1 oktober 2013

Vad saknar ni från Sverige?

Helt apropå..

Ni som bor i USA..

Vad saknar ni mest från Sverige?

Vad tycker ni att jag absolut ska ta med mig från Svea till USA när flytten blir av?

Magnet från Mique Stockholm

23 kommentarer:

 1. Te i lösvikt. Lakrits, speciellt om det är saltlakrits du gillar. Ditt favoritgodis generellt. Svenska böcker. Favorit produkter från typ apoteket. Det mesta kommer du kunna hitta där men det kan ta ett tag innan man lär sig hitta nya produkter och saker som ersätter sina gammla favisar så ta gärna med så att du klarar dig ett tag. Ska bli spännande att läsa vad andra tipsar dig om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar saltlakrits!! Godis it is. Produkter från apoteket är något som jag har tänkt på och jag tar med lite grann tills jag hittar produkter som ersätter i USA. Med tiden kommer jag säkert hitta nytt. Tack för goda tips! =)

   Radera
 2. Jag saknar svenskt godis, kaffe och pärlsocker :-)

  Förresten läste precis om USA federal shutdown! Här kan läsa mer om hur det påverkar immigrationen
  http://immigrationimpact.com/2013/09/30/how-a-government-shutdown-likely-affects-immigration-agencies/

  Hoppas att det löser sig snabbt! På mitt jobb är det många som inte kan komma till jobbet nu.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste artikeln och det är ju inte direkt muntert..hoppas vi slipper mer krångel och förseningar med mitt visum. Börjar bli riktigt trött på det här nu!
   Godis och kaffe ska absolut med eller skickas till mig från familj och vänner. =)

   Radera
 3. I början saknade jag väldigt mycket, köpte t.ex alltid med kaffe, saltgodis och ostbågar!!
  Allt som tiden går hittar man alternativ och saknar inte lika mycket. Nu köper jag alltid med mig Vettex dukar. Massor!!! Svenska tidningar och pocket men det är nog allt. Gillar du att baka kan sirap, pärlsocker och vaniljsocker vara bra.
  Lycka till och hoppas du är här snart!!
  Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina tips och vi hoppas verkligen att jag snart är där =)
   Vettex ska jag också lägga på minnet.

   Radera
 4. Detta är så intressant!
  För i början så saknade jag ihjäl mig av ALLT ungefär. Men nu saknar jag inte så mycket alls. Förrutom hushållsost, renskav, älgkött ;)
  Men man hittar nya alternativ & annan mat som man börjar tycka om mer, eller iallafall lika mycket.. :)
  Det jag ständigt har beställning på är vaniljsocker, aromat. Thats it! haha. Ibland frågar jag efter tuggummi, ahlgrensbilar & lingongrova. Men inte alls ofta längre.
  Något jag saknar är ju faktiskt böcker förressten som jag ser att ovanstående skrivit. Att läsa på svenska är guld värt! Och små små svenska prylar som dalahäst, midsommarstång etc. att dekorera med för att föra "hylla" det svenska i vardagen. Jag är väldigt stolt över att ta fram "svenska" tomtar vid jul, att ha svenska citat uppe på väggen osv.
  Oj vad rörigt det blev?? haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer säkert att känna samma sak när jag väl kommer dit =)
   Hoppas dock precis som många har skrivit att man med tiden hittar produkter som ersätter.
   Jag har börjat samla lite "svenskheter" som ska med, men det blir säkert fler..

   Radera
 5. Jag börjar sakna allt mindre. Det är sant. Allt finns att få tag på på ngt sätt.
  Vad jag numera tar med mig efter resor hem är böcker, tidningar, kryddor, vaniljsocker. That¨s it.
  Det blir mindre och mindre grejer jag släpar med mig tillbaka till USA.
  Te brukar jag också ta med mig. I lösvikt.
  Annars finns ju allt här, tom lösgodis som man köper via Sockerbit i NYC. Perfekt.

