4 december 2013

Svenska saker & ting.

Kastar in ett kort inlägg för att komma ifrån packningshysterin!! 

Igår var Ken och jag i Örebro för att inhandla lite saker som är viktiga för mig att ha med till USA. Kanske finns något av det redan i USA, men varför chansa?! :)

Jag köpte några Ekelund handdukar och diskdukar. Svenska måttsatser. Osthyvel. En fin vit adventsljustake. Wettex disktrasor. Kryddor. Marabou choklad. Skumtomtar. Alladin ask. Och mycket mera..hej hej övervikt!!

Vi håller också på att planera lite inför vårt lilla julbord som vi ska ha hemma till helgen. Så idag har vi stekt köttbullar som var helt fantastiskt goda. Ser fram emot en helg med mycket god mat.

Ha en fin kväll!

8 kommentarer:

 1. Harligt att det borjar narma sig nu! Tankte pa en sak, adventsljusstakar etc funkar ju givetvis inte har i USA med elutagen har utan adapter. Aven om det ar lite jobbigt, sa kanske det ar vart det da just elljusstakar etc kan vara lite dyrt har, och i Sverige ar det ju jattebilligt. Speciellt om man vill ha i manga fonster. Skulle rekommendera att kopa batteridrivna om det finns sa slipper du tanka adapter. :) och sa mycket enklare att placera ut ocksa. Speciellt stjarnor i fonstren, som i Sverige ar enkelt da det oftast finns en kontakt over fonstren, det finns det INTE har kan jag ju saga..:)

  Skumtomtar...suck...!!
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet om att man behöver adapter till elljusstakar, och vi köpte därför en för levande ljus bara för att underlätta. Vi hade det problemet i UAE och valde därför att inte ta med någon adventsljusstake trots att dom är fina. :)

   Radera
  2. Det finns elektriska ljusstakar här att köpa. Gå bara in på Amazon.com så får du en uppsjö. Men visst, inte lika billiga som hemma. Men gjorda för amerikanska marknaden, så det kan vara helt och hållet värt. Jag köpte mina på IKEA för massor med år sedan. Numera säljer inte IKEA de tradiotionella ljusstakarna längre. Julstjärnor finns på IKEA, och de är fina!! jag har flera sådana. Du får trixa lite med sladden och gradiner, men det går jättebra. OCH ja, i USA finns det ju massor, massor, massor med julsaker.
   roligt att ni snart är på väg!!!

   Radera
  3. Ken har berättat lite om allt som går att få tag på och det kliar verkligen att få komma iväg och dekorera huset inför jul. Sååå mysigt. Tack för tipset om Amazon, då våra väskor plus vikt börjar nå bristningsgränsen. En del saker får vi helt enkelt försöka få tag på i USA. Åhhh snart är jag där, sista helgen i Sverige nu på ett tag.

   Radera
 2. Låter som bra grejer. Kan dock vara så att många hem i USA inte har några fönsterbrädor så det går inte att ställa ljusstakar i fönstrena men naturligtvis går de ju att ställa på andra ställen. Bra som Liz säger att ta med lite adapters till elurtagen. Osthyvel, jättebra. Det är så himla svårt att säga innan man bott borta ett tag vad man kommer att sakna som allra mest då det gäller grejer och mat förstås.
  Kram och lycka till med det fortsatta packandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi valde bort den elburna adventsljusstaken pga. adaptertrassel och valde en fin för levande ljus :) Men vi fick med mycket annat som också passar julen in och sedan finns det nog mycket att få tag på i USA.
   Kram

   Radera
 3. Är det något du kommer på saknas så fixar vi det.=) Och alla julsaker därborta - oh la la! /Penny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer garanterat att komma sms, samtal och e-mails om saker som saknas.. :) Vad go du är!<3
   Vi sitter och kikar på juldekorationer, då Ken inte velat inhandla något innan vi kommer tillbaka, ska bli såå spännande för det finns hur mycket fint som helst.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)