31 januari 2017

Ljudet som gör att du rör dig snabbare är blixten.

Vaknade till ett välbekant tack-o-lov-att-det-inte-händer-allt-för-ofta ljud i morse. Linus stod och hulkade i vardagsrummet och jag i min morgonförvirring utan glasögon eller linser, hann inte få ut honom i tid..stor suck pust och stön!

Fun times, tack och lov att vi hade fläckborttagare hemma eftersom olyckan skedde på den tidigare!? beiga och berömda heltäckningsmattan som finns i hela lägenheten.


30 januari 2017

En kallare morgon.

I morse när vi gick upp var det inte mer än 5C ute. 5!! Brr! Och med alla vinterkläder kvar i TX, så var det en smärre utmaning att se till att Everest inte frös under morgonens promenad med Linus. Mössa, varm tröja, flecejacka - check!

29 januari 2017

Linus, The Great Dane.

Vi har haft vår älskade Linus sedan 2014 och han är verkligen en underbar hund på alla sätt och vis. Vi är så glada över att ha honom som familjemedlem.

De flesta vi möter känner inte till rasen(Vizsla), vilket är helt förstårligt. Jag kände inte till rasen, när Ken började prata om att skaffa en hund.

Linus - Vizsla
Många vi möter undrar vad det är för ras och vi har hört alla möjliga varianter..här följer några favoriter. (Bildkälla: Google.)

Grand danois


Ridgeback


Weimaraner


 Rakad?! Irlänsk Setter


Brun lab

28 januari 2017

Chef's Salad.

Ikväll har Ken stått för middagen och han bjöd oss på Chef's Salad. Så gott och kul att variera middagen lite.

Det finns olika varianter av salladen, men Ken gjorde den med isbergssallad, rädisor, gurka, tomat, kokt ägg, rökt skinka och broccoli. Och äntligen får vi använda den stora skålen från The Pioneer Woman.


Ha en fin lördag allesammans!

27 januari 2017

En liten uppdatering.

Började inlägget i morse, men allt och inget kom i vägen. Oh well..
(Tidigare idag) .. Fredag morgon och vi(Evie)håller på att äta det sista på sin frukost tallrik. Idag blev det en långfrulle med välling, rostat bröd och skivad banan. Mumma för en liten tjej.


..


Hej fina vänner och heej fredag och helg! Tjooho.


Ken har kommit hem från jobbet och vi har varit på en långpromis med Linus och Everest. Diskmaskin och disk är klar för stunden, chiligrytan puttrar doftade gott i slowcookern och vi avnjuter lite förmiddagskaffe medan Everest sover middag.

Efter lunch ska vi åka och veckohandla det sista inför helgen och nästa vecka. Förutom vår lilla trip har vi inte så mycket på agendan. Ta't lugnt!

Vi har en visning av vårt hus i Texas idag och en imorgon. Vi har fått några bud på huset sedan vi flyttade till Florida, men det har varit skambud. Vi hoppas att våren kommer bringa bättre lycka och vi håller tummarna.

På torsdag kommer min svägerska på besök. Hon och en vän ska på kryssning i Karibien(får man följa med!?) och stannar över natten här i Orlando, innan de reser vidare till Fort Lauderdale.

På hemvägen kommer de att ha mer tid och vi har tänkt ta med dom till Disney Springs(tidigare Downtown Disney), där det finns restauranger och shopping. Vi har aldrig varit där, men blivit rekommenderade att åka dit. Ska bli kul.

Hoppas att ni får en fin fredag!


Perch Lake.

24 januari 2017

Rebel Girls!

Fick tipset om boken Good Night Stories For Rebel Girls av vår granne i TX. De har precis fått tvilling flickor och med allt som är i ropet med presidentval och förra helgens kvinnomarch, så tycker jag att den var passande att köpa till Everest. Vår lilla rebel.


Hello Sunshine.

Hallå på er.

Efter helgens oväder med svalare temperaturer, så börjar Orlando äntligen att komma tillbaka till de rätta temperaturerna. I morse var vi ute på vår dagliga morgonpromenad och njöt av det sköna vädret, fortfarande lite blåsigt, men en mycket härlig tur.

Vi träffade som hastigast ett par som var ute och cyklade(väldigt poppis längst Cady Trail) och de stannade och ville hälsa på Linus. Kvinnan i sällskapet visade sig vara veterinär och kände väl till rasen. Trevlig!

Nu ska jag kika och kolla om posten har kommit. Vi väntar nämligen på att få ersättningsdelar till Everest barnstol. Vi beställde dom en gång tidigare, men fick ingen uppdateringen att de var levererade, så paktet gick i återsändning?!


Ha en fin tisdag!




22 januari 2017

Väder.

Kikar in här igen och delar med mig av lite bilder från eftermiddagen. Just nu är vi under sk. Tornado Warning Läs: Vad betyder det?

Och i samma stund som jag skriver detta plingar det till i mobilen och Weather.com meddelar att vi också har thunderstorm warning.




