18 november 2013

Visumintervju på ambassaden.

En dag att minnas och en dag av enorm lycka!!

Idag hade jag min visumintervju på Amerikanska Ambassaden och eftersom den var tidigt i morse, så kom jag och fina Jenny redan till huvudstaden igår.

November har varit hemsk. Jag har gått och varit så orolig och nervös och jag ville inget hellre än att dagen skulle komma.

Det var ingen direkt surprise att jag vaknade före larmet tidigt i morse, men det kändes bra att komma igång och inte behöva stressa. Plus att jag var så fruktansvärt nervös så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen...huu!

I god tid före min intervjutid tog jag en taxi till ambassaden, där jag hamnade först(!!) i kön för U.S Immigrant Visas och vart inkallad för "säkerhetskontrollen" runt 8-tiden.

Därefter vart jag hänvisad till huvudbyggnaden där en rar svensk tjej kollade igenom mina dokument och där jag också fick skriva på min adress på ett stort kuvert och klistra på frimärken.

Sedan vart jag ombedd att sitta ned ett tag då jag var lite tidigt, innan själva intervjun skulle börja.

Efter ca. 45 min vart jag uppropad och där jag först fick take an oath innan en amerikansk kvinna började intervjua mig.

Hon frågade mig när vi gifte oss, vart vi träffades, hur länge jag var i Oman, lite frågor kring vår tid i Förenade Arabemiraten, lite kort om Kens tid i Irak och Afghanistan, om Ken hade bott i Sverige samt hur många gånger jag hade varit i USA.

Intervjun tog ca. 5 minuter, sedan tittade hon på mig och samlade ihop dokumenten och sa att de hade allt de behövde och att mitt pass med mitt amerikanska visum skulle skickas tillbaka till mig inom 2 veckor!!!

Jag är sååå galet överlycklig, lättad och jag vill skrika ut min glädje! JAG SKA EMIGRERA!!

Det första jag gjorde när jag kom ut var att fälla några tårar av lycka och sedan ringa Ken och berätta den glada nyheten. Vi har väntat på den här dagen i 13 månader - galet!!

Ken har bokat sin biljett och han kommer till Sverige nästa fredag! Guud vad jag längtar.

36 kommentarer:

 1. Så lycklig for er skull! Fantastiskt och så härligt att ni är nära nu - både att Ken kommer och att du snart har ditt visum. YAY!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Vi är sååå lättade och glada. Äntligen får vi vara tillsammans igen och nästa äventyr väntar. Kram

   Radera
 2. Åh vad härligt, grattis!!! :)
  Så himla skönt det måste vara - att dagen man längtat så mycket efter men också varit så nervös för äntligen kom och att det gick så bra.
  Då är du snart i Texas?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns jättebra!!! Äntligen liksom efter sååå lång tid. Jag hoppas att vi är i Texas innan jul :)

   Radera
 3. Grattis!!! Maste verkligen vara en himla lattnad att antligen kunna slappna av. Nar planerar du att flytta over?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns väldigt bra!! :) Vi kikar på biljetter, men hoppas komma till Texas innan jul.

   Radera
 4. Harligt Madeleine!! Stort grattis! Sa skont att det ar over, och som det later sa var det ju inte sa svar intervju, precis som for manga av oss andra var det mycket oro i onodan. Har sa undrat hur det gatt och blev glad att se att du skrivit uppdatering idag och att det gatt bra! Forstar att ni ar jatteglada, och sa harligt att Ken kommer over redan nasta vecka! Kommer han stanna tills ditt pass med visum ar tillbaka sa att tillbakaresan kommer ske tillsammans?? Lycka till med slutet av flyttstressen!

  Stora kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, det känns så otroligt skönt att få lägga det bakom sig och blicka framåt. Tack för goda råd och tips genom allt det här. Nu är vi äntligen i mål!!!!!!! Vi kommer att åka tillbaka tillsammans innan jul.. :)

   Radera
 5. WELCOME TO UNITED STATES OF AMERICA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you!! :) Känns riktigt bra och jag längtar som bara den..

   Radera
 6. Grattis!! Och ÄNTLIGEN ;) När blir flytten av nu då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Vi kikar på biljetter och hoppas vara i USA innan jul.

