3 januari 2014

Glada nyheter sådär på en torsdagmorgon.

Natten till igår sov jag riktigt dåligt och jag verkligen avskyr då dessa nätter kommer, vilket de gör till och från...

När jag dock fick sova var allt frid och fröjd tills...hör och häpna Kens rakapparat mystiskt satt igång sig själv TVÅ nätter i rad nu vid 4-tiden..Han hörde det inte för han sover med öronproppar..yeah thanks a lot dude. Grrr!

Jag vaknade skitsur!! och talade om precis vad jag tyckte om att Ken sover med öronproppar och att jag har fått släpa mig upp flera nätter i rad för att stänga av hans jäkla rakapparat. Efter att jag surat klart och han kastat rakapparaten (ingen dyr sak utan en batteridriven Gillette), så blev torsdagsmorgonen en riktig fröjd.

Glad nyhet #1 Kort därefter kikade jag på mobilen och såg ett e-mail från en tjej som var intresserad av att komma och titta på min bil hemma i Svea. Woohoo!

E-mailade henne och bad om ursäkt för sent svar och talade om vart jag var, men att mina föräldrar gärna tog emot henne om hon var intresserad av att komma och provköra bilen.

Glad nyhet #2 I samma veva kommer Ken ut från vårt lilla kontor/bibliotek och talar om att en uppfödare av Vizsla har kontaktat oss, då de har nyfödda valpar. Åhhhh!!!

Lite bakgrund till detta...

Vi har länge velat skaffa hund då både Ken och jag har vuxit upp med hundar, men p.g.a. att vi haft distans så har det inte fungerat förens nu. 

Vi har tittat och läst om rasen Vizsla och kommit fram till att den passar oss och vårt liv perfekt, men de är ganska svåra att få tag på och valparna tar slut på en gång, men denna gång har vi haft turen på vår sida.

Valparna föddes 17/12-13 och vi pratade med uppfödaren igår och nu har vi en liten kille som väntar på oss utanför San Antonio, Texas. Vi får hämta honom sista helgen i januari och vi är väldigt förväntansfulla. Dags att utöka vår lilla familj ♡

Ken i samtal med uppfödaren!

20 kommentarer:

  1. Ah vad kul. Later som du kommer ha nagot att halla dej upptagen framover.
    Det blir nog super bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tror att det kommer att bli en bra upplevelse för oss båda. Sällskap till mig om dagarna när Ken jobbar plus att vi kommer ut mer och får röra på oss och träffa nya människor. Finns en fin park i närheten där vi bor.

      Radera
  2. Men gud, mystisk rakapparat! Och samma tidpunkt också...

    Lilla valpen kommer att få det så bra hos er! ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet! Jag var måttligt road och Ken kunde inte heller förklara varför den satte igång vid 4.45am..hmm.
      Jag tror också han kommer att få ett bra hem eller jag hoppas så åtminstone. Vi kommer att göra vårt allra bästa.

      Radera
  3. Åh, att skaffa en hund (och sedan en till) var nog det bästa vi någonsin gjort! Så kul ni kommer ha :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer att bli en stor förändring här hos oss, men vi har pratat igenom det samt för/nackdelar och vårt beslut känns fantastiskt. Ska bli såå kul.

      Radera
  4. Vad roligt att ni ska skaffa hund - blir så avundsjuk! Är en riktig djurälskare, har växt upp med massa djur omkring mig så det känns jättetomt nu. Skulle väldigt gärna vilja ha en katt men tyvärr får man inte ha husdjur där vi bor just nu :(
    I alla fall, ser ut att vara en jättefin ras! Ska bli kul att följa ert liv som hundägare :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli så roligt och vi är väldigt förväntansfulla och räknar ned dagarna nu.. :)

      Radera
  5. Oh. vad mycket roligt ni har framför er. Hundar är underbara. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det ska onekligen bli väldigt spännande och jag saknar att ha hund. Bli lätt ganska tomt..

      Radera
  6. Åh så underbart med en litten vovve i familjen. Älskar hundar. Vi skulle gärna ha hund men svårt då vi båda jobbar (även jag inte jobbar just nu så söker jag jobb och hoppas få) vill inte lämna hund ensam i många timmar varje dag. Men båda våra föräldrar har hundar så vi är vana och väldigt förtjusta i hundar. Ni kommer få stor lycka i ert hem. Vad blir det för ras/sort? Alla valpar är ju bara så attans söta.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir en Vizsla och jag hoppas att när jag får alla papper klara och hittar ett jobb, att vi kan få det att fungera med en hund i huset. Just nu fungerar det bra eftersom Ken börjar jobba på måndag igen och jag blir själv större delen av tiden.