Innan ovädret drar in.

Idag fick det bli en liten kortare förmiddagspromenix. Vädret är på väg att växla under eftermiddagen och vi har fått flera alert på mobilen om kraftig vind, regn och åska. Vi får se vad som händer, men det känns ändå bra att hålla lite koll vad som händer på himmlen. 

Annars idag blir mest en slappdag. Vi betade av det mesta på vår TO-DO-lista igår(tvätta, veckohandla m.m.) Skönt! Slowcookern går varm här hemma just nu och idag ska vi äta en krämig potatissoppa, som så himla god. Till lunch, så hittade jag ett enkelt recept på skinka och ost muffins med ananas(små mini-pizzas) att testa och se om det faller lilla Everest i smaken.


Hoppas att ni får/har en fin söndag!




21 januari 2017

Sexton månader.

Idag firar vi att lilla skruttan blir 16 månader. Tänk vad tiden går fort..

Hon är en bestämd liten dam och visar med ljud och uttryck vad hon vill och det är en glad liten tjej vi har fått som storknar av skratt när vi kittlar henne eller leker flygplan. 

Hon ler med hela ansiktet och visar glatt de små bissingarna hon har. Hon ÄLSKAR att bada och favvispolarna i badet är en valross och en pingvin. 

Vi tycker om att gå på promenader med Linus och titta på omgiviningen, så mycket att se och lära. Gunga. Fortfarande inne i en fas, då hon är blyg för främlingar, men har blivit mer kelig med oss och delar gärna ut små blöta pussar till oss såväl som till Linus.


Everest, vi älskar dig!

19 januari 2017

HEJ TORSDAG.

Hallå där!

Torsdag eftermiddag och Everest sover äntligen middag efter att ha kämpat otroligt(!!) mycket med att inte verka trött och inte vilja sova. Nu kan jag pusta ut en stund med en kopp kaffe och skriva ett kort inlägg.

Jag hann puttra igång middagen och det blir köttfärsås med spagetti och kanske t.o.m. ett glas rött till kvällen.

I vilket fall så har varit ute på långpromenad i morse och jag tycker det är underbart att kunna vara ute så mycket och inte storkna av värmeslag. Solsken, palmer och svensk sommarvärme. Underbart!


16 januari 2017

SÅNGPÅSE.

Halloj!

Lite innan jul blev mina föräldrar pratades med en av våra grannar hemma och det vart tal om barn(barnbarn i detta fall) och de vart rekommenderade att köpa en sk. sångpåse till Everest.

Tydligen väldigt poppis på förskolor och dagis hemma i Sverige, men jag hade då aldrig hört talas om detta innan.

Tyvärr hade de flesta barnbutiker sålt slut på dom lagom till jul, så Everest fick sin för några dagar sedan och den kommer från Oscar&Ellen i en väldigt fin påse innehållande 6 stycken föremål..

-Stjärna
-Spindel
-Ekorre
-Lamm
-Katt
-Buss

Vi har haft väldigt roligt med denna sångpåse och Everest tycker om att titta på de olika föremålen, plocka i/ur dessa ur påsen samt att lyssna på min sköna stämma .. not!



15 januari 2017

MILLER'S ALE HOUSE.

Hallå på er!

I torsdags kväll besökte vi Miller's Ale House, som ligger här i Orlando. Mysig sportbar/restaurang att besöka och de hade ett bra utbud på såväl mat och dryck.

Anledningen till att vi åt där, var för att Ken och hans kollegor hade haft ett farewell party där innan för några av deras kollegor. Någon gick i pension och en annan hade fått en ny befattning.

Jag och Evie kom dit lite senare och alla tyckte Everest var så söt och go. Succé! Vi minglade lite med Kens kollegor och jag vart bekant med en av hans kollegor Sarah, som typiskt nog skulle flytta till Houston, TX och jobba för NASA .. dog lite av avundsjuka .. men vi kom verkligen jättebra överens och utbytte information, så vi kan hålla kontakten. Så typiskt att hitta någon som man kan bilda en vänskap och sedan .. nada.


13 januari 2017

KISS A GINGER DAY.

Igår firades Kiss A Ginger Day och det är en dag som tydligen firas varje år sedan 2009. Jag tog i vilket fall tillfället i akt att pussa på vår rödbruna sötnos här hemma, trots vissa protester..


12 januari 2017

EVEREST OCH TVÅ SPRÅK.

Hallå och god eftermiddag på er.

I detta inlägg tänkte jag lite kort ta upp ämnet om att samspråka på olika språk inom familjen.

Med en pappa från USA och mamma från Sverige plus att vi är bosatta i USA, så undrar många vi möter, vilket språk vi pratar med Everest?

