30 september 2010

Kärlek mellan länder.

Att hålla ihop ett förhållande när man möts utomlands och sedan själva inte är ifrån samma land kan ställa till det ibland.
Men finns kärleken och tilliten där, så fungerar det trots avstånd och långa perioder ifrån varandra. Och det har verkligen Ken och jag fått erfara.


Mirbat, Oman
Några månader efter att vi hade träffats, så fick jag erbjudande om att åka till Kina och jobba som rundreseguide, vilket för mig var en jätteutmaning och hur coolt som helst!

Det kändes overkligt att åka ifrån 'vår' romantiska plats och lämna kärleken där, men Ken tyckte att jag skulle åka och han ville absolut komma och hälsa på mig i Kina :)
Glömmer aldrig dagen, då jag skulle flyga hem till Sverige för lite semester innan nästa resa. Mitt flyg skulle avgå från Salalah till Muscat tidigt på morgonen och jag skulle övernatta där innan tidigt flyg till London dagen därpå.
Och söta Ken överraskade mig med att flyga med mig till Muscat och bo tillsammans med mig den sista natten, det var hur romantiskt som helst!

Tillbaka hemma i Sverige, efter närmare två dygn på resande fot så kände jag mig så ensam och sådan stor saknad efter Ken, men vi pratade via Skype dagligen och vi kunde planerade in då han kunde komma och hälsa på.


Vid Kinesiska Muren

Och i slutet av April'07 fick jag möta upp honom på flygplatsen i Peking och ni kan förstå att lyckan var total. Som jag hade längtat och väntat...

Veckorna spenderades med sightseen och shopping i Peking, samt bland Terracotta soldaterna i Xian och risterasserna i Guilin. En underbar semester för oss båda!
Dom första två åren fick vi försöka ses så ofta vi bara kunde pga att vi båda jobbade utomlands, men det fungerade trots allt.

Och vi har varit lyckligt lottade att vi ändå kunde ses med ca 4 månaders mellanrum, men det har också funnits tillfällen som jag känt att jag nästan inte klarade avståndet, och det var då K var kvar i Mellanöstern och jag jobbade i Costa Rica.
Där fungerade inte internet överallt och inte heller signalstyrkan på mobilen var den bästa, då terrängen i landet är minst sagt kuperad.
Hade man tur kunde man få en svag signal eller att lyckan var total om hotellet hade internet, för då kunde man kanske skicka iväg ett litet mail, och så hade vi det i nästan 6 månader.

Al Ain, Förenade Arabemiraten.
Efter det så kände vi bägge två, att nu orkar vi inte hålla på så här länge, utan jag slutade jobba som guide och Ken ansökte om att få ett nytt jobb, där vi kunde få vara tillsammans och denna gång blev han kvar i Mellanöstern, men hamnade i Förenade Arabemiraten :)
Så vi packade resväskan ännu en gång och flyttade dit. Underbart!

29 september 2010

Vår historia.

Jag har döpt min blogg till Min Amerikanska Resa och anledningen till det är att jag är kär, gift och helt crazy bananas i Ken som kommer ifrån Alabama, USA. Han är mitt liv.

Vi träffades hösten 2006 på den Arabiska Halvön och i den lilla staden Salalah, Oman. 
Jag jobbade där som reseledare för ett svensk charterbolag och hade varit där i ungefär en månad, då Ken anlände för att jobba med F-16 flyg.

När jag fick reda på att min nya destination var Oman, så visste jag inte så mycket om varken landet, staden Salalah, kollegor eller vad jag egentligen skulle förvänta mig av vintersäsongen 06/07.

Men efter lite e-mail korrespondens med en av kollegorna som hade jobbat där året innan, så fick jag reda på att dom umgicks mycket med killar från både USA och Storbritannien, som jobbade på flygbaser ca 1 timma från Salalah. Lät ju perfekt eller hur?!

Aldrig i min vildaste fantasi hade jag trott, att jag skulle möta en amerikan bland semestrande svenskar, sanddynor, kameler och frankincense träd, men det är det bästa som hänt mig och det var väldigt romantiskt.

Mina reseledarekollegor och jag brukade åka till en sportbar/restaurang som hette Oasis, där många expats brukade hålla till och vi var där den kvällen då en kollega till Ken skulle åka till flygplatsen och hämta en ny kille som skulle börja arbete där..nämligen Ken. Men jag hade inte förväntat mig att jag skulle möta just my american, hans allra första kväll i Salalah och vad det mötet skulle leda till.