13 september 2012

Immigration questions.

Hi guys!

Här kommer jag med lite frågor om immigrationen till USA..och det kommer att bli fler(!!) promise.

När jag flyttar över till USA, vilka dokument behöver jag ha med då?(för att visa upp på flygplatsen?)


Vad händer på flygplatsen? Hur lång tid tog det för er som emigrerat? 


 Tumblr_lvrhcnvat91r6l1xlo1_500_large

9 kommentarer:

 1. Eftersom ni är gifta så antar jag att du kommer få ditt greencard. Då är det bara ditt pass och GC du behöver..:) när du väl kommer till flygplatsen i USA kan du gå till citizen/resident kön istället för the visiter line..:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret. Spännande att se allt eftersom vad som kommer att hända..just nu känns det som att det står still, men jag vet att väntan är värst. Otålig som bara den!!

   Radera
 2. Har du fatt ditt GC? Sjalv fick jag inte det forren senare nar jag redan bodde i USA sa det som var viktigt var ju passet givetvis, for dar var ju aven det temporara Visumet stamplat! Det ar ju det som du behover visa, om inte Green Card finnes sa att saga. Sen var det ju detta stora kuvert med pappren fran lakaren, det mystiska stangda kuvertet med platarna fran rontgen som jag fatt med mig fran lakarbesoket. Som sagt, detta var ju 2007, sa det kan ju ha andrats. Det tog inte sa lang tid, han kollade av lite som sagt och sen var det klart, jag hade ju Cassies papper ocksa, sa det tog ju lite langre for oss da vi var tva..

  Har ni hort nagot om Ken's jobbansokan?? Spannande!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag har inte fått mitt GC ännu..Kommer att dröja ytterligare 8 månader eller så. Tror inte att jag kommer att få det här utan när jag kommer till USA, men jag är osäker.
   Tack för tipsen :)

   Radera
 3. jaa. eftersom du får ditt GC i sverige redan så border det bara vara det och passet. Jag fick ju visa massor på flygplatsen plus ha intervju etc. Böööök. Tog flera timmar

  SvaraRadera
  Svar
  1. allt känns fortfarande jättesnurrigt, men alla tips från er "over there"är sååå hjälpfulla. fick en chock när jag såg hur mycket läkarundersökningen skulle kosta..

   Radera
 4. Efter intervjun och ner du far ditt pass tillbakaskickat (de skickar det fran ambassaden efter nagra dagar) sa far du en checklista med vad som ska med. Jag behovde till exempel ha med mig mina rontgenplatar fran sjukhusbesoket man var tvungen att ga pa.. Pa POE (point of entry) tog det vel runt en timme tror jag.. Eller ne, halvtimme kanske.. Tog inte sa lang tid och det var LAX. Man fick ga till ett speciellt bas och ge fingeravtryck och liknande..

  SvaraRadera
 5. Hmmm...skickade en kommentar, men den verkar inte kommit fram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Jag fick den och jag läste den, men när jag skulle lägga till den från min mobil tryckte jag på fel och råkade radera den istället.. :(
   Men ditt svar var jättebra och jag är jättetacksam.

   Radera

Skriv gärna några rader! :)