   Radera
 7. GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Välkommen till Texas! Åker du med Ken tillbaka till USA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack =) Känns helt overkligt efter så lång tid, men nu händer det verkligen!!! Woohoo Jag kommer åka tillbaka med Ken till USA.

   Radera
 8. Åh så glad jag blir när jag läser detta! Njut av sista tiden i Sverige, och GRATTIS!! Snart är du här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, är sååå lättad att det gick bra så du anar inte. Är helt matt i kroppen och huvudet idag :) Men vi är oerhört glada över beskedet och resan mot USA.

   Radera
 9. Gratulerar! När jag gifte mig med min Amerikanske man i Sverige så visste vi inte att man skulle ansöka på Amerikanska ambassaden i Sverige om visum etc. Jag var ju svensk och hade som sådan rest in och ut i USA många gånger. Det enda vi visste var att man kunde ansöka om Green Card i USA och det var vad jag tänkte göra, när jag kom till USA alltså. Hahaha..så vi flög tillbaka till USA som vi gjort så många ggr innan med den enda skillnaden att jag var nu gift med en Amerikan. Vi hittade ett hus i Monterey, Californien och jag flyttade ihop med min man och mitt flyttlass från Sverige kom. Någon månad senare åkte vi till INS i San Jose och ställde oss i kö med ca. hundra Mexikaner för att ansöka om det uppehållstillstånd som skulle leda till Green Card. När det blev vår tur fick vi veta att som vi gjort "Så får man inte göra!!!" Men vi sa att vi inte visste det, vilket var sant , och min man sa att han hade absolut inte råd att skicka tillbaka sin fru till Sverige och betala för bostad för henne där medan Amerikanerna tog ett beslut som vi alla redan visste skulle vara ett självklart "JA hon får uppehållstillstånd". Det hela slutade med att INS prosessade min ansökan på plats i San Jose; Californien och jag slapp vänta i Sverige. Under tiden stämplades mitt pass med tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd. Jag önskar er all lycka och vet att du kommmer att trivas toppen i USA! Mvh, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. OJ vilken skillnad!! :) Lite annorlunda än vad vi har gått igenom, men nu är vi klara och USA väntar vilket jag har sett fram emot under en lång tid. Kram

   Radera
 10. Gratts och lycka till. Jag har följt din blogg ca 1 år och jag är så imponerad av din kämpaglöd. Det ska bli så roligt att forsätta följa din blogg med flytt ochy vad som väntar dig i USA.
  Grattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och kul att du följer min blogg :) Nu börjar det roliga och det ska bli såå kul!

   Radera
 11. Men åh vad härligt!!! Jag blir alldeles tårögd, vilken lycka för er!
  Jag har läst din blogg länge men aldrig lyckats kommentera via min mobil, då det inte funkat riktigt. Men su så, bättre sent än aldrig. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!! Det känns verkligen helt overkligt efter så lång väntan, men nu är det äntligen över och USA väntar!! :)

   Radera
 12. Grattis och FINALLY!!!! :D Äntligen är väntan över! När flyttar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns hur bra som helst och vi hoppas kunna resa över innan jul :)

   Radera
 13. Vad jag är glad för er skull!! Äntligen!! GUD så härligt!
  När går flyttlasset hit? Före jul?
  OCh vad roligt att Ken är på ingång.
  Fantastiskt fint. Förstår att du grät av lycka!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Känns så himla skönt att äntligen få börja blicka framåt mot USA. Vi planerar att åka tillbaka innan jul :)

   Radera
 14. Åh vad roligt att allt gick så bra! Himla mycket grattis! Nu börjar det roliga :) Kram från Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Känns oerhört bra och nu börjar det roliga! :)
   Kram

   Radera
 15. Äntligen! Gud va kul för dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det känns underbart!!

   Radera
 16. GRATTIS! och antligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och visst är det på tiden att något hände :)

   Radera
 17. Åh stort grattis, vad kul! Jag blir alldeles rörd av er fina kärlekshistoria!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! :)
   Ja, den historian och mötet kommer ingen av oss att glömma för det var och är väldigt romantiskt.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)