7 oktober 2014

GRAPE CREEK VINEYARDS.

Tuscany in Texas

I maj var Kens föräldrar på besök och då besökte vi Hill Country och Fredericksburg.

Väl där besökte vi också Grape Creek Vineyards för första gången och vart medlemmar. Ken har samlat vin under flera år, så det var kul att få prova viner som är producerade här i Texas.

Jättefin vingård där de anordnar guidade turer samt erbjuder vinprovning, vilket var jättemysigt. När mina föräldrar var här i Augusti, åkte vi dit igen.

På vinprovningen fick man en lista på vinerna, rött, vitt och söta. Därefter fick man fylla i 6 olika viner man ville prova.

Jag valde:

Vita
-Pinot Grigio
-Viognier(favvis)

Röda
-Rendezvous
-Bellissimo

Söta
-Riesling
-Muscat Canelli


6 kommentarer:

 1. Vi skriver bägge om vingårdar idag, haha. VISSTE inte att Texas gör vin! Intressant. Jag tycker inte att VA-vinet är så mkt att hänga i julgranen, haha. Även om det faktiskt finns ngra goda druvsorter här. Så jag kan tänka mig att det kanske är detsamma med Texas-vinet? Men underbart ÄR det att besöka vingårdar. Älskar det. Hoppas ni kommer ut på lite vinturer nu i höst, älskar att besöka vingårdar på hösten. Drack också Viognier i söndags, absolut OK!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag fick se det! Roligt och visst är det kul att få komma iväg på lite vinprovning. Jättemysigt.
   Vissa av de röda vinerna är inte i min smak, men Viognier är väldigt gott som odlas här i TX.

   Radera
 2. Att besöka vingårdar älskar jag. En supermysig utflykt. De båda vita du valde gillar jag men jag har inte provat någon av de båda röda druvsorterna du valde. Hur var de? Goda? Söta viner är jag inte så jätteförtjust i om det inte är ett renodlat dessertvin. En hel del Riesling i Alsace som ligger ett stenkast från oss. Det finns som tur är också en hel del torra rieslingar som är trevliga.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Jättemysigt och roligt att få kunskap om viner. Jag föredrog de vita framför de röda vinerna, då de var lite beska i smaken..Älskar Riesling, underbara viner.

   Radera
 3. Harligt med en utflykt till en vingard, kan tanka mig att det var uppskattat av dina foraldrar ocksa, det ar ju inte sa svenskt!

  Haha, efter att ha bott i Tyskland manga ar sa ar min forsta tanke, va Riesling, sott? For mig ar det naturligt att tanka torrt vin pa Riesling, men visst det finns ju sotare varianter. Men typiskt var att erbjuda en Riesling nar nagon fragade efter ett torrt vitt vin..:)

  Forresten, hoppas inte "paniken" ar stor i era krokar nu med tanke pa Ebola hysterin fran Dallas..

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättemysigt att få besöka vingården och det var ett uppskattat besök.

   Ang Ebola, så bryr sig vissa och är väldigt försiktiga. Såg ett par besökare på museet som bar masker..Men annars så är det lugnt, än så länge.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)