4 juni 2013

National Visa Center

Ca. 4 veckor har gått sedan jag fick besked att min visumansökan har blivit godkänd av USCIS och jag vill verkligen veta vad som kommer att hända härnäst..

Vi är otålig som bara den och undrar hur lång tid det tog för er, från att USCIS hade godkänt ansökan tills dess att ni fick meddelande om intervju/medical?!

Ken och jag var inne och läste på NVC's hemsida och ska vi tolka deras info rätt, så kommer inte min visumansökan att bli processad förens typ november :,(

12 kommentarer:

 1. Jo, just nu är det ju högsäsong, då kan det också ta extra tid! Befann sig er ansökan i USA när den blev godkänd? Då kanske det dröjer lite innan den kommit till Sverige och de hunnit kolla igenom papperen och sånt...

  Vi hade väldig tur faktiskt. Vi blev godkända i slutet av januari och efter en-två dagar ringde de och sa att de hade en avbokad tid mindre än en vecka efter!! Helt galet. Fick ta kompledigt från jobbet och bara sticka. Det fixade sig med läkaren också, tack och lov.

  Som sagt, det var ju i januari. Nu, som med alla länder, är det högsäsong. Folk åker hit och dit, skolor som tar slut och au-pairer som ska åka till USA är många till exempel...

  Jag håller tummarna att det inte blir i november! Å andra sidan är jag en sådan som tror att allt händer för en orsak. Ni får en tid när det är bäst tid för er att flytta :) När väl intervjun är gjord så dröjer det en vecka innan visumet är i ditt pass och du kan sticka. Då MÅSTE du dessutom åka in i landet inom 6 månader :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ansökan befann sig i USA när vi ansökte och fick den godkänd, och jag förstår att sommaren medför ett visst högtryck. Nåväl, det är bara att fortsätta och vänta och hoppas att det inte kommer att dröja ända tills november..

   Radera
 2. FATTAR inte hur det kan gå så långsamt. FATTAR det bara inte. Antar att allt gått fortare om du befunnit dig i USA redan.
  Detta ÄR löjligt.
  Jaja, håll ut. Förr eller senare händer det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vi heller, verkar så mycket lättare för alla andra.
   Möjligen hade det gått snabbare om jag hade sökt från USA, men tidsmässigt så har det inte passat att ansöka tidigare och det har krånglat en hel del eftersom Ken varit i Mellanöstern så pass länge.
   Vi är glada att vi är på väg och att det hänt något och hoppas att de angivna tider listade på NVC går fortare i verkligheten =)

   Radera
 3. Jattetrakigt att det tar en san tid. Jag skickade in medical med ansoken men det kanske var for att jag var i USA redan. Efter att ansokan kom in sa tog ett tre manader innan vi fick en intervju. Det ar en lang vantetid. Hall ut och jag hoppas dom snabbar pa er ansokan lite extra! Ken borde ringa och prata med dom. Militarer som ar deployed har en massa fordelar nar det kommer till ovriga livet i USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom hade "tappat" bort Kens första ansökan om snabbare handläggning eftersom han jobbar inom det militära, men då vi skickade in det igen så vart vi godkända på nolltid. Vi avvaktar lite just nu för det händer saker på jobbfronten för Ken, men när det lugnat ned sig så kommer vi att kontakta dom igen.

   Radera
 4. Jag vill inte strö salt i såren, men vi hade den snabbade visumprocessen någonsin tror jag.
  Allt gick på 3 månader! Från att papper var inskickade, till att jag hade mitt green card i brevlådan.
  Jag vet inte om det är skillnad eftersom jag bor här? Och Andrew har fast jobb etc?
  Så jäkla tråkigt att det tar så förbannat lång tid för er! Jag hoppas dock & tror att det kommer gå snabbare än du tror! <3
  Ring & ligg på! Stönighet lönar sig i USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Ken varit i Afghanistan har inte gjort saken bättre om vi säger så, men vi tänkte att vi testar och ansöker ändå. Kanske hade det gått snabbare om vi varit i USA, kanske inte? Har ingen aning, men jag är glad att min ansökan nu i allafall är godkänd.

   Radera
  2. Ni ansökte antagligen genom Direct Consular Filing precis som jag gjorde för två år sedan. Det gick mycket fortare när man kunde göra det (Tre månader för oss också). Nu kan man inte ansöka via DCF längre. Det krävde iofs att Amerikanen bodde i Sverige också.

   Radera
 5. Jaa, det kan nog stämma ganska bra. Jag tror att min ansökan blev godkänd av USCIS någon gång i slutet av april/början på maj förra våren. Sen skulle man skicka in några andra papper? Kommer inte riktigt ihåg för jag var ganska less och lätt Nick ordna med det där. Men jag fick min intervju i mitten av november och innan det så får man ju boka in läkarbesöket :) Men jag ska hålla tummarna att det går fortare för er, vet hur jobbigt det är att bara gå och vänta.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då låter det som om våra beräkningar på NVC verkar stämma trots allt, men nu är vi på väg i allafall och sommaren kommer att gå fort. =)
   Men visst är det surt att vänta och vänta när vi är så nära mållinjen.

   Radera
 6. Ja alltså, jag kommer inte ihåg exakt, men ni har ju några steg till att ta innan ni får en intervju-inbjudan. Ni ska (antagligen) få ”Affidavit of Support” och (definitivt) få ”Immigrant Visa Application” godkänt av NVC först.
  För det ni fick godkänt för 4 veckor sedan var väl ”Immigrant Visa Petition” av USCIS, eller?

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)