18 januari 2014

Förkylning Eller Allergi?!

Jag blir galen!!
Ända sedan vi kom till Texas har jag varit konstant förkyld/allergisk/kalladetvadduvill.
Efter ett läkarbesök här konstaterades att det handlade om allergi varpå jag började med Mucinex och Clarityn.

Det har hjälpt till och från, men sedan igår mår jag sämre och tror att jag fått en förkylning. Jag gick och la mig redan vid 20-tiden vilket inte är vanligt och sov till 10 i morse. Jag tror på förkylning, men jag är så trött på skiten nu..och till råga på allt ska vi bort om en stund också. Kul!

Känner mig inte direkt på topp, men Ken har gjort en kopp varmt te med lite honungswhisky i, som jag hoppas gör att jag känner mig lite bättre.

Någon som vet den amerikanska motsvarigheten till Oleum Basileum här i USA?!

8 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt! Låter som en förkylning på allergin. :-( Drick massor av vatten, drick mycket honungste. (Honung har ju antibakteriella egenskaper enligt bl a en studie från Karolinska). Hoppas ni får en trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morse var det verkligen kaos i näsan. Så himla täppt! Usch och fy.. Jag tar till mig ditt råd♡

   Radera
 2. Det är nog ceder (cedar?) allergi det handlar om, det snackar i alla fall alla här borta i Austin om.. Hoppas du mår bättre snart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma problem här med träden..Hoppas också bli på bättringsvägen snart!

   Radera
 3. Vad jobbigt. Jag hoppas att du kryar på dig och mår bättre snart. Hoppas också att du får bukt på allergin. Det kan ju vara träd och buskar som blommar som framkallar helt nya allergiska reaktioner. Var du pollenallergisk i sverige? Jobbigt hur som haver att inte känna sig frisk och ständigt sänkt speciellt om man ska bort. Kliar det och eller rinner om ögonen eller är det mest snuva? Jobbigt hur som haver. Stackar. Stor tröstkram till dig och krya på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror att det är cederträden som spökar med min näsa :)
   Det kliar inte i ögonen utan det är näsan som är problemet..nyser som en tok.

   Radera
 4. USCH då, låter inte kul.
  Du borde kanske gå till en allergiläkare och bli ordentligt testad? Då vet du ju precis vad det är. Ceder låter troligt.
  Men, gå till en specialist, tycker jag.
  Feel better!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är jobbigt, speciellt med att vädret också skiftar från dag till dag. Jag gjorde ett pricktest hemma i Sverige för inte så länge sedan som inte gjorde några utslag, men det kan ju ha ändats med miljöombytet/vädret/växter m.m. Jag har slarvat lite med allergitabletterna, men blir det inte bättre får jag kontakta en specialist.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)