11 augusti 2012

USAA.

Det känns onekligen förvirrande, men allra mest spännande att Ken och jag går in i en ny fas i vårt långdistans/livet som nygifta/immigrationsprocess delen.

Efternamnsändring med allt vad det innebär samt att bli mer delaktig i bl.a. försäkringar och bankkonton i USA.

För ett tag sedan ringde Ken till sin bank och ville lägga till mig under sitt konto innan jag kan öppna mitt egna och i förrgår fick jag ett meddelande att jag skulle ta kontakt med banken. 

Ehh gulp..gillar inte att ringa myndigheter i USA och jag har redan blivit avskräckt när jag var tvungen att ringa till Delta då mitt flyg var inställt.

I vilket fall, så fick jag vänta en stund innan jag fick börja knappa in om jag hade ett #ssn osv. Vart lite stressad där ett tag, men till slut så fick jag prata med en jättegullig tjej och hon berättade att de ville ha lite mer info som kunde bekräfta att jag var jag typ..

Fick en adress i San Antonio, TX dit jag skulle kopior på vårt vigselintyg, mitt körtkort samt pass.

Hoppas att allt fortlöper bra. 

 

2 kommentarer:

  1. Jag skulle skaffa ett state ID...gick inte riktigt som jag tänkt mig. Trots pass, Green Card, SSN-card och min make närvarande fick jag inget ID-kort. Fattades ett ID-bevis (och så fick jag en lista på vad som skulle kunna räknas som ID. Bland annat ett bankkort...). Tack och lov för svensk byråkrati. Det är så enkelt :)

    SvaraRadera
  2. Jag har skickat iväg alla "proof" som banken ville ha. Nu återstår att se om de godkänner mina svenska dokument trots att vi förklarat att jag ännu inte har något ssn eller greencard :)

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)