9 september 2014

The Walmart Experience.

Igår besökte vi Walmart och mina föräldrar fick äntligen(fel ord?!) uppleva detta amerikanska fenomen.

Precis som när jag besökte USA och Walmart första gången, så var deras reaktion precis som min. Oh my god! Såå stort, såå mycket att välja på, såå mycket att titta på och ta in. De hittade allt lite smått och gott och det är jag glad för.

Ken och jag brukar alternera vart vi handlar beroende på vart vi hittar de bästa erbjudandena, men vi håller oss ofta till Target, Kroger, Sam's eller Costco - och naturligtvis Central Market.

Vart handlar ni?

Den "lilla" läskedrycken...

17 kommentarer:

 1. Handlar mest på Trader Joes och Whole Foods, men också Fresh Market och så lite basicsaker på Stop´n´Shop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde Trader Joe's, mysig affär. Dit åker vi också. Så många val, en av anledningarna till att jag gillar USA.

   Radera
 2. Jo visst kan det vara överväldigande, speciellt Walmart som har ett sådant stort sortiment med allt från mat till husgeråd. Vi brukade handla mest på Costco och Publix som är som Krogers. Visst var Whole Foods härligt men det tycker jag blev lite dyrt att veckohandla på varje vecka dessutom låg det en bit bort för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukade handla på Publix också när vi var i AL. Fin butik. Vi veckohandlar inte heller på C.M, då det kan bli kostsamt men när vi vill lyxa till det lite :)

   Radera
 3. Hej, hoppade in här via HoP :)
  Läste att du jobbar som läkarsekr. me too. Fast där jag bor kallas det numera för medicinsk vårdadministratör med allt vad det innebär.
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit! :)
   Kul att du jobbar som vårdadministratör. Vart? Jag jobbade som läkarsekreterare fram tills 2013 och sedan drog immigrationsprocessen igång...

   Radera
  2. I Örebro, tidigare i Stockholm då vi kommer därifrån från början. Vilket steg du har gjort då, tänk att bo i Texas! :)
   Lisa

   Radera
 4. Jag handlar i mataffaren pa militarbasen. Det ar billigaste stallet for oss eftersom att det inte ar nagon skatt pa varorna och dom har aven lagre priser an ovriga butiker. Annars ar det Walmart eller Peapod (home delivery) som galler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ken brukar prata om att de kunde handla billigt inne på militärbaserna, men de senaste åren har det inte blivit så mycket. Känner inte till Peapod, den var ny för mig.

   Radera
 5. Hej Madeleine!
  Har du testat H-E-B? Min svärmor handlar alltid där och vi också när vi är i Texas.
  Gillar din blogg och följer den. Gifte mig i Tx för 100 år sedan och bor nordväst om Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! vad kul att du gifte dig i TX, vart? :)
   Vi brukar handla på H-E-B Central Market och gillar verkligen utbudet, men kan lätt en dyr affär..

   Radera
 6. Undviker faktiskt Walmart. Så mkt jag bara kan. GILLAR den inte.
  Gillar inte hur de behandlar sina anställda.
  Jag handlar på Target sååå mkt hellre (love that place).
  Maten handlar jag på Safeway, Harris Teeter och ibland på Whole Foods (dock inte ofta, tycker de är för dyra och faktiskt tycker jag kvaliteten på vissa varor inte håller måttet. men vacker affär ÄR det). Handlar på Wegmans då jag kan, den finns nog inte hos er. ÄLSKAR den mataffären, min favvis. Costco handlar jag på då och då. DE har toppenkött, kan jag berätta!! Trader Joes handlar jag också på ibland, gillar den!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte Walmart var helt fantastiskt när jag kom hit första gången, men har ändrat uppfattning under årens lopp.

   Radera
 7. När Sven och jag var till Florida så gick vi in på ett matställe och beställde rostbiff smörgås. Frågan vi fick var om vi skulle ha stor eller xl. Jag tog en small och blev uttittad. Jag tror det var 15 megaskivor kött, till det kom det in ett par liter buljong, första mötet med USA😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej :)
   Jaa det är verkligen inte lite mat man får när man beställer här i USA - helt galet vad mycket mat.

   Radera
 8. Handlar nästan alltid på HEB, men har länge tänkt skaffa Costco-medlemskap så får göra slag i saken snart. Även Wholefoods och Natural Groceries är bra ställen och där kan man dessutom köpa nyttig mat till bra priser (bra för folk som kör mycket organiskt, paleo osv.).
  Visst är Walmart fascinerande men kvalitén på grejerna och maten är kanske inte den bästa och de har inte mycket organiskt.
  Anledningen till att man får så mycket mat när man går på restaurang i USA har jag hört är för att maten är den lägsta kostnaden för restaurangen (lokal, personal m.m. kostar mycket mer) och folk förväntar sig att bli riktigt mätta, så då kan de lika gärna brassa på ordentligt. Tur det finns doggybag!

  SvaraRadera
 9. (H-E-B) ..Jag jobbade som barnflicka och träffade min man i Houston och vi gifte oss där. Vi skulle först bo ett tag i sverige och sedan flytta tillbaka var tanken. Livet och tiden rullade på och vi bor ff kvar i sverige men vi besöker regelbundet släkten i Texas.

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)