  Japp, såg att Marie tog upp det där med regeringens Shoutdown. Så länge den varar kommer inget att hända med din ansökan, troligtvis.
  Vi ska hoppas och tro att den blir kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte kul att vakna upp till den nyheten i morse och jag vill inte att något påverkar min ansökan nu. Enough already liksom!
   Skönt också att veta att man inte behöver släpa med hela skafferiet över när dagen för flytten kommer =)

   Radera
 6. Bra fraga, jag haller med i manga kommentarer ovan. Jag packar alltid resvaskan full med morkt brod nar jag ar i Sverige (lingongrova, kavring etc). Det finns inte att fa tag pa sadant har. Sedan har jag ofta tagit med mig saffran och (for det ar valdigt dyrt har). Jag kan tipsa om att gora eget vanilj socker om man inte kan hitta det, men det finns en liten butik med vanlijsocker, parls socker och losgodis har. Jag kopte ocksa med mej vanlijstang fran Sverige sa jag kunde gora vaniljsocker for en vaniljstang (bona) har ar inte billigt haller. Salt lakrits saklart. Jag har alltid forsokt fa med mig en ars forbrukning av p-piller hemifran med (om du anvander sadant). Det ar dyrt har och det ar ibland svart att hitta nagon sort som liknar de vi har hemma. Dessutom brukar man fa aka till apoteket varje manad for att hamta ut nya har och det kostar bra mycket mer i langden (med eller utan forsakring) an vad vi betalar i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grovt bröd är något jag verkligen kommer att sakna - bra tips! Saffran ska jag också komma ihåg, viktigt inför jul.
   Jag kommer absolut att ta med mig en årsförbrukning av p-piller. Har hittat en sort som jag inte vill ändra på! Bra att få reda på att kostnaden också skiljer sig.
   Tack för bra tips! =)

   Radera
 7. Lakrits! Det saknar jag alltid. Och så choklad. Det finns så mycket ny choklad i Sverige med olika smaker (min syster skickar till mig som gillar sånt). Pärlsocker och sånt kan man ibland hitta på IKEA. Sist hittade jag inte, men... Musli saknar jag från Sverige. Det finns osockrad musli från Schweiz här, men den är inte lika god. Granola som finns här är god, men väldigt väldigt söt.

  Sedan är det mycket som jag tycker smakar annorlunda här. Inte så att det är äckligt, men inte lika gott som Sverige. Yoghurt till exempel. Keso likaså. Jag brukar också köpa kvarg i Sverige, men här kan det vara svårt att hitta och kostar i så fall ganska mycket.
  Bröd är också fulla med tillsatser. Så till den grad att det tar lång tid innan det möglar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sötsaker som saltlakrits kommer absolut med! Bra också att ha i bakhuvudet att IKEA faktiskt har lite av det man önskar hemifrån. =)
   Ska bli kul och se vad jag kommer längta efter..

   Radera
 8. Nästan allt går att få tag i.. men hensjölds saker, svensk design. Pärlsocker om du bakar, vaniljpulver. Buljong (Bättre i svea), kryddor - typ brödkryddor om du bakar. Disktrasor. Familjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Familjen kommer helt klart att saknas och efter så lång tid hemma kommer det att bli tufft. Många har nämnt pärlsocker så det kommer också att följa med och jag är tacksam för tipset om buljong - ja faktiskt alla tips som ni kommer med!

   Radera
 9. Kommer du ha långt till närmsta IKEA? De har precis börjat sälja lösgodis på IKEA här i Schweiz så det kanske de gör i USA också eller kommer att göra inom kort. Vaniljsocker fixar du lätt själv genom att blanda lite florsocker med vaniljpulver eller så går det lika bra att köra med vaniljstång eller vaniljessance som finns i USA. Pärlsocker fanns att handla på IKEA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Närmaste IKEA för oss ligger utanför Dallas, men jag tror säkert att vi kommer ta oss en tripp dit så småningom. Fortfarande mycket möblemang samt smått och gott som ska inhandlas och då passar det perfekt.

   Radera
 10. Jag saknar saker man äter, såsom svenskt lösgodis, falukorv, rödbetssallad, OLW-chips, olika kryddor och riktigt smör - Bregott! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det och jag kommer ihåg hur jag upplevde det under min tid i UAE :)
   Lyckan var stor att komma till IKEA.

   Radera
 11. Wettex trasor och vaniljpulver. Jag saknar svensk ost men brukar köpa på IKEA. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att vi hattade svensk ost på en vanlig mataffär i Montgomery, men kommer inte ihåg vilken nu, men bra att veta om att IKEA har.

   Radera
 12. Säger också Wettex trasor och saltlakrits (sötlakrits finns överallt), helt klart! Har precis bett min pappa att ta med det när han kommer om ett par veckor. Inte för att det är omöjligt att få tag på här (i Portland Maine området i alla fall), men det är svindyrt och en omväg till "special-affär".
  Hmm.. vad mer... Osthyvel. Folk säger att det finns minsann, men jag har än på 6 månader inte "sprungit på någon". Deciliter-mått också....Vaniljsåspulver.

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)