      Radera
  7. Vad kul med hund! Vi alskar hundar och skulle sa himla garna skaffa en hund, en svart labrador skulle vara min dromhund, men pga att vi flyttar sa ofta med militaren, inte har ett bra natverk nar vi reser som kan ta hand om hunden blir det svart om man flyger till Sverige i 3 veckor tex.

    Hoppas ni far en fin valp med bra psyke sa ni far mycket gladje utav honom. Jag medger att jag inte hade en aning om vilken hundras du pratade om sa jag var tvungen att googla, och den ser ju mycket sot ut! Ser ut som en jakthund/fagelhund? Ar det nagot som Ken sysslar med kanske?

    Roligt att folja dig nu nar du ar over here ocksa, hoppas du kommer trivas pa basta satt. Har legat lagt ett tag, den standiga tiden som alltid tryter, men last ifatt. Sag att du skrev om att det varit lite jobbigt med att vanja sig vid varandra igen. Kanner sa igen mig. Det ar sa svart, samtidigt som man nastan inte "far" kanna sa, da det "borde" vara sa himla perfekt nu nar man antligen ar tillsammans. Man far lite forstaelse fran folk runt omkring och det ar oftast bara dom som varit i samma sits som forstar att det inte alltid ar kul, det ar skitjobbigt ofta och sa mycket nytt att vanja sig vid. Det spannande och galet roliga nar allt ar nytt lagger sig efter ett tag, och da blir det mer och mer vardag..Forsok att satsa mycket pa eget natverk. Vet inte hur det ser ut med gemensamma vanner dar, men det ar sa viktigt att du far ett liv. Den sociala biten ar nagot som jag alltid haft sa svart med iochmed alla vara flyttar, man nastan orkar inte efter ett tag att angagera sig, och det ar ofta tufft, med smabarn ar det inte alltid heller latt att umgas mer an med andra mammor, och oftasts vill man ju kanske ocksa hitta vaninnor till en sjalv, aven utan barn..

    Ft. Worth ar ju verkligen en stad som jag fattade tycke for nar vi var dar, sa mysigt och sa stort da det ju vaxt ihop med Dallas. Mycket utbud, hoppas du kanner dig trygg att ge dig ut och upptacka allt som finns att gora nar Ken borjar jobba igen!

    Stor kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dig och god fortsättning.

      Vi börjar komma in i vardagen även fast det fortfarande går lite upp och ned. Ska bli jättespännande med en ny liten kille i familjen och vi ser verkligen fram emot att hämta honom om några veckor.
      Kommer verkligen bli en social grej att få komma ut och träffa mer människor och att jag kommer att få sällskap om dagarna tills jag kan börja arbeta.
      Vi trivs verkligen i Ft Worth och det finns verkligen nåt för alla smaker.
      Trevlig helg från oss i Texas

      Radera
  8. åh vad fantastiskt roligt med hund! har alltid velat ha hund och när jag har fast jobb och bostad så får det nog bli att skaffa sig en. Aldrig hört talats om rasen vizsla innan men var tvungen att gå in och kolla och vilken underbar hundras det verkar vara!
    hittade precis hit och ska bli riktigt roligt att följa din blogg framöver!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen hit! Kul med nya läsare som hör av sig. Jättekul! Vad härligt med Hawaii, nu har jag en ny blogg att läsa in mig på.. :)
      Tills för några år sedan hade jag inte heller hört talas om Viszla, men vart kär på en gång. Verkar vara en väldigt mysig ras. Trevlig söndag!

      Radera
    2. Ja detsamma! riktigt spännande att få läsa om andra som också delar lite samma upplevelse om att bo och leva i någon utav delstaterna i usa. :)
      trevlig söndag!!

      Radera
  9. Åh, vad mysigt emd en liten vovve! Om ni kan, ta en dag i San Antonio, ska tydligen vara väldigt fint! Ska ta mig ner dit när vi får besök/i vår hade jag tänkt (:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla säger att S.A är jättemysig, så jag hoppas verkligen att vi får tid till, att stanna till där en stund :)

      Radera
  10. Åh vad mysigt att ni ska skaffa hund! Glenn (vår hund) skänker oss så mycket glädje och kärlek bara genom att finnas. Vizsla är så fina! Ni ska väl döpa honom till Bosse?! Hade det inte varit för att min sambos chef heter Bosse så hade vår Glenn varit en Bosse 😉.

    Så kul att följa ert spännande liv!

    Stor kram från en gammal kollega och sambo!

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)