Eftersom jag är en sk. stay at home mom(vilket jag är så glad och tacksam över att kunna vara), så pratar jag svenska med Everest om dagarna, under tiden som Ken jobbar. Och när Ken kommer hem, så växlar vi över till engelska, men jag försöker ändå att flika in flera svenska ord när vi konverserar dels för Everests skull, men också för att försöka lära Ken lite basic svenska, så att han förstår och inte känner sig utanför på något sätt.(Den enda i familjen som inte förstår svenska är stackars Linus).

Jag är också evigt tacksam över att ha en underbar familj och goda vänner i Sverige som har skickat svenska barnböcker(guld värt), som vi läser och som är uppskattat. Och förutom böcker, så använder vi också paddan till att titta på Bamse och Alfons Åberg via Barnkanalen. Och när det gäller engelska barnprogram, så är Winnie the Pooh, Clifford The Big Red Dog och Peppa Pig favvisar.

Tips och idéer om att öva och lära svenska mottas gärna!



 

10 januari 2017

ATT VÄCKA FOTOGRAFERING TILL LIV.

Hallå!

Under julhelgen när vi var i Alabama, så fick min svärmor en ny Fuji kamera och wow vilken skillnad det är om man jämför med att ta bilder med en iPhone. Intresset för fotografering med en ordentlig kamera väcktes i vilket fall under julen och jag vet att jag tidigare har tagit fina bilder, men sedan har det liksom glömts bort..

Senaste tiden har jag/vi varit lat och mest tagit bilder med mobilen eftersom den ofta finns till hands samt att vår Canon är ganska otymplig att släpa med sig överallt.

I vilket fall så laddade vi upp batterier och tömde kameran på bilder och började lite smått att fota och det är ju verkligen så kul.

Nakenfisen!

8 januari 2017

KALLT!

Idag har det varit såå himla kyligt här, för att vara Florida. Tidigt i morse visade temperaturen -2C ... Brrr!

Trots kyliga temperaturer och vindar, så lyckades vi ändå komma ut på en morgonpromenad.


Förväntningar inför 2017.

2016 var i våra ögon ett väldigt jobbigt år på många sätt och vis och vi avslutade året med att hela familjen blev sjuk - tack för den liksom..

Inför 2017 ser vi fram emot följande..

1. Sälja vårt hus i Texas.

2. Förhoppningsvis hitta ett hus som vi kommer trivas med här i Florida.

3. Få efterlängtade besök ifrån både släkt och vänner här i USA och naturligtvis Sverige.

4. Kanske t.o.m göra en resa till Sverige, Evie's första - skulle vara så kul!

5. Ansöka om amerikansk medborgarskap.

6. Höra av mig/oss mer till släkt och vänner.

7. Ta mer bilder av familjen.




7 januari 2017

Vädernörd.

Let's talk about the weather shall we?!

När vi bodde i Texas, så var sommaren helt galet varmt och man kunde knappt gå ut under sommarmånaderna .. så himla trist.

Och var det inte värmen, så skiftade vädret något otroligt mycket. Ena dagen minusgrader och nästa dag svensk sommarvärme. Och sedan bodde vi också nära Tornado Alley, dock upplevde jag bara två tornado varningar under de tre åren jag bodde i Texas.

Nu har vi flyttat till Florida och Orlando och det första som folk sa var att vi flyttade till en stat som upplever Hurricanes .. suck! Orkansäsongen börjar den 1 Juni och sträcker sig till 30 November 2017.

Annars om vädret här, så talar man om svenskt sommarväder under vintern i praktiskt taget hela Florida (utom ibland längst norrut)där det kan det ibland bli lite småkyligt, framförallt på kvällarna, i delar som många svenskar är intresserade av. Det regnar också mycket under sommaren, oftast rejäla skurar, som snabbt går över.
 


Just nu upplever vi helt ljuvliga dagar i januari. Sol från en klarblå himmel. Det kan behövas en tröja på kvällarna. Men idag och imorgon har vi en kallfront som drar förbi och det kommer bli ganska kallt.

Vi håller oss uppdaterade med olika väderappar och de som jag använder dagligen är Dark Sky och Storm.


6 januari 2017

Återhämtning.

Hallå!

Såhär en bit in i januari, så är jag den sista personen i familjen som fortfarande hostar .. guud vilken seglivad förkylning detta har varit.

Vi har sovit jättemycket sedan jul och det känns som om det var en mening med att Ken tog de där extra semesterdagarna, för vi har kunnat sova i skift och kunnat ta hand om Everest och Linus.

Vi har kurerat oss med C-vitamin, D-Vitamin, honungste och en skvätt Whisky, vi har kört de gamla husmorsknepen.

Jag är på bättringsvägen och det känns så skönt.



Lake Nan

1 januari 2017

Bröllopsdag.

Välkommen 2017.

Trots en otroligt envis förkylning som gör att vi sover hela dagarna och somnade innan tolvslaget igår, så försöker vi iallafall hitta en gnutta energi, så att vi kan fira vår 5-åriga bröllopsdag idag!


[1/1-2012]
[Phuket, Thailand]