27 juni 2014

Första halvårskollen - USA :)

Jag bloggar för nöjets skull och för att min familj & vänner ska kunna följa mitt liv här i Texas och nu har jag bott i USA ett halvår. Så här kommer en snabb tillbakablick på månaderna som gått...

Januari

Allergi utan dess like!! Igentäppt näsa dag som natt och det är bland det värsta jag upplevt. Fick allergimedicin från min doktor att ta på nätterna samt att vi testade ALLA sorter av receptfria allergitabletter som fanns att få tag på. Inget fungerade... Några jobbiga månader skulle återstå.
Jag var ute och "övningskörde", vilket var skrämmande i början, men övning ger färdighet. I slutet av januari bestämde vi oss också för att tiden var rätt för att utöka familjen. En liten Vizslavalp väntade på oss utanför San Antonio, TX.


Februari

Kallt och ruggit här i Texas. Allt(!!) kretsade kring vår valp Linus. Pottytraining, upp-och nervänt sovschema m.m gjorde dagarna och veckorna intressanta, men han har givit så mycket glädje och han är verkligen vår lilla bebis. Efter flera samtal till USCIS fick jag äntligen hem mitt Greencard i brevlådan och lyckan var total. Bokade också en liten tripp hem till Svea i Augusti.


Mars

Fick besök av fina Jenny från Sverige. Mycket sightseeing i Fort Worth, Dallas, San Antonio och Hill Country. Ken och jag var på NHL-match i Dallas. Ken vart också antagen till en kurs i business management i Denver CO, vilket var hur underbart som helst. Fick också äntligen mitt SSN efter att mitt första enl. Social Security Office kommit bort...suck.


April

Besök till Denver med omnejd. Så himla vackert. Fick också mitt första jobb i USA, vilket kändes helt underbart. Jag fick en Nespresso-maskin av Ken, thank god for STRONG coffee again!!


Maj

Svärföräldrarna kom på besök från Alabama. Hittade också med hjälp av min svärmor den rätta medicin för min allergi och är nu utan symtom. Jag tog mitt teoriprov för körkortet. Firade att jag blev ett år äldre. Var på vinprovning i Fredericksburg. Mycket jobb och jag gick också på min första baseball game.Juni

Fick mitt körkort!! Hooray! Värmen börjar bli jobbig och vi har upplevt dagar med höga temperaturer, kraftigt regn och åska. Min sister-in-law kom på besök. Vi firar vårt andra år som gifta :)

8 kommentarer:

 1. Så kul att du hakade på och gjorde en halvårkontroll också. Skönt att du äntligen fick bukt med allergiproblemen, stackare du hade det verkligen inte lätt där första tiden. Vet du vad det är du är allergisk mot? Är det något som är knutet till vintermånaderna eller måste du ta allergimedicin hela året runt?
  Finaste sötaste Linus. Förstår att det är en stor glädje för er båda att ha honom i era liv. Jag gillar Texas skarpt. Min födelsestat. Vill gärna tillbaka dit igen. Det har gått snabbt för dig att landa i din nya tillvaro. Tycker att du acklimatiserat dig jättebra och redan på ett halvår skapat ett mycket bra liv med hund, körkort, greencard och jobb som du verkar trivas med. Duktigt och strong gjort.
  Kram och ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord. Jag gillar Texas och hittills har det gått bra att acklimatisera sig här.
   Enl. min läkare så var det träd(cederträd) som var orsaken, men också för att jag kommit till ett helt nytt klimat med flora och fauna. Jag tar en vanlig allergitablett dagligen nu, men det blir allt mer sällan, vilket känns så skönt.
   Linus är så himla charmig och full av upptåg..lilla skrutten :)
   Ha en fin helg!

   Radera
 2. Om du känner för det så länka upp dig på min sida. Där ligger flera andra också. Kul att du hängde på mitt tema.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har länkat på din blogg :) Roligt att få en summering vad som varit!

   Radera
 3. Jösses, vad du hunnit med mycket detta halvår!:-)

  SvaraRadera
 4. Ja, det har verkligen hänt mycket på ett halvår, men det känns bra att ha fått så mycket avklarat :)

  SvaraRadera
 5. Trist med allergi men skönt att du hittade rätt i medicinväg! Grattis till tvåårsdagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och välkommen hit :) Alltid kul med nya läsare.
   Känns sååå otroligt underbart att kunna leva normalt utan att ta massa nässpray och betala för dyra allergitabletter som bara lindrar symtomen under kortare perioder.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)