1 april 2011

Första mötet med USA.

Nu på morgonen, så har jag förberett ett paket som ska skickas till Ken. Jag har verkligen försökt att ta med så mycket som möjligt av det som fanns på hans önskelista och jag är nöjd. 

Det blev en salig blandning av Gevalia kaffe, marabou choklad, lösgodis och nachochips med ostsås :D
Jag tycker det är jättekul att det är vissa produkter som han har fastnat för, men annat lät det sommaren-07,då han var här på semester första gången. 

Då kunde han inte förstå att vi inte hade typ en miljon smaker av BBQ sås...men som vanligt så ligger vi lite efter i Sverige, för året därpå blev han glatt överraskad då han fann ett större utbud. Kulturkrock javisst!

Det tog några besök här i Sverige innan han "förstod" hur allt fungerar och detsamma gällde för mig när jag kom till USA för första gången.
Åhh jag hade hört så mycket bra om landet, men jag var vart väl inte helt imponerad av att komma till ett ställe, där man var tvungen att ta bilen överallt och där man vart utfrågad om is that all your gonna eat sugar?, när jag beställde vår motsvarighet till lilla menyn på McDonalds. 
Där stod jag som en fågelholk och undrade vad jag hade gjort för fel?!? :D
Ken förklarade lugn och sansat att typ INGEN äter så lite i USA...Jaha...suck.

Även första mötet med Wallmart var helt underbart och Ken fortsatte att sucka..men för mig var det så var det fantastiskt. 

Allt från medicin/kosmetikadelningen, till chocken över att det fanns en vapenavdelningen och till det faktum att det fanns ett brett sortiment av allt.  

Men nu efter ett par år av resor till USA, så har jag väl lugnat ner mig lite, men jag kommer ihåg den första upplevelsen så väl.

Hur var er första upplevelse med USA?

4 kommentarer:

 1. oh vad fint!

  min frsta upplevelse var som din, jag var lite och vi fick marsmellows i den varma chokladen! Som hård grädde! Och chokladen blandade i med vatten och inte med mjölk, så konstigt tyckte jag att det var!

  SvaraRadera
 2. Min första gång i USA tyckte jag allt var coolt och jag var i himlen. Jag kände att det kan inte finnas något bättre land. Men nu när jag bor här så ser jag massa fel. Det värsta av allt är nog sjukvårds systemet.

  SvaraRadera
 3. Att det var så varmt i New York på sommaren! Och att alla pratade så mycket :) Dessutom var just maten annorlunda och jag hittade inte i affärerna.

  SvaraRadera
 4. Hemsk trafik, massa filer på vägarna (I'm a small town girl), men även himmelriket när jag var på min första amerikanska seafood buffet haha

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader! :)