas kunna få ordning på huset igen med en hjälpande hand.

   Radera
 6. Nej fy sa trakigt! Att dom som renters ens "vagade" sig pa att gora renoveringar etc utan att kolla med er?! Vi har ju hyrt sa manga ar nu av olika hyresvardar och det ar en standig balansgang att alltid kolla av allting. Herregud, vi overvager alltid om vi verkligen vill borra upp hyllor etc for att det kan bli for mycket hal etc och vi maste spackla och mala om innan vi flyttar ut igen..Vattenskador borde ju ha anmalts hos er om det var pga huset, om det var pga dom sjalva, borde ju DERAS renters insurance tacka en del eller? Later markligt att ni slapper dom med att bara halla inne depositionen, som ju oftast bara tacker en manadshyra och detta later ju som om det var mycket mer...

  Usch, tackochlov att ni kunde ta ledigt och att din svarfar kan hjalpa er sa att ni kanske inte behover hyra in all hjalp och darmed halla nere kostnaderna lite. Lycka till, och forhoppningsvis ordnar det sig snart for er!

  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Det gäller för det huset vi hyr nu. Vi valde att fixa huset själva och åka upp till N.Y, då kostnaderna för att hyra in folk skulle bli på tok för dyrt plus att vi inte är på plats och kan se resultatet. Ofta mycket pengar, med litet resultat.
   Mycket trist när det händer, men nu får vi blicka framåt.

   Radera
 7. Nej men fy vad trist :-(. Finns det inget som kan goras for att krava dem pa ersattning??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte roligt alls! Ska bli skönt att få det överstökat, så huset kommer på försäljning.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)