20 februari 2013

Önskerubrik - Jag hade en gång en dröm.

Första gången jag flög var till Kanarieöarna med min familj som liten.

Vi flög med Spanair och jag tyckte att flygvärdinnorna verkade ha världens bästa jobb där dom struttade fram i gången med dryck-och matvagn samt när dom viftade vart toaletterna ombord fanns.

Efter den flygturen ville - och skulle jag jobba som flygvärdinna!!

Jag vara nära att lyckas många år senare med min drömkarriär - jag kom faktiskt på intervju med flygbolaget Etihad, samt en intervju med Air 2000 i London (detta var innan jag träffade Ken.) 

Men jag gick inte vidare och det är jag glad för idag, för livet som flygvärdinna tillbaka på -60, -70 och 80-talet var glamoröst, men inte idag - servitriser i luften med tuffa och pressade arbetspass.

Jag hade en gång en dröm...

 

7 kommentarer:

 1. Jag hade precis som du en positiv syn på yrket när jag var yngre, men idag när jag flyger så tycker jag nästan synd om flygvärdinnorna (de har ju valt det själva, men ändå). Som resenärer tjatar på dem, trånga utrymmen, långa arbetspass, tidsskillnader. Positivt är väl rabatt på egna flygresor och att få resa inom jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får dom se mycket, men mest flygplatser.. :( men det verkar vara ett mkt stressigt jobb.

   Radera
 2. Den drömmen närde jag också en gång som mkt liten.
  Men jag skulle INTE vilja vara flygvärdinna idag. Vilket SLIT, hela tiden.
  Nej, nej...och dessutom är det ju inte ens roligt att flyga, bara ett nödvändigt ont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr tyckte jag det var kul, men nu är det bara ytterligare en oändligt väntan i luften..speciellt om jag ska träffa Ken :) Men nödvändigt ont som du skriver..

   Radera
 3. Vilken kul rubrik! :)

  Jag hade drömmen om att bli frisör läääänge. Himla glad att jag inte tog tag i saken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet tar sina vändningar och jag håller med dig från din tidigare kommentar att man ska inte se tillbaka utan blicka framåt och på det man har idag :)
   Krya på dig och hoppas att ni fick en bra födelsedag till August!

   Radera
 4. Jag hade samma dröm - och blev överlycklig när jag kom in som flygvärdinna på SAS. Jag var 21 år. En upplevelse, som jag är glad att jag har varit om. Efter två var jag nöjd ;)

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)