26 februari 2014

Puppy 101.

Åhh boy, denna 'lillkille' har växt otroligt mycket på två veckor och idag ska vi till veterinären igen för hans andra omgång med vaccinationer.

Varken Ken eller jag har haft en valp tidigare, men vi båda är uppväxta med hundar fast utan uppfostran-biten om ni förstår vad jag menar?!

Det märks att Linus har mognat mycket sista tiden, han upptäcker mer och har blivit lite mer självständig. Han är duktig på att säga till när han behöver gå ut, men i förrgår hade vi två episoder när han dassade inne.

Vi har också fått börja plocka undan papperskorgen i badrummet, då Linus är tillräckligt stor att plocka ur innehållet och släpa runt i huset...ahhh!! Stängda dörrar i vissa rum är också ett måste.

Det som jag upplever som jobbigast nu är att börja lämna honom själv, då jag måste ut på ärenden. Vi har övat här hemma, men hans ylande är sååå jobbigt att höra. Det skär verkligen i mitt hjärta. Vad ska man göra?!

Vi har ett inhägnat område i köket, där han inte kan komma åt något av värde eller något som kan vara skadligt för honom, där vi nu alltså börjat öva med honom.

Ken och jag har också lite olika syn på att uppfostra en hund, vilket lett till argumentationer där han hävdar att han har rätt och jag går efter erfarenhet från min uppväxt bland hundar samt min nya bibel Puppies For Dummies.

Med tiden blir det säkert bättre och alla säger att vi måste ha tålamod och att det blir bättre med tiden.

4 kommentarer:

 1. Det kommer allt att bli bra, även om vägen känns lite krokig emellanåt. Men tillslut lär han sig att ni kommer tillbaka.=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det, för man blir lätt instängd i huset och vi måste vid något tillfälle lära honom att börja vara själv.

   Radera
 2. Det är tur att de är så söta som valpar för det är som sagt mycket med valp. Har inte haft någon själv men upplevt valpar både hos mina föräldrar och svärisarna. Usch ja det skär i hjärtat när man hör dem yla och man ska lämna dem men ack så viktigt ändå att träna på att de ska kunna vara hemma själva ett par timmar. Man måste kunna lämna huset. Jätteviktigt. Hi hi det blir väl lite konflikter om uppfostran både när det gäller bebisar och fyrfota bebisar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick bra idag. Han var själv i ca. 40 minuter, men jag hörde att han ylade när jag närmade mig ytterdörren. Berömde honom och sedan var allt okej igen :) Skönt.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)